התלבטות

itai87

New member
התלבטות

מישהו יכול לספר קצת על מוד"ש, אופי התפקיד, אפשרויות להתפתח, יציאה לקצונה וכו'.. זה באמת לשבת בשיחים רוב הזמן עם משקפות ולתצפת? מה ההבדל בין טירונות 04 ל 03 (שעושים תותחנים ונ"מ) ? אני פשוט בהתלבטות בין 3 חילות: מוד"ש, נ,מ ותותחנים.. העדיפות לנ"מ או מוד"ש ואם מישהו יכול לסדר לי את המחשבות זה יהיה אחלה קצת פרטים עלי: לפני שבועיים העלו לי פרופיל ל 97 עם סעיף ברכיים (לפני זה היה 64). קב"א למיטב ידעתי 54..

itai87

New member
הקפצה

Head Music

New member
לא תותחנים...

נ"מ - כ"כ תלוי לאן אתה מגיע שם. בניגוד למערכים אחרים, ההבדלים בין היחידות כאן הם שמיים וארץ. מוד"ש - לא בקיא בנושא.

itai87

New member
נ"מ - לאן אתה ממליץ?

ואיך בדיוק מגיעים לזה? צריך לבקש ולהתפלל או שנערכים גם מיונים? (מעבר למערך החץ)

סעמעמק

New member
לנ"מ אין מיונים

בקשר לטירונות 04 מול 03: 04 היא פשוט יותר ארוכה ויותר קשה. משהו בין שריון\נ"מ\תותחנים לחי"ר (שעושים 05).

Head Music

New member
לא בדיוק להתפלל

פשוט סמן נ"מ גבוה במנילה ביחס לאחרים וסיכוי גבוה מאוד שתגיע לשם (ככה לפחות זה היה לפני שנה, שמעתי שזה השתנה). בנ"מ יש לך: ברקן (סטינגר, ונספחיו המתצפתים, פעם הם היו נקראים "רמית", אח"כ "תצפית", לא יודע איך זה נקרא כיום אם בכלל). בעיקרון הברקן כולל פעילות שטחים ופעילות על גבול הצפון. (אני יודע שבמחזור גיוס אוג' 06 לא היה גיוס לברקן, אבל אם אני לא טועה מנוב' 06, כלקחים מהמלחמה, החזירו את הגיוסים אליו, אבל אני לא ממש בטוח בזה). הוק או יהלום (פטריוט): הרבה פחות קרבי, אם בכלל (ועדיין נחשב קרבי לכל דבר). פועלים בעיקר לייד אזורים רגישים שמצריכים הגנת יירוט. בעיקרון, בטק"א (הוק ויהלום) יש הרבה יותר מקום לחשיבה וזה מתבטא במהלך השירות הסדיר עצמו, ועל אחת כמה וכמה במהלך הקורסים השונים. חץ: כל כמה זמן יש מיונים לחץ, שאליו אפשר להגיע מכל אחת מהיחידות הנ"ל. ברגע שאתה עובר לחץ, אתה מפסיק להקרא לוחם ואתה מזדכה על הנשק. כמות החומר הנלמד כאן היא אף גדולה מאשר בהוק וביהלום. (דר"א - כל עוד לא יצאת לקצונה בנ"מ, באמת שאין לך מה לחפש בחץ). (אני מיהלום, אז אם יש לך עוד שאלות, שאל).

atypique

New member
וואו, איזו שטות

עכשיו נתחיל להתווכח אם החץ לוחמים או לא? שורה תחתונה, לוחמי האתרוג הוא לוחמים בדיוק כמו סיירת הECS, אז בחיאת דינק... יש להם בהחלט נשק, בין אם ארוך או מקוצר. אז כן, הם לוחמים. יש לחוגרים מה לחפש בחץ, וכל עוד לא הוסבת או לפחות עסקת בתחומי היחידה, אל תזיין את השכל בלי להבין על מה אתה מדבר.

Head Music

New member
מה?

מה המשכורת של חוגר באתרוג? (אני באמת שואל - ואם הטעיתי מישהו אני מצטער).

atypique

New member
אהה..

אתה מתכוון לעניין השכר. טוב, הם לא מקבלים שכר לוחם, אם זה מה שאתה רוצה להגיד. עם זאת, העניין בטיפול... אגב, ממתי משכורת מהווה איזושהי אינדיקציה ללוחמנות? סה"כ הגדרה שלישותית.

Head Music

New member
לא התכוונתי להגיד

ש"סיירת ה-ECS" או "סיירת ה-BCP" צריכים להקרא לוחמים, כי הם לא. פשוט בהגדרה, הוק ויהלום נחשב לוחם וחץ לא (מסיבה מעוותת כלשהי).

Head Music

New member
ועצם העובדה שסמלים בחץ

עדיין עושים שמירות ומטבח משביזה. ואני באמת לא רואה סיבה לעבור לחץ כל עוד אתה חוגר, עדיף כבר להישאר במקום שבו התחלת. אני מתאר לעצמי שלחוגר בחץ וביהלום יש סמכויות דומות וחופפות, אז מה כבר הפואנטה?

atypique

New member
לוחמי חץ לא עושים תורנויות בסיסיות

אלא רק תורנויות יחידתיות. למה לעבור לחץ? קודם כל, לחוגרים יש סמכויות יותר נרחבות, יותר מעניין מהמענ"שים הבסיסיים, ואין מה להכחיש - ת"ש יותר טוב.

Head Music

New member
מעניין אותי לדעת

כמה מאלו שרוצים לעבור לחץ רוצים לעבור כי זה באמת יותר איכותי, וכמה בגלל שיוצאים שם יומיות.

Head Music

New member
וואלה? באמת שזה לא היה נשמע הגיוני

אז מה זה שם? חמשו"שים?

itai87

New member
יהלום זה פטריוט אני מניח..

מה הפרופיל שלך? 72? והעבודה מעניינת או שרוב הזמן לא עושים כלום? איך היציאות?

Head Music

New member
היציאות זה 11-3

אם העבודה מעניינת? תלוי את מי שואלים. אותי זה מעניין, אבל לא חסרים אנשים שמתים לעוף משם (וכולם כאחד מהסיבה הפשוטה שהם רוצים להיות "יותר" לוחמים).

atypique

New member
נ"מ, טק"א, טקטי, וגם קצת טק"ק...

איך מגיעים לנ"מ? סימון נכון וגבוה במנילה תוך כדי בחירה חכמה באופציות הבאות כך שלא תגיע לשם, וכן תפילה חרישית לאלוהים. עכשיו, ההבדל בין מערכות הנשק הוא באמת אדיר, כמו שסיפר הדמיוזיק. טק"א וחץ - יושבים בקרונות בקרה (בשמות משתנים, אבל זה לא משנה, אותו רעיון בסופו של עניין) ואילו טקטי (סטינגר) כמעט ולא מתעסקים במערכת נשק אלא עושים קווים נחותים ומשעממים יחסית. כעקרון, לטק"א מגיעים אנשי ה72 וכן 97 עם פרוטקציות או סתם אי התאמה פיזיולוגית לטקטי. איך עוברים ליחידת החץ, חרב מגן? לאחר שלב 07 (ראש צוות, בוגר קורס מיירטים) לפחות, עוברים יום מיונים וראיונות, והמתאימים עוברים ומתחילים בהסבת חץ ביחידה, אשר לאחריה מוסמכים במערכת הנשק הנ"ל. שים לב, שניתן להגיע ליחידת החץ מכל מערכות הנשק הבסיסיות (הוק, יהלום=פטריוט וסטינגר) ואין הכרח ברקע טק"אי.

למעלה