התמודדות עם לחץ

אקו 2000

New member
התמודדות עם לחץ

שלום אני מקווה שזהו הפורום הנכון: בימים האחרונים פקד את משפחתי משבר ואנחנו נאלצים להתמודד עם משהו חדש. ההתמודדות הזאת והמחשבות הרצות במוחנו גורמות לחלק מאיתנו ללחץ נפשי וגופני, קימה באמצע הלילה בלי יכולת לחזור לישון בחזרה , מעין גוש כזה בחזה או בבטן שלא נותן מנוח... האם אתם מכירים טכניקות מסויימות להורדת לחץ ולהפגת מתחים? תודה על התגובות השאלה נשאלת בכל הפורומים הרלוונטים

התמודדות עם שינוי..

ישנם הרבה טכניקות להורדת לחץ..אך לפני הכל חשוב לדעתי להבין מאיפה הלחץ מגיע ולטפל במקורו.. לרוב אנו נכנסים ללחץ ומתח כאשר יש שינוי פתאומי בחיינו.. אנו אל מוכנים לקבל את השינוי ובהתחלה אנחנו ממשיכים לנסות להתנהג כאילו זה לא קרה... כאשר זה לא מצליח.. אנחנו מגיעים לתסכול מתח ולחץ.. השיטה הכי טובה להתמודד עם שינוי היא להיכנע לו.. כלומר מילות המפתח צריכות להיות " האירוע הוא האירוע הוא האירוע".. הוא לא טוב ולא רע.. הוא מה שהוא.. כל השאר זה פרשנות.. ללכת עם השינוי זה לקבל אותו ולאמץ אותו.. (הוא בכל מקרה כבר כאן).. השיטות לאימוץ השינוי הן רבות.. פה ניתן להשתמש בדימיון מודרך.. מדיטציה.. אימון אישי.. כתיבה יוצרת.. אומנות..מוזיקה וכל מה שעובד לכם.. אור ואהבה

nettus

New member
הרפיות

זה משהו שלימדו אותי כדי לשלוט בכאבים שלי וכדי לנתן אותם, בימים שממש כאב לי עשיתי את ההרפיות האלה וזה עזר לי להירגע, כמובן שזה עוזר לעוד הרבה דברים ובמצבים של לחץ זה יכול להיות מעולה כדי להתנקות וכל מה שעובר לכם בראש. מה שעושים זה לעצום עניים למשום עמוק, עם רוצים אפשר עם מוזיקה מרגיעה ברקע, להתרכז בנשימות ולתת לכל המחשבות בראש לצאת, לחשוב על חלק בגוף איך הוא הולך ונעשה קליל יותר ויותר וריק מכל מחשבה רעה. אני כבר עושה את זה באופן עצמי, יכולה כבר לעשות את זה בישיבה, ותוך חצי דקה, בכל מקום שאני נמצאת, בהתחלה כדי לנסות את זה בשכיבה ושזה יקח זמן כדי באמת לשחרר את הלחצים. ובהמשך עם תוכלי ושתרגישי שהדברים מציפים אותך שוב פשוט תישבי איפה שהוא ותעשי לעצמך הרפייה, בשביל עצמך, פשוט לנשום נשימות ארוכות ולהירגע. אני מאחלת לך ולבני משפחתך שהתקופה הרעה תעבור מהר.

למעלה