התלוי

taroboy

New member
התלוי

אני מסתכל על התלוי בהרמת גבה קצת,האם הוא נמצא במדיצטיה עמוקה מאוד,במצב של קיפאון? האם הוא קורבן?,רואים שגם הוא נמצא לבד,שהוא מוותר על כל פעולה? מה דעתכם?

taroboy

New member
הוא לא נראה לי סובל כלל

המצב הזה שהוא תלוי מעורר בי חשד שמשהו פה מסריח.

ב מ ב ו ש

New member
באופן אישי

לפני כמה זמן הקלף הזה פשוט הייתי מאד מחוברת אליו. בקלפים של מרסי הבגדים שלו מאד בולטים , צבעוניים וגם הכפתורים לא סימטריים, שזה מדהים בעיני. גם בריידר לא חסר לו, שוני, אבל עם אופי. בעיני יש משהו עד כלי שליו בקלף הזה. גם לראות את העולם ההיפך, גם שזה יהיה בסדר, וגם חופש הבחירה להתהפך כשיחפוץ. זה בשבילי

התלוי נמצא במצב נפלא

הוא בוחר לא להחליט. הוא בוחר לקחת את הזמן ולהמתין. הבחירה שלו נובעת מהיותו מואר בתוכו.

רשף כשף

New member
אני לא בטוחה אם הוא בוחר לא להחליט

לדעתי הוא בוחר להקריב כי הקורבן שווה את הערך המוסף של מה שהוא מקבל בתמורה בדכ מדובר על הקרבה פיזית (כסף, רכוש, אוכל, השקעה פיזית) לטובת רווח רוחני (אהבה, רגש, התעלות וכו)

כמו רשף גם אני לא חושבת שהתלוי

בוחר שלא להחליט. וגם לא הייתי במשתמשת במילה נפלא לתיאור המצב שלו. הוא נמצא במקום שבו הוא בוחר לוותר, להקריב, לנסות להשיג דבר מה גם אם לא נוח לו כרגע. אני בהחלט מסכימה שהבחירה שלו נובעת מהמקום שהוא מואר/מודע. צריך לא מעט תעצומות על מנת להקריב מרצון.

לפי מה שאני רואה

כשהוא עולה בפריסות מסתמנים דחיות ואי יכולת לפעול (בד"כ מסיבות חיצוניות). עד כה לא שמתי לב לצד המואר יותר שלו...

עכשיו שאני חושב על זה

גם כשאנחנו תקועים בגלל סיבות חיצוניות, הרי זה משתקף ב"עושים חושבים", כמו כשהקלף יצא לי בלימודים שלי והלימודים נדחו, אז עשיתי הרבה חושבים על הלימודים הללו ואם זה באמת מה שאני רוצה, או שאני מוכן ללכת בכיוון אחר... תקיעות בדרך כלל באה עם מחשבות מעמיקות לגבי הסיטואציה בה אנחנו נתונים

taroboy

New member
רשף את צודקת,וגם הילה

אני בהחלט מסכים איתכן. תודה [:

אני חושב כמו הילה ורשף

אבל הייתי מוסיף כי הוויתור וההקרבה כן גורמות לו לצער רב. זאת למרות שהוא שלם עם ההחלטה

לדעתי

יש בו משהו מיוסר, זה ההבנה שהוא שונה, הפוך מכולם והוא יודע שזה מהמקום הגבוה של העוצמה הרוחנית וזה הכח שלו אבל גם קשה לו לדעת שלא כולם רואים כך.

pageofwands

New member
לדעתי, אם הוא היה סובל מההקרבה שלו

הקלף היה כהה יותר ובעל סימבולים מקלף השטן או אולי אפילו הירח, והם אינם. מה גם שיש הילה סביב ראשו, מאוד מודגשת, שמרמזת אף היא על כך שהוא נמצא במצב של הארה ומודעות להיותו תלוי והפוך. כלומר, מודע להקרבתו.

רשף כשף

New member
מסכימה איתך

לא הייתי קוראת לזה סבל אלא קורבן או וויתור כפי שכבר נאמר כאן. הכרתי כמה "תלויים" שרוצים שכל העולם יידע כמה הם מקריבים, ולכן הם לעיתים נתפסים כסובלים למרות שלא כך המצב. לדעתי התלוי בהחלט מרוויח מההקרבה, ולכן משתלם לו להיות תלוי.

אני חושבת

שאולי דווקא בגלל שהתלוי הוא הפוך ולכן כל התפיסה של הקלף צריכה להיות ללא החוקיות הקבועה של הקלפים (טוב נו זו מחשבה קצת פרועה..) ואני מתיחסת למה שנאמר על כך שאם היה סובל הקלף היה בצבעים קודרים ודיכאונים אלא הקלף הפוך, צבעוני ואפילו עליז.. אגב רויטל אשמח אם תבארי איזה סימבולים לדעתך בקלף השטן מרמזים על הקרבה? אני חושבת אם להתיחס למה שרשף אמרה שאנשים שדי רוצים שהעולם ידע כמה הם מקריבים (מזכיר לי אמהות פולניות, דודות רומניות וכאלה..) אז הם לא באמת מקריבים הם יותר משחקים על ריגשי וזו הדרך שלהם לכך. לטעמי התלוי בא ממקום של אין ברירה, הוא כבר הבין את חוקיות החיים והוא מבין שלא נותר לו אלא לעמוד בדד, לתלות את עצמו הפוך זה נעשה מבחירה אבל זו בעצם הבחירה הכי קשה שיש לו בחיים כרגע, בגלל זה יש פה סבל מסוים ולו רק בגלל הבדידות והשוני.

רשף כשף

New member
אם הבנתי אותך נכון,

קיימת נטייה לתפוס את האיש התלוי כצנוע וקדוש כדוגמת אמא תרזה או ישו. לדעתי התלוי לא חייב להיות "אדם טוב" או "קדוש" (למרות שהוא בעצמו מאמין בקדושת ההקרבה שלו). "אמא פולניה" למשל, היא לדעתי התלויה האולטימטיבית, וזה בכלל לא משנה אם היא מנצלת את זה לטובתה. היא נהנית מן ההקרבה, הנתינה, ומרוויחה ממנה תשומת לב והערכה מהסביבה. יושר הוא לא תנאי להיות תלוי. מה שכתבת על "הפוך על הפוך", מעניין שמעתי את הדעה הזו פעם ממישהו אחר, אני חושבת שגם אז לא ממש התחברתי לזה, אבל זו בהחלט אופציה.

את יודעת מה, יכול להיות

באמת שיש מצבים שמתוך בחירה נבחר להיות "פולניות ותלויות", אני מקבלת את דעתך למרות שאף פעם לא חשבתי כך ואולי באמת התלוי היה דמות "הירואית" בשבילי

התלוי מייצג את המילים:

הקרבה - קורבן - וויתור - פשרה. הכל בעיני המתבונן [כמו שאמר ידידי שפינוזה]. לדוגמה: בשאלה מהתחום המשפטי [מה צפוי לי במשפט "איקס" ?], בקלטית, במיקום מספר 1, התלוי אומר: התפשר, וותר, הקרב ואפילו....התפייס !

ובל נשכח שכל זאת בעיקר מן ההיבט

הרוחני ו/או האישי של התלוי. התלוי גם יכול לייצג קורבן קשה במערכת יחסים כזו או אחרת עם קלפים מתאימים בסביבה.

למעלה