התמודדות

בופיק

New member
התמודדות

לא יודעת למה? איך פתאום זה חזר אחרי כל כך הרבה זמן של שקט... איך מכמה חברים התחלתי להילחץ? למה? למה אני לא מתרגשת סתם כמו שכולם מתרגשים? למה זה צריך לבוא לידיי ביטוי במתח נוראי שלאחריו מגיע נפילת מתח המלווה בכאבי ראש והקאות... אתמול פגשתי לראשונה חלק מהמחברים שלה ... כל היום הכנתי את עצמי לזה שאני הולכת לפגוש אותם, אבל כנראה שזה לא כל כך עזר.... לאט לאט הרגשתי שאני מתחילה להיות אדישה ואז לקראת סוף המפגש איתם כשכבר ידעתי שעוד מעט הולכים התחלתי להרגיש את פטיש 5 קילו דופק לו על הרכות שלי, בשני הצדדים... נפרדנו מכל החברים לשלום ונכנסנו לאוטו, "את מרגישה טוב?" אמרתי לה שלא, לאחר כמה רמזורים היא שאלה: "לעצור את הרכב בצד?", אמרתי שכן, ירדתי נעמדתי בחוץ שאפתי אוויר הכי עמוק שיכולתי...אבל כלום הרגשתי את הכל עולה לי, ובצעדים מחושבים שקולים מלאי שליטה כהרגלי הלכתי הצידה למקום שלא רואים והקאתי את נשמתי. אחרי כמה דקות היא באה וחיבקה אותי חיבוק חזק מלא רגש, חיבוק כזה שהייתי צריכה בדיוק מאותו רגע... ושאלה:" מה קרה? הכל בסדר?" אמרתי זה סתם, אבל שעכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב והיא ענתה:" זה לא נראה כמו סתם" אמרתי לה שנלחצתי מאוד היום, פחדתי לא להיות מספיק טובה מול החברים שלה! ואז היא אמרה:" אבל את טובה בשבילי ואם לא היית מוצאת חן בעיניהם אז מה? הייתי עוזבת אותך?" אמרתי לה שאני יודעת שהיא לא הייתה עושה את זה, אבל אני חייה וחושבת כל הזמן מה אחרים חושבים ושנורא חשוב לי שאחרים יחשבו עלי דברים טובים ושאני יצא בסדר עם כולם, לא לאכזב אף אחד..... בסוף אמרתי לה שאני מצטערת שהייתה צריכה לראות אותי ככה, מתפרקת... כשנפרדנו היא שלחה לי הודעה שהיא מצטערת שאם הייתה יודעת שזה מה שהמפגש איתם יגרום לי להרגיש היא לא הייתה עושה את זה, עניתי לה שמזל שהיא עשתה את זה, אני צריכה להתמודד גם אם זה, אי אפשר לברוח לנצח ואני בורחת הרבה כפי שהיא יודעת.... ואז היא אמרה:" איך את שומרת על שליטה כל כך חזק, למה לא ביקשת לעצור את הרכב ורצת החוצה? איך זה שרק שאני שאלתי אמרת לי שזה בסדר שאני יעצור והלכת לך כאילו כלום, כאילו את לא עוד רגע מתפרקת לך? איך ולמה את עושה את זה? הסברתי לה שככה אני, לא היה לי נעים, רציתי להגיע הביתה ולהתפרק לבד בלי שתראה, אבל כשזה כבר קרה שמחתי כל כך שזאת היא ששם לצידי שתומכת בי.... החיבוק שלה היה שווה את הכל!

אני חושב שהיא נפלאה

זה ממש לא מובן מאליו העובדה שהיא אמרה שהיא תקבל אותך כמו שאת כך או כך. אני חושב שאת צריכה לקחת את הנושא הזה ברצינות ולשקול אפילו טיפול או עזרה מקצועית זה יכול רק להועיל בעיני.. בכל אופן שיהיה בהצלחה ואני חושב שהחברה הזו היא נכס - שמרי עליה :)

בופיק

New member
תודה רבה

כן היא משהו מיוחד, לא חשבתי שבפעם הראשונה בעולם הזה אני אמצא מישהי כל כך מקסימה, היא בהחלט משהו שאני לא רוצה לוותר עליו.... אני מאוד משתדלת להתמודד ולא לתת ללחצים לגבור עלי אני לא בן אדם שבורח.. בקשר לטיפול כרגע אני מעדיפה שלא :) אני לא מתכוונת לוותר !!!!

כל כך מבין אותך

בקטע של התמיד לנסות להיות בסדר עם כולם, בפרט שבן זוג חדש מציג אותי בפני החברים שלו. הלחץ של להיות נחמד, מקסים, שנון, מענין, להראות בסדר..אוף. נורא מתסכל. אבל זה מקום שאנחנו מביאים את עצמנו אליו וזה די חבל. הרי אם אני נחמד, ושנון ונראה סבבה לעיתים, למה אני צריך להתאמץ להדגיש את זה? זה שם. רוצים? תסתכלו. לא צריך לדחוף להם את זה מול העיניים. כל הכבוד שיש לכן כזאת אהבה חזקה, תומכת וחמה! שלא תגמר לעולם!

בופיק

New member
מחמם את הלב...:)

כן זה קצת מתסכל, אבל לפעמיים אי אפשר בלי זה, זה מעין הרגל כזה להיות כל הזמן הבסדר הזה... מול חברים, הורים וכו... המצחיק הוא שתמיד מרוב שאת משתדל זה לא יצא כמו שרצית, למרות שהתגובות מהחברים שלה היו רק תגובות תומכות ואוהדות :) אין ספק שיש לי עוד מה לעבוד על עצמי בנושא הזה ולאט לאט אני מרפה מהרצון הזה של להיות הטוב תמיד.... אני מאוד מקווה שאהבה לא תגמר ושתמשיך ככה... היא חשובה לי נורא, לא האמנתי שהקשר הראשון שלי בעולם הזה יעשה לי כל כך טוב, הפחד היה כל כך גדול בהתחלה ועכשיו הוא מתגמד עם כל אהבה שנוצרה לה התקופה ארוכה מאוד... מאחלת גם לך המון אהבה ואושר

sidoni

New member
איזה יופי.....אומרים אהבה יש בעולם...

יפה לגלות את המקום של הנתינה שבתוכינו כמה את מוכנה לתת בשביל להיות לידה וכמה היא מוכנה לתת עבור אותה מטרה. תמשיכו ככה זה מקום של גדילה עצמית תנסי לחזק אתעצמך במקום של התחושות הפיזיות ונסי אולי לקבל חיבוק ( או לתת ) בשניות שליפני התחושה הנוראית הזו , קבלי את כל הביטחון ממנה ותוספי עוד קצת מעצמך. (אולי איזה טריק קטן בכל פעם שמתחילה תחושה כזו בחברה, נסי להזכיר לעצמך ברגע של שקט את המטרה לשמה את במקום גם אם זה אומר לגשת רגע למראת האמבטיה ולחייך לעצמך....להעלות את רמת ההידרופינים) בהצלחה.

m a t a n O

New member
פגוש את החברים

יקירתי, יש לי סיפור שיכול לעשות מצחיק לקצת. אני מאוד מבין לליבך, קודם כל, ועכשיו הסיפור. יש לי חברה מאוד טובה שכשהיתה עם החבר שלה דאז, גם היא עמדה במבחן החברים הידוע לשמצה. הערב התנהל לתומו, שיחת חולין מתמשכת,ואז במפתיע קם הבחור והלך לשירותים לרגע. כמובן שזה רגע עם פוטנציאל הבכה ענק, מי אומר מה וכו'.. היא היישירה מבט, ואמרה בלי לחשוב פעמיים: אני הבנתי את הקטע שלכם עם הוועדת קבלה הזאת. אבל זה לא משנה לי באמת, כי בסופו של היום- אני מוצצת לבוס. אני מכיר את התרחיש שלך, קרה לי יותר מדי פעמים, קורה לי עדיין כשאני צריך לפגוש אנשים שאני לא מכיר שמתפקדים בחיים שלו. אני לא יכול לדמיין מה ייפול עליי כשאני אכיר את ההורים שלו. מאחיו אני עושה הכל כדי להמנע מלפגוש, כי אני לא ממש יודע איך להתמודד עם זה. אבל זהו, עוברים את זה, וזה רק האמצעי למטרה. ואת לא צריכה טיפול. ממש זין בעין למי שאומר את זה. שטויות. זה שלב ביחסים, וזה עובר, וזה ממש רגיל, את אחת מני רבים ורבות בכל מה שקשור לזה. המון אהבה, מתן.

בופיק

New member
אחלה סיפור, חופשי מעלה חיוך:)

סיפור ממש חמוד, לא יודעת אם יהיה לי אומץ לעשות דבר כזה או אופילו משהו דומה, אבל זה בהחלט רעיון .... מי יודע אולי יום אחד אני אתפוס את האומץ ויהיה מסוגלת לעשות משהו דומה, לא כל כך בוטה אבל דומה:) כן זה בהחלט לא קל כל המפגשים אלה ושנינו נראה לי יודעים שזה חלק ודרך עד למטרה שאליה אנחנו רוצים להשיג... הרגשתי המון רגש במכתב שלך, הוא מאוד נגע לי וחימם את ליבי... תודה רבה על הכל... וכמובן אני אשמח לשמוע עוד על סיפוריך או דברים שמטרידים אותך.... שלך בופיק

בופיק

New member
נקודה למחשבה:)

הערה שלך ללכת לאמבטיה להביט ולחייך גרמה לי בעצמה לחיוך ענקי, זה כאילו גרם לי להגיד לעצמי:"איך לא חשבת על זה קודם" זה רעיון גדול, אני חייבת לנסות אותו בפעם הבא שניפגש כם שאר החברים שלה.... המון המון תודה:)

sidoni

New member
../images/Emo9.gifזה עובד...

ואם קשה לחייך פשוט לוקחים עיפרון ומכניסים אותו בין השיניים (לרוחב כמובן) ונוצר חיוך שממש מגלגל אותנו מצחוק . וצחוק מרפא. יום מלא חיוכים לכולכם.

בופיק

New member
יום מלא חיוכים ואושר גם לך...

שיטה קצת אכזרית עם העיפרון לא? אבל שווה לנסות... יום טוב ומוצלח

yosef 30

New member
התרגשויות ../images/Emo13.gif.

היי בופיק אחרי שקראתי את כל התגובות אני יודע שאת מרגישה עכשיו בסדר
. נשמע שאת בחורה שמסתדרת טוב מאוד כל עוד היא השליטה, והמפגש הנוכחי גרם לך לא בדיוק להיות בשליטה. את לא ידעת איך האחרים יגיבו אליך ואיך את אליהם. את לא בדיוק היית יכולה לקום וללכת כי זוגתך שם וכי גם היא זו שנהגה ברכב. כנראה שההכנות שעשית לפני רק הלחיצו אותך ולא הרגיעו אותך. נשמע כמו שהכנסת משהו מאוד לא טוב לבטן שלך והבטן מטיבעה פולטת מה שלא טוב לה. וכך הגוף מגיב כשהנפש נמצאת בסטרס גבוה. הקושי להכיל משהו שלא עומד בשליטה, הלחץ עד כמה אני שווה ומה יגידו אחרי זה והאם זה ישפיע על הקשר. הרבה פחד היה שם. נשמע שאת היחידה ששפטה את עצמה ולא איפשרת לעצמך באמת להנות. את יודעת זה נשמע כמו רגע לפני שאנחנו רוצים לדבר עם מישהו ואנחנו מתכוננים לפעמיים גם ימים שלמים לפנייי ואז מגיע הרגע וכל מה שתיכננו לא יוצא החוצה. אלא דברים אחרים לגמריי אולי על אותו משקל אך שונים ממה שחשבנו. האם את שכחת כמה את בסדר גמור כמו שאת? האם שכחת לומר לעצמך שאת אוהבת את עצמך ושי לך בת זוג שגם היא אוהבת אותך? אני מקווה מהחוויה הזו שתקחי הרבה דברים חיובים והרבה הרבה בטחון. כי נשמע שיש לך משהו טוב בידיים אז עכשיו תרשי לעצמך להנות, להשתטות, לטעות, לא לדעת הכל לא להבין כל דבר. אנחנו רק בני אדם ומי שלא יהיה מסוגל להכיל את זה - שיעשה בדק בית עצמי
. איך היה באמת במפגש? איך תקשרת עם האנשים? האם הם דיברו איתך או שרק ישבת בשקט והיית במתח. ממי את התרשמת באותו ארוע וממיי לא ולמה.? מעניין אותי לשמוע את הצד הזה
. מאחל לך רק אהבה
חום ושמחה
ולילה מצויין
יוסף.

בופיק

New member
סיפורים שאחרי....

קודם כל ולפני הכל, אני ממש רוצה להודות לך ולכל אנשי הפורום הזה .... בהתחלה נכנסתי יצאתי, הסתובבתי הגבתי, אבל לא הצלחתי עוד לכתוב מה עובר לי בראש... נכנסתי כי רציתי לשתף, אך פחדתי *אסור לתת לפחד לשלוט* ... אבל אני ממש שמחה שעשיתי את זה ואני מרגשיה המון תמיכה מהפורום הזה ומאנשים פה, דבר שמאוד מקל, עוזר ומשחרר.... ועכשיו אני אגיב לדברים שכתבת, ראשית התייחס לשליטה, כן היא חלק מאוד גדול ומשמעותי בחיים שלי, אין ספק שאי וודאות כמו באותו יום גורמת לי לבלבבול וחוסר שליטה. אני יודעת שאני צריכה לעבוד על עצמי, ואני יודעת שאי אפשר לשלוט בהכל, שהחלק מהחיים צריך גם לדעת להרפות ולתת לדברים לקרות מעצמם.... בקשר לכנות, יכול להיות מאוד שהן רק הלחיצו אותי ובעצם עשו את הפעולה ההפוכה שהן היו אמורות לעשות, אבל זה משהו בלתי נמנע, כי זה כל הזמן שם, זה באוויר כל הזמן... ניסיתי לפרוק את המתח הזה בעזרת אימון ספורטיבי קשה ממה שאני עושה בדרך כלל, לרוב זה עוזר לפעמיים לא כל כך ... בתחומים מסויימים שאני יודעת שאני יכולה לתת מעצמי ושאני יכולה לתת יותר ולהיות טובה אני שופטת קצת בחומרה או יותר נכון דורשת מעצמי ליותר... אני יודעת שאין שלמות ולכן אני לא דורשת מעצמי להיות הכי טובה, אבל אני דורשת מעצמי לא להסתפק בטוב אלה בטוב++ כנראה ששחכתי להגיד לעצמי שאני בסדר גמור והחוסר בטחון השתלט עלי וערער את ההרגשה הזאת, לרגע העלתי המון סימני שאלה שבכלל לא צריכים להיות... במפגש עצמו נהנתי והיה טוב, חברים שלה היו מאוד נחמדים ועם חלקם אפילו יצרתי קשר יותר טוב מאחרים... לרוב אני בחורה מאוד ביישנתי וכמעט לא מדברת, וכך קרה גם בפגש הזה... בעיקר עניתי לשאלות שלהם, על הלימודים שלי, על מה אני עושה חוץ מזה, איך הולך בספורט, מה התכנונים לעתיד וכו... אני באמת רוצה שוב להודות על כל התמיכה, האכפתיות והעזרה.... הערעורים השונים בתקופה האחרונה מאוד הכבידו עלי, ואני מרגישה מאוד נוח לדבר פה... אני מאמינה שאם הזמן אוכל להרגיש הרבה הרבה יותר נוח, והרבה יותר חופשיה להתלבט יותר .... יום טוב, מצחיק וכתום שלכם בופיק

למעלה