התמודוות עם עצמי

התמודוות עם עצמי

אהלן! ככה זה כשנדמה לי שהתחלתי להכיר את עצמי, מתברר שאני עדיין רחוקה מהכרה וקבלה עצמית. אתמול ארע לי מקרה ששבר אותי בצורה עמוקה וקשה ביותר. זה קרה בעבודה: איבדתי את עשתונותיי בגלל איזה לקוח, אבל זה מילא, זה היה צפוי, כי ככה זה בעבודה של שירות לקוחות, זה לדעת להתמודד מול אנשים שונים ומשונים וגם כאלו שאתה חסר אונים מולם.
אבל לא הגישה של הלקוח היא ששברה אותי, אלא התגובה שלי בסיטואציה הזאת. משום לא ידעתי איך אני מתמודדת איתו, איבדתי את עצמי באותו הרגע, אך הגרוע יותר התרחש אחרי השיחה איתו: הרגשתי אבודה וחסרת יכולת התמודדות, כאילו הפילו עלי הר שלם ואני שרועה בחוסר ביטחון ודיכאון של חוסר אונים ולא יודעת מה לעשות עם עצמי...
מה שהכי מציק לי בסיטואציה כזאת זה מצב הרוח שלי אחרי המקרה. אני מפסיקה לדבר, מתחילה לבכות ולא משתפת אף אחד בעובר עלי, כלומר, במקום לספר, להתייעץ, לשפוך ולשתף, אני בוחרת להתכנס בתוך עצמי ולאכול את כל החרא בפנים. אני גם מפסיקה לתפקד וקשה לי לדבר... גם כשמישהו מנסה להתקרב אלי ולנסות לעזור - אני דוחה את כולם וחוזרת חזרה לתוך קונכיית הסיוט שלי. אני לא מתחרטת על כלום, מודעת לעובדה שכל מקרה כזה של לקוח עקשן ועצבני - מלמד אותי משהו חדש וגורם לי לראות צדדים נוספים של התפקיד הזה, אבל התגובות שלי לא עומדות במבחן המציאות.. אין לי שליטה על הרגשות שלי כשמישהו פוגע בי בצורה כזו כואבת, אני מתחילה לראות הכל בצורה מעוותת, ואף לעשות שטויות שאני משלמת עליהן אחר כך ביוקר. מנסה לא להיות תלויה באישורים חברתיים או באיך שאחרים ישפטו אותי (פתאום אני כבר לא אותה בחורה מאושרת ומלאת אנרגיית חיים כמו שהם מכירים, אלא אדם דיכאוני וממורמר), אבל זה ממשיך לרדוף אותי.... איך יסתכלו עלי שאחזור לעבודה יום ראשון?
חזרתי הבייתה, בכיתי כמו שלא בכיתי מזה תקופה ארוכה בעוד אני מייסרת את עצמי בכך שדמעות לא יעזרו אם לא אבין את המשמעות של המקרה שארע לי.. ואני עדיין לא מבינה אותו.. טוב זה היה החלק הקל, ועכשיו לתוצאות: לא מרגישה שאני יודעת מה הייתי עושה במצב הנ"ל אם הוא היה חוזר על עצמו שנית... כלומר, לא למדתי ולא הפקתי מכך שום לקח או שיעור לחיים. נכון, זה עשה את שלו: קיבלתי הלם, זה הוציא אותי מהאיזון, איבדתי את השפיות, לא שלטתי בתגובות שלי, פתאום הכל התעוותת לי מול העיניים... אבל ... זה לא יכול להגמר ככה! חייב להיות לזה פתרון ברור! ואם חס וחלילה ואני מאחלת לעצמי שזה יקרה לי שוב כדי ללמוד מזה שיעור , זה קורה לי שוב, אני לא חושבת שהתגובה שלי תהיה שונה, כיוון שעדיין לא ברור לי כיצד עלי לנהוג בסיטואציה מלחיצה כזאת, ומעבר לכך, כיצד לקבל את עצמי אחרי שזה נגמר?? ואולי אני עדיין לא בשלה לספוג את המכה הזאת, אז למה זה קורה לי בכל זאת? ולמה אני לא מצליחה להבין את שיעור לחיים שהארוע הגיע ללמד אותי? למרות הפסימיות המצב רוח השלילי, סופ"ש נפלא לכולכם!
 
דווקא נשמע לי שלמדת הרבה

"ללמוד לקח" מחוויה לא אומר שמעכשיו והלאה נהיה מחוסנים מחוויות דומות; זה אומר שאנחנו רואים עכשיו דברים שלא ראינו בעבר, או שלא ראינו אותם מספיק בבהירות, ואנחנו מתחילים להתמודד איתם. בואי נראה: למדת שיעור בענווה - שגם כשאנחנו עובדים על עצמנו ונדמה לנו שהשתפרנו, עדיין קל לנו ליפול לאותן תגובות מורגלות ומזיקות. זה שיעור חשוב מאוד, כי אנחנו בד"כ רוצים מאוד להאמין שאנחנו כבר "בסדר", ובעצם לרמות את עצמנו. התהליך של השינוי הוא הדרגתי ויש בו גם נסיגות מדי פעם. חשוב להפנים את זה, לפתח ענווה, ולא להתייאש מכל משבר. עם הזמן יראו תוצאות יותר ויותר. למדת שמעבר לתגובה הראשונית, יש לך גם תגובה משנית שהיא לא רצויה ולא נעימה - ההסתגרות בתוך הסרט עם הבכי והדכדוך. ממה זה נובע? למה כל כך קשה לך להרפות מהחוויה אחרי שהיא נגמרה? למה קשה לך לתת לאנשים לעזור לך? והכי חשוב בעיני - השאלה שלך בסוף "כיצד לקבל את עצמי אחרי שזה נגמר?". וואללה, התפרקת קצת. עבר, נגמר. ככה צריך לקבל. קשה? נכון. לפתח גישה סבלנית ואוהדת כלפי עצמנו זה לא קל, וזה קשור למה שאמרתי על הענווה. משום מה הדרישות שלנו מעצמנו תמיד כל-כך גבוהות, ואנחנו תמיד מתייסרים כל-כך כשאנחנו לא עומדים בהן... ואיך יקבלו אותך בעבודה ביום ראשון? אני מנחשת שבלי בעיה. אולי ישאלו לשלומך, ירצו להבין מה עבר עלייך, ואז כבר תהיי רגועה יותר ותהיה לך הזדמנות לשתף. אולי לא ישאלו, ואני בטוחה שאף אחד לא יחשוב עלייך רעות בגלל זה. סביר להניח שכל אחד מהם עבר איזו חוויה דומה בחייו. שבת שלום!
 
למדתי שצריך להכניס לפרופורציה דברים

וכן.... דבר נוסף שאני מאחלת לעצמי ללמוד הוא את משמעות המושג - "ת-ה-ל-י-ך" שבת שלום!
 

alissa

New member
הו שירות לקחות ../images/Emo13.gif

דבר ראשון : היפטרי מהאשמה ומהביקורת העצמית. אבל אל תפטרי מהשיעור. מהו השיעור? כל מה שתארת כאן. אכן הרגשה לא נעימה והיא עלולה ללות אותך כמה ימים. איך תקבלי את עצמך אחרי מה שקרה? פשוט קבלי, קבלי את כל הבלגן איך שהוא. לא להתנגד, לא לגנות, לא לבקר. תני לו להיות שם עד שימאס לו וילך. לקוח שחרר עליך אנרגיה שלילית ואת שחררת עליו בחזרה. יחד יצרתם מעגל של שליליות כשכל אחד מכם מזין את המעגל מכיוונו שלו. אז "עזרת" להגדיל ולהעצים את האנרגיה רק משום שהזדהית כל כך. הזדהית במקום שהזדהות אינה נחוצה. יש לי כמה טיפים בשבילך להתמודד עם המצב למקרה שיחזור (ואם את עובדת בשירות לקחות, סביר להניח שיחזור גם יחזור). אני לא אכנס כאן למדיטציה והתבוננות שהם בהחלט "כלים" יעילים מאוד לשיפור איכות התגובה במצבים אלה לטווח הארוך (אם תרצי ישנם ספרים בנושא וכל מיני מרכזים בהם יש מורים מנוסים שמהם תוכלי ללמוד). אז כמה עיצות פשוטות ברגע שלקוח מתחיל להתחרפן עלייך: 1. כשהוא צורח - דברי את בשקט ולאט, תראי איך לאט לאט הוא יושפע וירגע מקצב דיבורך. 2. זכרי שזה לא אישי - הוא אינו מכיר אותך ואינו מעוניין לפגוע בך, הוא עצמו מרגיש פגוע/מרומה/מנוצל/בודד/נפרד. 3.תזכרי לנשום ולהשאר ממורכזת, אם הכעס מתחיל לחלחל, הניחי לו והמשיכי לנשום. כבדי גם את הכעס או כל רגש אחר שעולה בך, אבל אל תפעלי לפיו! 4.גישה תקיפה - בטיפ הזה תשתמשי רק אחרי שתשכללי את יכולת ההכלה שלך במצבים אלו ובשום אופן לא בהתחלה. גישה זו תנקטי במידה והלקוח ממשיך לצרוח - אמרי לו בתקיפות ובנחרצות (אבל לא בכעס, שנאה או כל רגש ממין זה) שאת מאוד רוצה לעזור לו לפתור את בעייתו. הבהירי לו שכעסו, התנהגותו אינם מסייעים לך בהבנת הבעיה והמוצא לפתרונה. הציעי לו לחזור אליו אחרי כמה דקות לאחר שירגע מעט. 90% שהוא ירגע במקום- סך הכל הוא מעוניין וצריך את העזרה שלך. לסיום: "הלקוח תמיד צודק" זו סתם אמירה שיווקית, אל תקחי אותה יותר מידי ברצינות. אם אתה מרגישה, שלקוח הרחיק לכת יתר על המידה (נניח משתמש בשפה גסה ומפעיל אלימות מילולית), את יכולה תמיד להצהיר שאת אינך מוכנה לשרת אותו נקודה. אם הממונים עלייך לא יגבו אותך במצב זה (ומנסיון שלי זה כמעט לא קורה) אולי כדאי לך למצוא מקום עבודה אחר. שמרי על עצמך.
 
בנוסף על הדברים הנבונים של קודמותי

אשה ממאדים ואליסיה, אני רואה במצב הזה גם מצב פיסיולוגי מסוים. המדיטציה שאני מכירה עובדת על הפיסיולוגיה, וכאשר הגעתי למצבים כאלה בעבר, נוכחתי שתרגול אישי, או תרגול קבוצתי מונחה ע"י מורה, או בדיקה אישית של התרגול שלי ע"י מורה מוסמך, עשו פלאים. איך אמר לי פעם נהג מונית: "אני מרגיש כאילו הסרתי מעלי גופיה שספגה את כל המתחים שלי ..."
 

dharmax

New member
->

למרות שישנן נקודות שאני מסכים איתן, במישור המעשי והכללי בהצעות שהציעו כבר, אני דווקא חושב באופן כללי אחרת: דברת על "איך אקבל את עצמי" אחרי זה וכו'.... אז... אל תקבלי. הכל מתחיל עם ה"עצמי" הזה. כל העניין של החמלה כלפי עצמנו וכו'...כן, זה נכון, אבל לעיתים קרובות משתמשים בזה כתירוץ להשאר במקום. נכשלת במבחן. היי מודעת לכשלון. אל תתעסקי ברחמים וכו' - נסי ללמוד, ועברי הלאה. כמו טכנאי שמוצא משהו דפוק במכשיר שהוא מתקן. בלי עצמי ובלי נעליים. לא עצמי טוב, לא עצמי רע, לא קל ולא כבד. טכנאי ומכשיר. כל פעם זה מכשיר חדש. כל פעם לומדים יותר טוב איך לתקן. זהו. הקורס לא מסתיים עד שאת לא עושה הכל מושלם. לקורס קוראים סמסרה. נעים מאוד! ברכות ואהבה
 
זהו

הקיום כולו, בו אנו נודדים ללא סוף ממצב למצב, מסוג קיום אחד לסוג קיום אחר, נולדים, מתים ונולדים מחדש וחוזר-חלילה. וכמו שגוויזארד כתב, מבטאים זאת כך: Samsara שבוע טוב לך ולכולנו שיהיה
 
בינתיים איעץ לך לעסוק קצת בפעילות גופנית.

ריקוד, שחיה, הליכה. יציאה למקום נעים שלא היית בו זמן רב. אפילו ליד הבית. מוסיקה טובה. והתעסקות בחומר מעניין. אפשר אפילו ספר מעניין.
 
למעלה