התמודדות קשה

tenek

New member
התמודדות קשה

אני לא יודעת אם זה מקובל לשפוך פה את הלב. אבל לצערי הגעתי לפורום הזה כי אמא שלי נפטרה לפני חצי שנה כבר(??). אני בת 28, התחתנתי לפני חודשיים. ההתמודדות שלי עכשיו מאוד קשה. אני סובלת בל גדול. הנקודה הזו הגיעה אחרי מספר חודשים של הדחקה, ועשכיו אני מתעסקת בזה כל היום. זה לא מרפה. ברגעים ביום שאני קולטת שאמא שלי לא כאן, שאני לא יכולה לדבר, לחבק, לנשק, להתקשר...זה מכה בי ואני פשוט מרגישה את החור השחר הזה, שאין לו שום מרפא. פשוט חוסר אונים. אני כל כך רוצה אותה פה-איך מתרגלים לזה? איך משלימים עם זה? איך חוזרים אחר כך להיות מאושרים? היום אין בי שום כוח לתת, לא לבעלי, לא לעצמי-קשה לי להנות, אין לי אנרגיות. אני בעיקר שרויה בעצב עמוק, גם אם לא כל הזמן רואים. אני חולמת על אמא הרבה, אתמול חלמתי שאני מחבקת אותה חיבוק חזק ומספרת לה שחלמתי לילה לפני שאני מראה לה את התמונות מהחתונה וממסיבת הרווקות...הינו כל כך קרובות, כל כך אוהבות, אני בתה היחידה. אני ככ מתגעגעת אליה, קשה לי לקבל את זה שהא לא כאן!! איך יכול להיות שהחיים שלי במצב הזה? שאני צריכה להתמודד עם זה? הסתכלתי על תמונות שלה וכל כך רציתי עוד מפגש, עוד קצת מהפנים הככ מוכרות האלו. איך ממשיכים?

hartuvim

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

איך להתחיל להשיב לך? להגיד: משתתפת בצערך על הפטירה של אמא, שמאוד טרייה? להגיד: מזל טוב על החתונה? להגיד: ברוכה הבאה לפורום שלנו, למרות שהנסיבות לא שמחות? נראה לי שגם וגם וגם, ואולי זה מה שמאפיין את המצב שלך- עצב ואבל, שמחה, חתונה. כל זה בחצי שנה זה מאו-ד לא פשוט. אני מבינה את המצב שאת מתארת, בכי, חוסר אנרגיות, להיות לא מאושרת. כל זה מאוד טבעי למי שאיבדה את אמא לפני זמן קצר כל כך. שאלת המון שאלות שאת התשובות להן אני מאמינה שתמצאי לעצמך לאט לאט. אולי גם קצת בעזרתנו. בנתיים אני אשלח לך המון חיבוקים כי את מתמודדת עם תקופה מאוד קשה ומורכבת. את מוזמנת להמשיך לשתף, זה בדיוק המקום לשפוך את הלב, לספר להתייעץ. מקווה שתרגישי בנוח.
שירה.

efratushb

New member
שלום לך...

ראשית משתתפת בצערך, האובדן שלך טרי מאוד, תקופה לא פשוטה שאת עוברת, אבל תני לעצמך את הזמן לכאוב ולבכות ולהתאבל על לכתה, זה חלק מההתמודדות. טבעי שתהיי בלי אנרגיות, שתדחיקי, חסרת כוחות, בהחלט רגעים לא פשוטים. את תמצאי לעצמך את הדרך שהכי טובה עבורך להתמודד. הבית הזה הוא חלק מאוד גדול ויכל לתת לך מענה בשעות קשות אך גם בשעות פחות קשות. ובהזדמנות זו אאחל לך ברוכה הבאה, הגעת למקום הנכון, בית חם ותומך, תמיד תהיה פה אוזן קשבת. אני לא יכולה להתעלם מנישואייך הטריים אז בנוסף אאחל לך מזל טוב, אושר ובריאות ונישואים מאושרים. את בתחילת הדרך הן מבחינת האובדן והן מבחינת הזוגיות הטריה אז מאחלת לך המון כח והמון אושר בדרכך. נשמח אם תשתפי יותר, רק אם זה מתאים לך כמובן... אפרתושששששש

אשבל1

New member
ברוכה הבאה....

איך ממשיכים? אני חושבת שהחיים ממשיכים ואנחנו איתם, אני יכולה לספר לך שאצלי ארועים משמחים כמו העצובים מחזירים אותי לתחושת החוסר הגדול האין..... ובהחלט חתונה היא אחד מאותם ארועים שיכולים לעורר אצלנו את תחושת החוסר הזה שאין איך למלא אותו. למשל, הבן שלי עכשיו חולה והיום חזרתי איתו מצילום והתברר שיש לו דלקת ריאות, וכל כך רציתי להתקשר לאמא, לשתף, להתייעץ...אולי לקבל גם עזרה פיזית, ואין,אין, אין..... ולמרות שעברו 20 שנה היא חסרה לי כאילו שהלכה רק אתמול.... בתקופות הקשות שלי, שהרגשתי שכל מחשבה על אמא מעלה בעיני דמעות, נעזרתי בייעוץ פסיכולוגי, מאוד ממליצה לך, האם נסית? אשמח מאוד אם תישארי איתנו, את מוזמנת לשתף ככל שמתאים לך כמובן... שולחת חיבוק ואשמח אם תספרי איך המרגש בהמשך....

shandror

New member
ליבי איתך!!!מתוקה

קשה קשה קשה קשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין לי מילים לעודד - רק להיות איתך בסבלך ולאמר לך שאת לא לבד אני מזדהה איתך!! אני כואבת כמוך!! אנחנו כאן יחד!!!!!!! את מוזמנת לשתף כל הזמן שני

שלום לך,

אכן לא קל. צר לי על כאבך הגדול. התחושות שאת מתארת והשאלות שאת מעלה הן "קלאסיות" לשנה הראשונה אחרי האובדן. לגבי התשובה, אצטרך לבקש ממך קצת קרדיט. למה קרדיט? כי יהיה לך קשה להאמין למה שאומר. בשנה הראשונה [לא בדיוק 12 חודשים, אבל סדר גודל], קשה להאמין שהחיים בכלל יכולים להמשך. קשה להאמין שהכאב לא ישאר באותה העוצמה כפי שהוא עכשיו. אבל מה שבד"כ קורה, זה שאחרי השנה הראשונה הכאב מתמתן, לובש צורה אחרת. הוא לא נעלם לגמרי, אבל הוא משתלב בחיים באופן סימלי יותר. הכאב תמיד יהיה שם, ויהיו נקודות משמעותיות בחייך שהוא יתעצם יותר, אבל ברוב המקרים ביומיום העוצמה מתמתנת, והקשר הופך לסימלי יותר - במובן זה שאמא ממשיכהלחיות בתוכנו. מה שאני בעצם אומרת לך - מה שאת מרגישה עכשיו הוא נורמאלי לגמרי. אני חושבת שחשוב לתת לעצמך לכאוב בשנה הזו, לא סתם הוגדרה ביהדות שנת אבל כפרק זמן. מותר לבכות, לדבר עליה, לחשוב עליה, לכעוס, להתגעגע - כל רגש. אם יש לך דרך ביטוי כלשהי כמו כתיבה או אמנות - גם טוב להשתמש בה כאפיק להוצאת הרגשות. ואת כמובן מוזמנת להישאר עימנו, לשתף ולהשתתף ככל השיתאים לך.

למעלה