התמכרות לאדם...

בובי...

New member
התמכרות לאדם...

אני כותבת בשם מישהי אחרת, מבקשת עזרה... שתי בחורות, זוג שלאחת כבר נמאס, לא יכולה להחזיר יותר מעמד. לא יכולה עם הקנאה המטורפת של החברה לא יכולה יותר להישאר אבל השניה חונקת ולא נותנת לעזוב... חברה שלה סוגרת אותה, מנתקת אותה מכל החברות האחרות, רוצה אותה רק לעצה.. היא לא אוהבת אותה ובכל זאת נשארת בגלל איומי התאבדות, ואם היא מנסה לעזוב אז השניה מנסה להתאבד... כל נסיון לעזוב נכשל והיא לא רוצה לנסות לשקם את הקשר היא רק רוצה לקום וללכת מרוב הרגשת מחנק. היא איבדה את כל החשק לאהבה, לא עם חברה שלה ולא עם מישהי אחרת בגלל החרה המכורה שחונקת אותה ולא נותנת לה ללכץ אומרת שזה כנראה מה שנגזר עליה והזמן יעשה את שלו. נסיון של להתנהג לא יפה לחברה האובססיבית לא עזר... היא עדין רוצה בקרבה שלה גם שהיא תנהגת אליה בצורה לא יפה... איום של "אני אדבר עם אמא שלך" לא עזר היא עדין לא משחחרת אותה.. והיא מפחדת ללכת שחברה שלה לא תנסה שוב להתאבד.. נסיון של פשוט לקום וללכת נכשל בטלפון של החברה באמצע נסיון התאבדות.. פשוט איבדה תקווה... לא רוצה לפנות למישהו מוסמך... הצעה שלי שתקח את החברה המכורה, האובססיבית לפסיכולוג לא עזרה בתירוץ שהיא סגורה והיא לא תרצה ללכת ושהיא מקשיבה רק לה... אז היא לא יכולה לעזוב אותה ומה שבטוח היא לא יכולה להישאר, בסוף היא תשבר... היא לא מוכנה להכנס לפה לכן כתבתי את ההודעה בשבילה....זה כל מה שאני יודעת איני מכירה אותן כל כך טוב... אז מה עושים עם חברה מכורה, אובססיבית..? איך היא יכולה להשתחרר? בלי שהשניה תתחרפן לה פתאום... מקווה לקבל תשובה... תודה. בובי

tiger

New member
וואו...

אני ממש לא מיתיימר לדעת מה עושים במצבים כאלה אבל מהיכרות קודמת עם יחסים אובססיביים של אהבה/שינאה או רק אהבה מטורפת אני יכול לומר שזה ליפעמים יותר כואב מכל גמילה שהיא מחומר.המצב הכי קליני שאני ראיתי בנאדם ,שלא אוכל לא קם מהמיתה לא שותה נוזלים ולא רוצה ליחיות היה כתוצאה מאהבה שניגמרה ולא מסמים...אולי טיפול זוגי יכול לעזור להן?כזה שיביא את החברה האובססיבית ב"איזי" עד כמה שאפשר למסקנה הבילתי נימנעת (כמו שאת תיארת את זה לפחות)שזה ניגמר ? t

בובי...

New member
tiger

תודה על התגובה. החברה המכורה לא רוצה לשמוע אפילו על טיפול... וזה כבר מעל ומעבר לא לקום והמיטה או לא לאכול זה איומי התאבדות וזה הגיע גם לנסיון... מה שבטוח זה שהיא כבר לא יכולה לסבול ולהרגיש את תחושת המחנק ובסוף היא תשבר.. וכמו שכבר ציינתי היא הורסת לה את הסיכוי למערכת יחסים נורמלית עתידית מכיוון שזו כבר לא מאמינה באהבה וחושבת שכל הבנות הן קנאיות ואובססיביות... אולי אתה יודע לאן אפשר לפנות..? יא לא מוכנה לפנות אני עושה זאת במקומה...בהסכמתה כמובן... תודה בובי

עמיאור

New member
מנסיון דומה שהיה לי

הכרתי בחורה צעירה ממני בהרבה. התפתח קשר ידידותי והיה נחמד לי איתה. לא שמתי לב לכך שהיא בעצם מפתחת כלפי קשר תלותי שהלך והתהדק, זה הגיע לכך שזה הפך למצב תלותי בלתי נסבל. התחילה אף לדבר אתי על רצונה להתחתן אתי למרות הפרשי הגיל ביננו. הבנתי שאני הפכתי עבורה כעין דמות אבהית, וזה הבהיל אותי. נסיונותי להיפרד ממנה בצורות שונות, לא עלו יפה. ואז הבזיק בי רעיון: חיפשתי את הסיבות הספיציפיות שבגללן היא רוצה כל כך להיות אתי בקשר, והצלחתי לאתר סיבות אלה. אז אמרתי לעצמי, שאם אמנע ממנה בהדרגה את הסיבות הגורמות לכך שהיא מאוד דבוקה אלי אז יש סבירות שהיא תרצה פחות להיות בקרבתי. וכך עשיתי: בהדרגה התחלתי להימנע מלתת ולהעניק לה את אותם גורמים שהיא היתה מאוד אוהבת אצלי. עשיתי זאת בהדרגה, לא בבת אחת והייתי מתרץ זאת בתירוצים שונים, כמו: לא יכול, אין לי כרגע, אין לי חשק לכך כרגע, אין לי מצב רוח לכך וכו´ וכו´. והנה למרבה הפלא, לאחר תהליך הדרגתי שנמשך מס´ חודשים, נוכחתי שהקשר אתי הלך והתרופף, הלך והתרופף עד שהיום, כבר עברו מאז מס´ שנים, היא רק מתקשרת אלי פעם בכמה חודשים, בצורה שאין בה את אותה הרגשת מחנק שהיתה לי פעם. אולי רעיון כזה יכול לעזור במקרה שהצגת? אבל, זה דורש להיות מחושב, הרבה סבלנות, ולשמור את "המזימה" הזו בסוד. מקווה שיעזור.

tiger

New member
תגובה מקשכפית, בנושא עזרה...

אז יש כמה טלפונים של מרכזים שאולי את יכולה לנסות: "אוזן קשבת": 03-6204999 "בנפשנו" סיוע טלפוני נפשי- 03-5283744 מרכז ארצי לעזרה עצמית -03-6200259 התאבדות - קו פתוח לבני משפחות - 02-5865390 מכון ניב - מצבי לחץ ומשבר- 03-6999014 ער"ן-עזרה ראשונה נפשית 1201 "הפוך על הפוך" - מרכז ייעוץ ומידע בכל עניין ושאלה - 03-5280594 על"ם - עמותה למען נוער במצבי סיכון ומצוקה - 03-6470049 תנסי, אולי תמצאו עזרה באחד מהמקומות הללו יש גם פורומים לבעיות נפשיות ותמיכה לאנשים כאלה חייבים לטפל בזה, קשר שבו אחד מהצדדים מוחזק תוך כדיי איום וכפייה אובססיבית מהצד השני, לא רק שהוא לא בריא טוב לא יצא מזה, אותה אחת שלא מוכנה ל"שחרר" את חברתה מאמללת אותה ע"י האיום שלה להתאבד, היא זקוקה לטיפול נפשי האם אין משפחה באופק שתתמוך? האם אין למי לפנות? שמישהוא יקח אחריות על הבחורה וידאג שהיא תטופל בכל דרך שתתאים אף אחד לא אמור לכפות את עצמו ולכבול אדם אחר חופש, זו הזכות הבסיסית. בהצלחה קשכה

בובי...

New member
תודה

תודה רבה... אני אפנה אותה לפה לקרוא את התשובות.... תודה... בובי

למעלה