yehonatan7
New member
התמודדות עם שינויים, מוכר לכם ?
שלום לכולם ! קודם כל, רציתי לאחל לכם חג שמח
וכעת לנושא :שמתי לב שרוב ההודעות בפורום נכתבות ע"י אימהות לא"סים בעיקר, אולם מכיוון שהוריי אינם גולשים בפורום הזה, אשמח לשתף בעצמי. אחד הקשיים העיקריים שלי הוא בהתמודדות עם מצבים משתנים. אני יכול להיות מאוד רגוע ונינוח, אבל אם פתאום קורה שינוי כלשהו, המצב שלי מתערער. התגובות שלי יכולות להיות קיצוניות (יחסית), למשל, אני יכול פתאום להתחיל לבכות, כתוצאה מאי היכולת להתגמש ולהתמודד עם השינוי. קיבלתי טיפולים רבים בעבר, ואני גם נוטל תרופות באופן קבוע, אולם לפעמים אני מרגיש שהמצב לא משתפר. להפך, לפעמים אני מרגיש שהוא רק נהיה יותר גרוע. אתמול למשל, הייתי בבית של סבי וסבתי, וחיכינו לאמי שתחזור עם אחותי ובת דודה שלי, בשביל להדליק נרות חג ונרות שבת. התקשרתי לאמי והיא לא ענתה (פשוט נגמרה לה הסוללה), ומאוד התעצבנתי משום שהיא לא הגיעה להדלקה, ולא רצינו לחכות לה. פתאום התחלתי לבכות והרגשתי ממש לא בנוח ליד בני משפחתי, וגם לא היה לי נעים מכיוון שחברתי הייתה שם. לפעמים אני מרגיש שהמצב משתפר, ואני לומד איך להתמודד עם שינויים, אבל אז פתאום מגיע איזשהו אירוע כמו מה שאירע אתמול, שמלמד אותי שיש לי עוד דרך ארוכה. האם לכם בתור הורים הקושי שלי נשמע מוכר ? ידוע לי שזהו קושי נפוץ אצל אנשים עם אספרגר. ואם כן, באיזו דרך אתם מסייעים לילדכם להתמודד אתו ? מאוד חשוב לי להשתפר בתחום וללמוד להתגמש, בעיקר כי אני מרגיש שזה הקושי העיקרי שלי. אני אדם תקשורתי מאוד, ובדרך כלל מתקשר בדרך שאינה נראית מוזרה למתבונן מהצד (זו הסיבה שיש אנשים שאינם שמים לב לקושי שלי). וזוהי בעצם הבעיה העיקרית, שמונעת ממני להתקדם בחיים לאן שהייתי רוצה (למשל, אין לי עדיין רישיון נהיגה בעיקר בגלל הקושי להתמודד עם שינויים.כידוע, בכביש יש מצבים משתנים בתדירות גבוהה מאוד). אשמח לקבל המלצות ועצות
תודה רבה ושבוע טוב !
שלום לכולם ! קודם כל, רציתי לאחל לכם חג שמח