התמכרות לאינטרנט

גיל 303

New member
התמכרות לאינטרנט

רציתי לשאול,האם יש פורום מיוחד בתפוז שעוסק בנושא ההתמכריות,אני מחפש מידע בקשר להתמכרות לאינטרנט. ואם יש לכם אישית גם מה לומר את דעתכם על הנושא הזה אשמח לשמוע.

bridges

New member
מהי ההגדרה של התמכרות?

זה מה שיש לי אישית מה לומר. מה הופך אדם למכור לאינטרנט? האם הקריטריון הוא שעות הגלישה או שיש קריטריון אחר? אני לא שואל את זה סתם: אנחנו לפעמים שמים על עצמנו (או על אנשים אחרים) תוויות שאינם מוצדקות, תוויות שמחלישות אותנו. מה דעתך? איך היית יודע אם אדם מכור לאינטרנט או פשוט גולש הרבה שעות? רונן

כתבתי כמה קטעים מעניינים בנושא הזה

מכיון שלא מקובל לצרף כאן לינקים, אתן פשוט את שמות הקטעים, חיפוש בגוגל יתן לך אותם. אם אתה רוצה שהקטע יצא בתוצאה הראשונה - צרף לחיפוש את שמי. "מחול השעות" "החיים הם במקום אחר" "באה מנוחה ליגע" בברכה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שימוש יתר באינטרנט

נתקלתי במספר מתאמנים שהתלוננו על שימוש יתר באינטרנט. חלק אופיין על ידי הסחפות לגלישה במקום פעילות אחרת, ותחושה שהזמן מתבזבז על הפעילות הזו במקום על דברים אחרים שהיו רוצים לעשות כמו קריאה או שינה. לטעמי לא היתה כאן התמכרות אלא הרגלים, שנדרשה תשומת לב כדי לשרש אותם, אבל ההתערבות היתה קצרה ומועילה. החלק השני אופיין על ידי התמכרות לסקס באינטרנט. את ההתנהגות הזו קל היה יותר להגדיר כהתמכרות, והאופי שלה היה שונה. במקרים שהיגיעו אלי דובר על אנשים שמצד אחד צרכו סקס באינטרנט באופנים שונים ומצד שני הרגישו רע עם ההתנהגות הזו. מאחר והיה רצון אמיתי לשינוי, ניתן היה לשרש את ההתנהגות, למרות שהתהליך היה קשה יותר עם יותר נסיגות. יתכן ויש מקרים שבהם יש יותר "התמכרות לאינטרנט", אני לא נתקלתי.

תלתלית3

New member
ראשית עם עבודה ניתן להיפטר

התמכרויות. שנית חשוב מה הרווח שלך מההתמכרות ? מה היא מעניקה לך ? האם יש הרגל אחר חיובי שניתן להמירו בו שימלא אותו צורך ? ההתמכרות מפצה על חוסר ואולי סוג של בריחה... מה היא בשבילך ? מה הטריגר להתמכרות ? אם אתה נמצא במצב א' מה גורם לך לעבור להתמכרות ? מה חסר במצב א' ? בהצלחה טליה.

למעלה