התלבטתי רבות

yaelhar

New member
התלבטתי רבות

אם לכתוב. אני מקווה שתקבלו את זה כפי שנכתב - ביקורת בונה ולא כפגיעה אישית. אני קוראת פה הרבה וכותבת אם אני חושבת שיש לי מה לומר. יש דברים פה שמפריעים לי מאד: לא עונים לעניין. אנשים פונים בבקשת עזרה וחברי הפורום עונים כמו שבא להם - הטפת מוסר, כפיית השקפת עולמם וכו'. דוגמה - מישהי ביקשה עצה לגבי בעיה פיזית של הכלב - מייד ענו לה "סירוס יכול לעזור". מה לסירוס ולגירוד של הכלב? הטפת מוסר מישהו אומר "גור" מייד ממליצים לו לעקר את האמא. גם אם האמא לא שלו. גם אם הוא רק רצה לאמץ גור ממישהו שיש לו המלטה ביתית. מישהו מספר על כלב לא שלו שהוא מוזנח מיד ממליצים לו לקחת את הכלב (קרי לגנוב) לעקר, לסרס וכו'. אם הוא מראה סימני אי נחת מתנפלים עליו שמה הוא "בוכה בפורום" ולא עושה כלום. לא טורחים לקרוא את הבעיה / התגובות. חוזרים על תשובות שנאמרו כבר לפעמים באותן מלים. זה לא משכנע יותר, זה מייגע יותר. שרשורי תמונותברור שהכלב שלי הוא הכי בעולם, ויש לי תמונות להוכיח. זה נחמד כשיש 3 - 4 תמונות אבל למה 10 - 20? ועל הדרך תמונות כפולות או דומות מאד? אורך חלק מהעונים חושבים שאם הם יכתבו ביותר מלים זה ישכנע יותר. אז זהו שלא - אני משתדלת לקרוא הכל אבל לפעמים כבר איבדתי את החוט המקשר ולא ברור לי מה הטענה. תגובות "לגופו של אדם" ולא "לגופו של עניין" יש פעמים כשויכוח מתלהט פשוט זורקים את מה שיש - אבנים, סלעים, בתים. התנפלות אישית שלא תורמת לטיעון ודוחקת את אלה שהסגנון לא מקובל עליהם רחוק משם. היתה מישהי שפתחה דיון מעניין על עיקור וניכר היה שהיא רצתה לשמוע דעות וגם ניסתה להגיב לכל תגובה באופן נימוסי. מהר מאד היא הפסיקה להגיב - ואני מבינה אותה. גם אני שם "עד שיגיעו המתלהמים". זהו. יצא לי ארוך ומייגע אבל חשבתי שכדאי לומר זאת.

Bakura

New member
../images/Emo45.gif מסכימה על הקטע של התמונות.

אני מבינה שיש לכם כלבים יפים, אבל יש גם אתר נורא נחמד שקוראים לו photobucket ואם אתם רוצים אתם יכולים להעלות את כל התמונות לשם וכל מי שרוצה יוכל לראות את כל התמונות שם. אפשר אפילו לשים כותרות, אם זה מה שיחסר לכם.
בקשר לעיקור עם הגורים- לא מסכימה. עיקור זה דבר חשוב ולא יקרה שום דבר אם מישהו יגש לבעלים של הכלבה שהמליטה ויסביר לו למה לעקר אותה. ומה לעשות, תמיד יש ריבים, בכל פורום.
אם האנשים לא מספיק בוגרים כדי לעצור את עצמם או פשוט מתעצבנים יותר מדי, יש את המנהלות שיעצרו אותם. נחמד שכתבת זאת.~
~

Bakura

New member
וחבל ששרשורים כאלה נדחקים

כי אנשים פותחים הרבה הרבה שרשורי תמונות לכלבים שלהם.
אני מקפיצה.~

../images/Emo45.gif אני חושבת שכולם צריכים לקרוא את מה שכתבת

אחלה ביקורת מסכימה לגמרי. איישם באופן אישי את ענין התמונות
תמיד טוב להגיד מה שחושבים, זה יהפוך את הפורום למקום יעיל ויותר כייפי להיות בו. אגב יש לי הערה משל עצמי: בתחילת הדרך של הפורום לאור סתימת הפורום בהודעות המסירה הרבות ובעלי החיים שאבדו נפתח פורום אימוץ בע``ח והתנדבות. אני לא מבינה למה אנשים ממשיכים לעשות בפורום שרשוריפלצת על מסירה, יש פורום יעודי לכך וככה גם הודעות המסירה\אימוץ\רצון לאמץ\אובדן לא הולכות לאיבוד אחורה בפורום אלא מקבלות חשיפה מיד בעמוד הראשון בצורה מעולה. (ולמען הסר ספק אני לא נגד הודעה של מציאה ועדכונים על גורים וכלבים בבתים אומנים ובכלל אבל אני חושבת שעיקר מאמצי הפרסום צריכים להתמקד בפורום אימוץ - בשביל זה הוא הוקם) אני חושבת שיש להפנות לשם את כל האנשים המחפשים לאמץ\למסור\להודיע על אבדה וככה יש מקום שההודעה נמצאת בו בעמוד הראשון.

אפרתs

New member
מסכימה עם דברייך ../images/Emo45.gif

אני קוראת וכותבת בפורום קצת למעלה משנה ולאחרונה בגלל סיבות שונות (שאת חלקן ציינת בהודעתך) אני ממעטת לקרוא ולהגיב. מצד שני, לוקחת לתשומת ליבי חלק מההערות כי לעיתים גם אני נוטה להסחף. הפורום הזה יכול והינו כלי מצויין ליידע, תמיכה ופרגון לכלבים ובעליהם ולרוב אני נהנת ממנו מאוד אבל לעיתים ההתנסחות כאן גורעת ממנו וה"יחסים" בין הגולשים פוגעים בנעימותו. בכל מקרה, טוב שנכתבו הדברים ויש להם מקום כאן בפורום לתשומת לב כל הכותבים.

אמנם די סמויה...

ולא מגיבה המון... אבל מסכימה עפ שני הדברים הבאים: לא עונים לעניין. אנשים פונים בבקשת עזרה וחברי הפורום עונים כמו שבא להם - הטפת מוסר, כפיית השקפת עולמם וכו'. דוגמה - מישהי ביקשה עצה לגבי בעיה פיזית של הכלב - מייד ענו לה "סירוס יכול לעזור". מה לסירוס ולגירוד של הכלב? הטפת מוסר מישהו אומר "גור" מייד ממליצים לו לעקר את האמא. גם אם האמא לא שלו. גם אם הוא רק רצה לאמץ גור ממישהו שיש לו המלטה ביתית. מישהו מספר על כלב לא שלו שהוא מוזנח מיד ממליצים לו לקחת את הכלב (קרי לגנוב) לעקר, לסרס וכו'. אם הוא מראה סימני אי נחת מתנפלים עליו שמה הוא "בוכה בפורום" ולא עושה כלום. למעשה, רציתי לכתוב על כלב שראיתי באונברסיטה היום שאולי מישהו יוכל לעזור לו... נראה כלב מיוחד במינו ונשרף לי הלב לראות אותו אבל פחדתי שיתקפו אותי ויגידו לי לקחת אותו (דבר שאני לא יכולה לעשות... ההורים שלי אוהבים את הכלב שלנו אבל לא מוכנים להכניס לבית עוד אחד גם לא באופן זמני, ולמען האמת גם הכלב שלי לא). הרבה פעמים מחפשים עזרה כי אין ברירה אבל מפחדים מהעוינות...

BellA עלמה

New member
../images/Emo45.gif גם אני כותבת בפורום וקוראת

כבר די הרבה זמן היום פחות חלק מהסיבות בגלל מה שציינת. אגב, יש להוסיף שישנם הרבה שיתות אילוף (עם האלטי \ בלי האלטי \ בלי קלר בכלל אלה דרך משחק וכו) לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. מי שמאלף את כלבו בשיטה אחרת ממכם לא אומר שהוא לא אוהב את הכלב שלו

דונינה

New member
מסכימה אבל חייבת להדגיש משהו

לגבי אותה ילדה שאמרתי או אמרנו לה להפסיק לבכות בפורום , כי היא כל הזמן נכנסה בהודעה שהכלב במצוקה ולא נתנה את הכתובת המדויקת של הבית גם כשהיצענו את עזרתינו וגם במסרים , רק לקראת סוף השרשור היא נתנה את הכתובת , ואז כבר קיבלנו הודעה במסרים שמדובר בטרול , . לגבי סירוסים ועיקורים חושבת שתמיד כדאי להציע את זה גם אם אין לנו תשובה לבעיה הספיציפית . את צודקת אבל זה גם טבעו של פורום פתוח שכל אחד יכול לכתוב את מה שהוא חושב ואז הויכוח מתלהט...

למעלה