התמודדות עם לחץ

התמודדות עם לחץ

שלום! לחברה שלי (כבר שנה ביחד
) יש ADD. מאז שאני איתה למדתי המון על המצב הזה, הרבה יותר ממה שהיא יודעת, ואנחנו מתמודדים עם התופעות הנלוות לזה מדי יום. היא מקרה קלאסי של ADD אצל נשים שאובחן מאוחר - רק בגיל 20, וכמובן שזה גרר מצב של הערכה עצמית נמוכה מאד, במיוחד בהתחשב בתנאים שהיא גדלה בהם (אמא נפטרה בנסיבות טראגיות, אבא אלכוהוליסט ועוד..) לדעתי ביחס לקלפים שחולקו לה, היא במצב מעולה, לומדת הנדסה באוניברסיטה, נראית מצוין, עושה ספורט, ובגדול די מוצלחת בעיני אחרים. כמובן שכל זה לא עוזר להערכה העצמית שלה והיא חושבת שהיא דפוקה בראש. כשאנחנו מגיעים למצב של ריב, בד"כ היא תתמודד עם זה לא טוב במחשבה של "מה אתה עושה איתי בכלל, אני דפוקה, אני בנאדם נוראי, למה אתה צריך את זה" וכאלה. שזה המצב שהכי קשה להתמודד איתו כחבר. היא נעזרת בקונצרטה על בסיס כמעט יומיומי ללימודים. כמו כן היא הלכה לפסיכולוג עד לפני כשבועיים שמאד עזר, לפחות בהגדרת הבעיות, אבל כרגע אין אפשרות להמשיך עם זה. אני מאד סובלני, גם בגלל שקראתי הרבה על ADD ואפילו מאד מעריך את המצב הזה כי לדעתי זה מה שהופך אותה לכל כך מיוחדת. אפילו עם התופעות לוואי הרעות של זה... היא מאד יצירתית ויש לה מוח מבריק לדעתי בזכות הADD. לאחרונה מה שמפריע הכי הרבה זה החוסר יכולת לשלוט על העצבים שלה. מין מעגל כזה שהיא מתעצבנת עלי, אני נאלץ להתגונן או לשתוק, היא מבינה אחרי זה שזה היה סתם על כלום, ואז כועסת על עצמה יותר ומסתגרת. השאלה איך מתמודדים עם זה בצורה הטובה ביותר? בסוף זה עניין של לחץ (גם תקופת מבחנים עכשיו...) יחד עם שאר הגורמים. אני מנסה להסביר לה שיש שיטות להתמודד עם לחץ שהן טובות לכולם בין אם זה ADD או לא ולא משנה מה הסיבה. אשמח לעצות לגבי התמודדות עם לחץ, וכיצד לעזור כחבר... וגם לגבי העניין של ההערכה עצמית. הרי היא נראית מעולה ומצליחה בלימודים ומקבלת מחמאות כל היום, אז איך עושים שזה ייכנס לה לראש ולא ייצא לה מהאוזן השנייה? תודה!

גרא.

New member
שקר כלשהוא1,לא חייב להיות קשר בין ADD לעצבנות

היתר המתעצמת עקב לחץ הלימודים והבחינות שברקע.אפשר ללמוד להתמודד עם מצבי לחץ דרך טיפול פסיכולוגי אותו היא התחילה,אבל נעצררה,כמו אצל רבים כנראה,בגלל הנוטל הכלכלי.ומה שנשאר לה,זה לעבוד על עצמה עם עצמה.השאלה הקרדינאלית אם היא מסוגלת לעשות את זה.מצ"ב בהמשך צרור של הנחיות להתמודדות עצמית במצבי לחץ פסיכולוגי,שהיא יכולה להתאמן בהן.כאן כחבר,תוכל לעזור במעקב,עידוד ותמיכה בשלבי האימון העצמי שלה..לא ציינת אם היא קבלה זכאות מוכרת להתאמות (הקלות)במבחנים.בעיקר תוספת זמן היכולה לתת לה מרווח נשימה בזמן המבחן בכדי להספיק לסיים את כל המטלות.רצ"ב בהמשך הקישור.

גרא.

New member
הקישור,פרופ' אלי זומר,טכניקות התמודדות במצבי

לחץ פסיכולוגי.

למעלה