התמודדות עם הלבד

talr10

New member
התמודדות עם הלבד

הפסח הזה זהו החג הראשון של הלבד. להשאר בבית, בלי הילדים, בלי בן זוג. אין חדק לחגוג, אין חשק לצאת אפילו להורים. הבית שקט, מהחלונות שומעים צהלות ילדים מתכוננים לארוחה משפחתית ואני לבד. אין חשק לאכול, אין חשק לראות כלום בטלויזיה. מנסה לשמור על אופטימיות ולא מצליחה, הדמעות עולות מדי פעם ומציפות אותי. איך אפשר לעבור חג כל כך משפחתי לבד?

tal902

New member
קודם כל החדשות הטובות

שהחג כבר מאחורייך. והנה שרדת ונשארת בחיים. ואגב, לבכות זה בסדר גמור ואף מומלץ. וזאת ממש לא חולשה - להיפך.
&nbsp
&nbsp
חוץ מזה תיזכרי קצת ואני בטוח שפעם באיזה פסח כלשהו אמרת לעצמך "הלוואי שפעם אחת יהיה לי שקט ולא אצטרך לעשות פסח. בלי כל הבוג'ארס". אז הנה זה קרה.
&nbsp
וכאמור זה מאחורייך (ובפעם הבאה את אולי תוכלי להיערך יותר טוב אם בכל זאת קצת תהיה לך מועקה: עם חברותא מתאימה/בחו"ל/במלון וכדומה).
&nbsp
תיזכרי גם שבפסח הבא כבר תהיי עם הילדים ואולי אפילו עם בן זוג חדש.
&nbsp
אמרו חכמים ממני שהחיים זה סלט: מורכבים מטוב ורע, תחושות טובות ופחות טובות, מרגעים קשים ורגעים קלים וטובים יותר. אז עכשיו את היית בחלק הקשה יותר.
&nbsp
אז מאחל לך מהקושי הזה לצמוח. ושיהיו לך בהמשך השנה ובכלל הרבה יותר רגעים טובים מרגעים פחות טובים.
&nbsp
מקווה שעזרתי קצת. :)
&nbsp

talr10

New member
תודה

אכן קשה לעבור את החג בלי הילדים. עוד כמה חגים לפנינו והחוסר מורגש מאוד.

חייכי

New member
השנה הראשונה הכי קשה

היי.
חיבוק מאחות לצרה.. יכולה לעודד אותך שהשנה הראשונה היא הכי הכי קשה. ושכל שנה זה משתפר מעט. לאט לאט מוצאים חברה, ועוד אחת, שהן באותו מצב ומדי פעם מעבירים ארוחת חג יחד וזה נחמד...
שבת שלום

talr10

New member
כן, מנסה למלא את החלל במפגשים עם חברות, הצגות וטיולים.

בדד1

New member
חרה של מצברוח

אצלך יצר מתכון טוב לדיאטה
עדיף על מצב הפוך שבו היית כל היום על יד המקרר
תמיד תשתדלי למצוא את הטוב במה שיש
והבשורה הטובה
את רק בתחילת הדרך, בשלב הבא תתרגלי ואחרי זה תגידי תודה בכל פעם שזה יקרה כי תוכלי להיות במקום אחר (אולי עם בן זוג)
בידיעה שהם (הילדים) באחריותו של הגרוש שלך

mayconet

New member
לבד

&nbsp
מכבדת את מה שהרגשת בחג,
אולם להיות לבד בחג זו גם בחירה שלך.
אני בטוחה שיכלת להיות בין משפחה וחברים, אולם בחרת להיות לבד.
יש הרבה טוב בלהיות לבד. לא תמיד ה-לבד מעיד על בדידות.
זהו זמן למחשבה וחשבון נפש.
כמו כן, לא נדרשת לבשל ולחייך למי שלא בא לך...

talr10

New member
בשבילי זו לא הבחירה הטובה. אני אוהבת לפעמים לשבת לבד, לקרוא,

לראות טלויזיה ועוד. אבל בערב חג זו הרגשה נוראית.

למעלה