התמוטטות ביפו

התמוטטות ביפו

מי צריך בכלל את פיקוד העורף , בשביל מה הזמינו אותם ? מה אנכנו כאיגוד כבאות ,היינו יכולים להסתדר לבד ללא פיקוד העורף (היכן היכולת של שרותי הכיבוי ?)

תוספת להתמוטטות ביפו

אנחנו מתבכיינים שאין הערכה של הציבור לעבודתינו, ואנחנו בעצמינו שומטים את המקצוע שלנו . לדעתי זאת הייתה טעות חמורה מה שנעשה , מה כל מכבי אש תל אביב הגדולים לא היו יכולים להזמין מנוף גדול , להרים את התיקרה , לשים תומכות כדי שהתיקרה תשאר באויר , מאובטחת בעזרת כבל המנוף , ואז תהיה אפשרות מהירה יותר לחלץ את הלכודים ואולי חלק מהם היו עדיין בחיים , תגידו לי אתם שם במכבי אש , בשביל מה אתם הולכים לקורסים , ובסוף אתם מזמינים את פיקוד העורף שיעשו את העבודה בשבילינו , וייצלמו אותם בכל העיתונים .

תגובתי

קודם כל ההתמוטטות לא ביפו. בשכונת התקוה. החלטה על הזמנת פיקוד העורף בטח לא תבוא ממך. מפקד השירות מחליט מי פועל וכיצד. אתה לא הוא האיש שיחללוק על החלטות מפקדים בשטח. ורק לידיעתך. כבאי תל אביב יפו הם אלו שחילצו את הפצועים. לא פיקוד העורף. ואני לא רוצה להגיב על הצילומים והכתבות בשביל זה יש את דובר הנציבות שהוא זה שצריך להגיב למה שכתבת.

ההיתמוטטות

אני מקבל את הערתך , לגבי המיקום . ליאור , אם אני הייתי מפקד בשטח , לא הייתי חושב בכלל על פיקוד העורף , אם הייתי צריך עוד עזרה , הייתי מזמן עוד תחנות ,או מנוף מאחת החברות הבאות : מנופי אבי , או מנופי יהודה . או כל חברה אחרת , ובמידה והם היו מופיעים לשטח , הייתי אומר לקצין שלהם שאני שולט במצב , וכרגע אני לא צריך את התערבותם , ושימתינו להוראות ממני . אבל כמו שאמרת אני לא הייתי המפקד בשטח , ולכן אנו שרותי הכיבוי לא ניראים ולא נישמעים באמצעי התיקשורת , והציבור לא מכיר את עבודתינו , ולכן הוא רק משמיץ אותנו ומזלזל בנו הכבאים .

הבהרה

לא התכוונתי להגיד שבגלל שלא הייתי המפקד בשטח כך אנו נראים , ואני לא מתיימר להיות מפקד תחנה בשטח ואין לי שאיפה כזאת . אני רק התכוונתי להגיד שלא היה מוצדק להזמיןאת פיקוד העורף .ומבלי להעביר ביקורת על החלטות מפקדים בשטח . ואני מתנצל מראש בפני המפקד צרלס .

3 מילים- אתם לא צודקים!!!

ואני יסביר למה אין לי שום ספק שכיבוי אש עושה עבודת קודש ויותר מיזה אבל לפי חוות דעתי והיות וראיתי אם האימונים שלהם מול עניי- בבחינה תיפקודית בשטח הם יודעים לחלץ מצוין פיקוד העורף אין לי אף טענות כמובן גם כלפיכם היות והיה מפקד אירוע שלקח את העסק לידיים שלו הוא קובע מה לעשות ואם זה להזמין את פק"ע אז צריך להזמין אותם אני לא רוצה שנפתח על זה ויכוח או משו אם אתם חשים זעם כלפי בקשר לזה אתם יכולים לפנות למסרים לילה טוב רועי

לכבאי המדליק , ידידי ליאור , ושוטר

חברה כל אחד צודק על פי תפיסתו אך מבלי לפגוע באף אחד יש משהוא בדבריו של הכבאי המדליק

תראה ידידי שוטר 82

אנו כל הזמן מקטרים על כך שאין לנו תדמית נאותה , וכשיש לנו את ההזדמנות להוכיח את יכלתנו אנו לא עושים את המאמץ הדרוש לכך, אך זה כמובן כרוך במחשבה והכנה מוקדמת ,במסגרת תוכנית אב לסיוע הדדי ,ואנו יודעים שבאזור המרכז קל יותר לרכז גם כוח , גם אמצעים ויכולות , וזאת על מנת למנוע הזמנתם של פקע"ר ולוותר ולזוז הצידה כשלמעשה כמעט ועשית את מירב המלאכה אני אומר גם את הדברים הללו לקולגות שלי כי זאת טעות שלנו אין כל צורך לוותר ולתת למישהוא את התהילה כאשר אתה עשית את רוב העבודה

גרשון אחי תבין

שהבינותי שזה הגיע גם הודע מלמעלה ממפקד האירוע שצריך להזמין תתגבורת הנ"ל אז מי אנחנו שנישפוט אותם כמובן

Meni Malka

New member
רק רציתי להגיד ש...

תהיו בטוחים שלפני שיחידת החילוץ הוזמנה כל האפשרויות נבדקו הרי הבעיה העיקרית היא שיחידת החילוץ מקבלת את מירב הקרדיט שחלק גדול ממנו מגיע לכבאים, אך לפעמים אין ברירה. הרי ברור שעדיף היה ששירותי הכבוי יעסקו בחילוץ, ואכן עסקו בכך כל עוד היו יכולים אך לא תמיד ייש ציוד מתאים ולא תמיד יש זמן ואפשרות להזמין מנופים שונים וציוד שונה כמו שהוצע כאן יש יחידה שמאומנת לאירועים בסדר גודל כזה והיא מתמחה בכך ולכן הוזמנה, עבודת הכבאים במקום במקומה ניצבת ואין וויכוח על כך. יום טוב

Meni Malka

New member
ועוד דבר

המטרה העיקרית של שירותי הכבוי היא הצלת חיי אדם ורכוש אם נשכח מכך או נשים בראש סדר העדיפויות את התדמית בזמן פעולת חילוץ הרי שלא תהיה משמעות לעבודתנו. ישנן דרכים נוספות וישנם נושאים שונים שיש לבדוק ולשפר על מנת להעלות את התדמית בעיני הציבור. אין זו חוכמה לבוא לאחר האירוע ולומר כך וכך או לומר ש"אני הייתי עושה אחרת".

פיקוד העורף

גם אני לא מעונין לריב ולהתווכח , אני רק אומר שאני אם הייתי מפקד הארוע לא הייתי מודיע לפיקוד העורף , אלא מפעיל רק כוחות כיבוי , ומזמן מנוף חילוץ כבד לסיוע .

למעלה