התלבטות

td12

New member
איזה טיסן אתה בונה?

אם אתה רוצה טיסן בעל יכולות טרידי וטיסה במהירות איטית ובמקומות קטנים עדיף שתקלף ואפילו תגדיל קצת את הטיסן. ותשים מנוע כמה שיותר קל שייתן לך מספיק כוח. בגדלים שכתבת גם קאפה מקולפת היא כבדה מידי לטעמי. אתה מבין, הרעיון הוא לא ליצור משקולת קטנה ולשים עליה מנוע גדול, זה לא יטוס טוב. הרעיון לעשות טיסן גדול יחסית למנוע, קל מאוד עם מנוע קל מאוד בעל יחס כוח משקל טוב. תשמע אני אומר לך את זה מניסיון של בניית כמה כאלה, ככל שעשיתי אותם יותר קלים וגדולים העומס כנף קטן והיכולות טיסה השתפרו. לגבי המוטות 10 סנטים אין מה לעשות איתם חוץ מאולי פשרודים למאזנות וזה גם תלוי בעובי שלהם.

חשחשן

New member
התלבטות

שלום, שמי חן, וכרגע אני בונה טיסן קאפה מתוכניות משלי. השאלה שלי היא כזאת: האם כדאי לי להשאיר את ציפוי הנייר שבא עם הקאפה שתורם רבות לחוזק של החומר אך מוסיף משקל, או שכדאי לי להסיר אותו לטובת משקל יותר נמוך אך פחות חוזק מבני? הטיסן יהיה שוק פלייר קטן, ואורך הכנפיים יהיה 60 סמ'. בתודה, חן.

AVISTINKY

New member
אם תקלף המשקל באמת יירד, ואת תשאיר

את הציפוי אז המשקל יעלה אבל יהיה יותר חזק....אתה יכול לקלף רק צד אחד אבל אז אם תקפל את הקאפה לכיוון אחד, זה יהיה חזק ולכיוון שני זה יהיה חלש...(הציפוי עושה את הקאפה חזקה בגלל שהוא לא גמיש וכשאתה מנסה לקפל את הקאפה אה הציפוי מנסה להיקרע וככה הוא שומר על "קשיחות"...אתה יכול לעשות משהו יותר טוב....תחתוך את החתיכות בגודל ובצורה שאתה רוצה, ואז תרטיב את הקאפה, ותשפשף עם היד (את הקאפה כן?) ולאט לאט ירדו לך חלקים כאלה של הציפוי...זה מוריד משקל ועדיין נשאר מספיק חזק. אמנם הרבה עבודה אבל זה הכי טוב. מה לעשות זה חומר עקשן! בהצלחה, אבישי.

td12

New member
טיסן בגודל כזה צריך להיות מ3 ממ

ואתה משתמש ב 5 ממ- מה אני אגיד לך אתה ממש חייב לקלף את הקאפה לגמרי בכדי שהטיסן יהיה מספיק קל כדי לטוס כמו שצריך. וגם אז תצטרך לשמור על משקל מאוד נמוך תוך כדי בניה ומתקון. תקלף את הכל, חוזק מבני יתנו לך קורות קארבון לאורף הכנף והמייצב גובה בתוספת של כ 10 גרם, ואם תעשה את זה טוב גם זה יהיה חזק מקאפה לא מקולפת שלא מחוזקת בקורות. אם לא תקלף המשקל של הטיסן יהיה פי 2 מאשר מקולף.

frodo

New member
שאלה של מה אתה מנסה להשיג

הקאפה כמו שהיא כבדה משהו. אז הכל תלוי במקור הכח שלך. שוקפלייר הוא שוקפלייר, אבל אם אתה מתכנן כנף קצרה יחסית (60 ס"מ זה די קצר יחסית למשקל של קאפה), ואתה משתמש בקאפה כבדה, תישאר עם עומס כנף גבוהה, והביצועים לא יהיו משהו (לוקח בחשבון שאורך המיתר הוא לא ארוך בצורה יוצאת דופן). אם יש לך מנוע מספיק חזק, שיתן דחף של 900 גרם+, אז אין בעיה להשאיר את הקאפה כמו שהיא, אבל להאריך את מוטת הכנף פי 1.5~. שוב, אני לא יודע איזה מיתר בחרת, אז קח בחשבון ששטח הכנף שלך צריך להיות בסביובת ה +1700 סמ"ר. אם אין ברשותך מנוע מתאים, ואתה צריך משהו קל יותר, אז כדאי לקלף את הקאפה, ולחזק בקארבון. אציין רק שקאפה מקולפת שוקלת בערך כמו פוליגל מחורר, והפוליגל חזק ועמיד בהרבה, אז אולי כדאי לך לחשוב בכיוון הזה. כל הדברים שרשמתי הם כשאני יותא מנק' הנחה ששוקפלייר זה טיסן המיועד לביצועי 3D, ז"א יחס כח למשקל של 1:2~. כך גם בקשר לשטח הכנף. אם התכוונת למשהו אחר, הסיפור שונה. הקטן

חשחשן

New member
תודה רבה! עוד שאלה...

איך בדיוק אני יחזק בקרבון? יש לי הרבה מוטות מהני בי שיש לי.

td12

New member
אילו מוטות יש לך?

יכול להיות שתוכל להשתמש בהם אבל אני מאמין שהם עגולים ולכן מתקפלים לכל הכיוונים ופחות מומלצים למטרה זו. הדרך המומלצת היא לשתול קורת קארבון שטוחה לאורך הכנף, במקרה הזה אפשר אחת לאורך הכנף. שליש כנף משפת ההתקפה אחורה. אני מצרף תמונה. אתה חותך חריך לאורך הכנף במקום כמו בתמונה ושותל שם את הקורה אם דבר, אני ממליץ דבק ציאנו לקלקר דליל הוא נכנס לחריץ הדק כשהקורה כבר בפנים. מומלץ גם להשתמש במזרז. את כל הטיסן אני ממליץ לחתוך בסכין מנתחים עם להב חדש.

td12

New member
* הקורה שטוחה ומוכנסת ניצבת לכנף פנימה

אורך קצת פחות ממוטץ כנף, רוחב 5 ממ במקרה שלך, עובי כחצי מ"מ. יש כאלו בחנויות טיסנים רק שתצטרך לחתוך אורך ורוחב שיתאימו לך, אפשר בעזרת סרגל מתכת וסכין מנתחים.

frodo

New member
מוטות עגולים

דווקא חזקים לכל הכיוונים, ועובדים מצוין. הקטן

חשחשן

New member
יש לי מוטות עגולים בערך 10 ס''מ, נראה לי שזה

קצר מידי לא? בכל אופן אם אני לא יקלף את הציפוי אני יוכל לשים מנוע חזק יותר? הטיסן יצא ממש קטן, הכנף 60 ס''מ, אורך הגוף 47 ס''מ, ושטח הכנף הוא 945 סמ''ר בדיוק. תודה, חן.

AVISTINKY

New member
אתה תוכל לא לקלף ולשים מנוע יותר חזק

השאלה איך הטיסן יטוס....הוא יהיה כבד וקטן...הוא יהיה מהיר ועם ערך גלישה קטן....תעשה אותו כמה שיותר קל.

frodo

New member
זה לא יעבוד.

בעצם, להגיד "לא יעבוד" זה לא מדויק. כל דבר יכול לטוס(כמעט). שוב, שאלה של מה אתה רוצה להשיג, ולמה כל כך קטן? טיסן בגודל כזה, כדי שיהיו לו תכונות טיסה שיאפשרו שליטה מינימלית, ידרוש משקל סביבות ה- 150 גרם, אם לא פחות. משקל כזה קשה מאוד להשיג, ויצריך ציוד חשמל קל משקל במיוחד. אני הייתי ממליץ לך (אלא אם אתה רוצה להתנסות וללמוד מניסונך האישי, שזו חוויה חיובית ללא ספק) להגדיל את שטח הכנף בכפי שניים, להאריך את הגוף בהתאם (60 ס"מ לפחות) ואז כבר תקבל טיסן שיסתדר עם משקל טיסה של 300 גרם+ בכל מקרה, חשוב לשמור על עומס כנף נמוך, ככה שככל שאתה עולה במשקל, תגדיל גם את הכנף. אפשרות נוספת, אם אתה בכל זאת מעוניין בטיסן קטן ממדים כל כך, היא לוותר על תכונות ה"skow flyer" לעשות לו צורה של מטוס סילון, הנעה אחורית או קדמית לבחירתך, ולעשות רקטה קטנה. ועוד אפשרות, פיצה בוקס. 60X60 ס"מ של קאפה מקולפת, אין צורך בחיזוקים קארבון, מיצב כיוון, ציוד מיקרו ומנוע חזק יחסית. חפש PBF בגוגל, ותלמד קצת את הנושא. בהצלחה

חשחשן

New member
תודה לכם על העזרה, ועוד שאלה:

בסופו של דבר אני יקלף את ציפוי הנייר, ואם הטיסן עדיין יהיה כבד אני יחורר לו את הגוף. עכשיו אם אני יחורר את הגוף, איך אני בדיוק יחפה על החורים? עם איזה ציפוי? האם אני יכסה רק את החורים, או שאני יצפה את כל הטיסן? תודה, חן.

frodo

New member
אני מצפה אותם עם נייר דבק שקוף

ברוחב 5 ס"מ כדי להקל על העבודה. כדי להשיג חוזק תצפה את הכל, אבל אז לא הרווחת כלום, כי נייר הדבק יוסיף את רוב מה שאיבדת. אז כדאי לצפות רק את החורים. כדאי גם שהם יהיו עגולים ע"מ לצמצם נק' שבירה הקטן

למעלה