התמודדות עם הפחד

dafna l

New member
התמודדות עם הפחד

מקור הפחד הוא הספק ספק - דבר שאינו ברור,פקפוק, חוסר ודאות(פרוש אבן שושן) כשאנו נמצאים במקום של חוסר ודאות,שאנו מפקפקים בנכונות אם כן ואם לא, כשדבר מסוים אינו ברור לנו, = מקום הספק. בשלב זה של הספק רצוי שנעצור ונתן את דעתנו,לדבר שמעורר בנו ספק. בדרך כלל אנו ממשיכים הלאה ,לא עוצרים לשאול שאלות,לא מחכים לתשובות, לא מקשיבים לגופנו ,לליבנו, רצים קדימה. באחת מהזמנויות שהגעתי לתל אביב, עצרתי מונית,הנהג פתח את הדלת, ואמר לי : יאללה ציק צק,אני :מה ציק צק? הקצב שלי הוא קצב של צב,נכנסת לי לאט בניחותא,והוא בשלו ``כנסי ציק צק יופיע שוטר``. שאל לאן? עניתי לשדה דוב. העיף מבט :את לא מהמרכז,כאן לא נותנים לי לעצור וכבר הם קופצים פנימה. כל פעם אני נדהמת מחדש מהצב השונה ,מהמהירות, מהציק צק. איבדנו במידת מה את הסבלנות,רוצים הכל מהר מהר .וכולנו יודעים שחמין של שבת,אין כמותו,מתבשל לאט לאט במשך שעות. מישהו ניסה להכין חמין אינסטנט? הוא לבן וקשה לא קיבל את הצבע והמירקם המיוחד של הבישול האיטי. כשאנו עוצרים בשלב הספק,זה כמו חמין בבישול איטי. זהו שלב כל השאלות האפשריות,ללא סינון ומיון,לתת להן לעלות לנבוע מתוכנו, לתת לכל הפקפוק ביטוי. ספק הוא אחד המתנות שניתנו לנו הוא פעמון אזעקה לפחד. אנו לא ממשיכים לנוע,עד שאין לנו את כל התשובות. אני לא רוצה להכנס למעגל הסיחרור של הפחד. התהליך הראשוני הוא תהליך עצמי: שאלו את כל השאלות ונסו לתת תשובות בעצמכם לעצמכם. אם קיבלתם את כל התשובות הרי שהסרתם ספק מלבכם, ואתם פועלים ללא פחד. נסו ואני מוכנה לעזור העלו דוגמאות לספק ואני אנסה לעזור תודה לכם על ההקשבה אוהבת את כולכם

למעלה