התמוססות והדרדרות !!!

Haim raveh

New member
התמוססות והדרדרות !!!

התמוססות והידרדרות !!!! לאחר שנים של רצון להפוך את ענף מצנחי הרחיפה לענף מסוכן פחות , ע"י הוראות וניסיון שנצבר , מצאתי עצמי נדהם בשבת האחרונה !!! בשנתיים האחרונות לא טסתי במצנחים אלא מעט מאוד ולכן אני יכול לראות את השינוי והוא בולט ! לא שאני מסכים לכל המגבלות שהיו בסע"מ שלנו . בשלב מסוים סיבכו אותו יותר מדי לדעתי , אך אני מכבד את הקיים ואת שנעשה עד כה . חלק גדול מהסע"מ נכתב ב"דם" ומה אני רואה בשטח ? טייסים ללא קסדות ! טייסי טנדם ללא הכשרה ! טייסים ללא נעליים מגינות ! . בעבר לא העיזו הטייסים לטוס ללא קסדות , וגם לא העיזו דברים אחרים הקשורים בבטיחות . כל זה הולך ומתמסמס . כן , אני בהחלט בעד חופש הפרט וגם על אחריותנו העצמית . מי שרוצה לשבור לעצמו את הראש , שיעשה זאת , אין לי בעיה עם זה . העובדות בארץ שונות . מי שישבור לעצמו את הראש , ישלם בראשו , אך לא רק !!! גם אנחנו נשלם את המחיר . ולזה אני לא מסכים . אני לא מסכים שלאחר תאונה או שתיים רציניות יקום אחד החכמים בתעופה האזרחית ויטיל עלינו גזירות . פה תהיה פגיעה גם בנו ולכן חייבת להיות התחשבות גם בזולת . מניסיון , הגזירות של אלו אשר לא עוסקים בספורט שלנו , ממש , אבל ממש לא מתאימות . כאשר יעבירו את התקנות בכנסת ע"פ חוכמתם של אלו שלא מבינים בספורט , הבכי יהיה לדורות . כמה קסדות התפצחו בתאונות והטייס קם , מעט מבולבל , קילל על השטות שעשה והלך הביתה !! ?? הרבה ! אילולא חבש קסדה , אחרים היו מצטערים ולא הטייס . כמה תאונות טנדם ראינו והצבענו , "הנה התאונה הבאה בדרך " כך אמרנו ולצערי גם צדקנו . ויש כמובן תאונות רבות שמנענו גם לטייסי טנדם וגם מטייסים "סינגל" . איני מכיר טייס שחושב שהוא לא טס טוב מאוד ואפילו "מצוין " . אנו לא יכולים לשפוט על עצמנו. היו טייסי טנדם שנפסלו , זה לא היה סתם ! יש לי ניסיון , הייתי אחד משלושת הראשונים בארץ שהכניסו את ענף הטנדם לארץ . טיסת טנדם ללא הכשרה וניסיון קודם, דינה ברוב המקרים לתאונה . מי שטס טנדם ולא עשה תאונה , אחד מהשתיים , או שיעשה תאונה ו/או שיתמזל לו המזל ולא יעשה תאונה . מרב הסיכויים שהאופציה הראשונה תתממש . אחרי תקרית מדינית כמעט , של טייס שטס בצפון והצליח למזלו לחזור מעבר לגבול לארצנו , ראיתי אותו טס טנדם . "תודה רבה " לטייס הזה ! הוא טס טנדם ללא קסדה והנוסע עם קסדה . "באמת" תודה מקרב לב, שהוא מתחשב לפחות בנוסע וחבש לו קסדה . מה ? לא מספיק שהוציא שם "כל כך טוב" לענף ספורט זה ? לא מספיק שכמעט עלה למדינה מיליוני דולרים ואולי קרבות וסיכון חיילים בתקרית , מכיסי , מכיסכם ! הרי אם יפגע הטייס בראשו , זו לא תהיה פגיעה רק בראשו זו תהיה פגיעה גם בכם . איך ? המדינה חס וחלילה תצטרך לדאוג לו ע"י הביטוח הלאומי וקופות החולים . אין קצת התחשבות ? ! . בשבת האחרונה הייתה תאונה בנתניה ! אין כל דיווח ? האם יש החוקרים את התאונה ? האם יש אתר אחר שאני לא מכיר אותו ששם מתנהלים הדווחים ? עדכנו אותי בבקשה . צר לי וחבל כי חלק לא שומרים על מה שצריך לשמור . קחו לצומת ליבכם ה "פורעים" . חיים רוה

למעלה