התמודדות עם השומן

מננע

New member
התמודדות עם השומן

יש לי ילדה בת 4.5 שסובלת מנטיה להשמנה.בבית אנחנו מקפידים (כולנו)על הרגלי תזונה נכונה ובכל זאת הילדה גדולה לגילה.בגן טרום חובה אליו נכנסה עכשיו היא החלה לקבל תגובות על כך מהילדים "הבנים אומרים לי שאני שמנה ושהם לא רוצים לשחק איתי".אמרתי לה שתגיד להם שמה שחשוב זה שהיא נחמדה וזה שהיא שמנה כלל לא חשוב.ברצוני לערב גם את הגננת בנושא.האם יש לך עיצה איך כדאי להגיב ?

גרא.

New member
לגננת עשוייה להיות תרומה נכבדה,

בשיפור הרגשתה ומעמדה החברתי של ביתך בגן טרום החובה שהחל זה עתה את צעדיו הראשונים..בדרך כלל מרבית הגננות עוסקות בשבועות הראשונים ללמידה, פרט לעיסוק בתכני החגים,גם בנושא החברתי..םעילות מהסוג של אלה הם חברי, וכן גם בשלב זה או מעט יותר מאוחר,הן עוסקות בנושא "אני וגופי",הבדלים בין בנים לבין,הקניית האיסור לגעת במקומות "פרטיים" של כל ילד,וכמובן גם בהבדלים שבין הילדים.לא רק משקל אלא גם גובה,כוח,צבע שער וכדומה..לגביך כאם,מעבר להקפדה על הרגלי תזונה מתאימים,כדאי לבדוק עם זו תכונה תורשתית במשפחה (את בגיל זה היית שמשמונת,למשל?),ואם כן,ואת לא עכשיו.למה לדאוג? אפשר לבדוק על דיאטנית את תפריט האוכל של ביתך.אפשר לבקוד עם רופא המשפחה,אם ישנה איזה שהיא בעייה עם חילוף החומרים למשל. את יכולה לעודד את ביתך להרבות בפעילות גופנית.למשל חוג שחייה,אולי חוג להתעמלות קרקע וכדומה..ואת יכולה כמובן גם להשתמש בגישה הטיפולית המכונה ביבליוטראפיה,כלומר טיפול דרך ספרות.ישנם,דומני גם סיפורים העוסקים בנושא של השונה,אולי גם השמנמן..ואיך הוא/היא התמודד/ה עם הנושא דרך הקראת הסיפור לילדה ושיחה עליו היא יכולה לרכוש כמה יכולות של התאפקות באכילה,אם זו אכן הבעייה.נסי לחפש בספריהם של אדיר כהן,וכן דבורה קובובי,המתמחים בביליוטראפיה..יתכן שתמצאי חומר מתאים.אם לא,למה שלא תנסי לכתוב בעצמך סיפור מתאים??

מננע

New member
תודה גרא

שלום לך! כל מה שהצעת לי כבר נבדק ונעשה.אכן הנטיה היא תורשתית ולכן גם הרגישות לנושא הריגשי...בכל מקרה אני מודה לך מאוד על תגובתך!נעים לשמוע שדרכי נכונה.יש ספר נהדר בנושא הרגלי אכילה:"יותם רוצה להיות גדול" של הדיאטנית יונה הררי.מומלץ לכל הילדים.יום טוב.

למעלה