התלבטות...

התלבטות...

ראיתי את תשובתך לחיפשית ושאלתי את עצמי: בעלי גרוש +2. הקשר שלנו מאוד חזק וטוב. גם הקשר שלי אם הילדים שלו טוב. ובכול זאת. אני לא מרגישה כמו אימא שלהם ושאני מסוגלת לאהוב או להרגיש קירבה אליהם כמו שמרגישים לילד שלך. לפני הנישואין ההינו ביעוץ זוגי ואחת הטענות של הפסיכולוג אלי הייתה שאני נרתעת ומסתייגת מזה שאני כמו אמא לילדים האלו. הגישה שלך שונה. מענין אותי לשמוע מה דעתך. בעיה נוספת שלי היא שבזמן האחרון כול פעם שבעלי רוצה לעשות משהוא אקסטרה עם הילדים שלו (למשל החודש הוא נסע איתם לטיול למרות המצב הכלכלי שלנו ולמרות שלא יכולתי גם להצטרף)אני מתעצבנת נורא. אני יודעת שהרגשות שלי לא במקום ושזו זכותו וזה חשוב גם לו וגם להם אבל בלב אני מלעה כאס וגם קינאה. מה לעשות כדאי לא להרגיש כך?

גרא.

New member
היכולת לאהוב ילד של אם אחרת,בפרק.

ב´,כלומר בנישואין עם גבר+,וכמובן גם עם אשה+,אינה נדירה,והורים רבים מרגישים כלפי ילדי האחר/ת,כאילו הם פרי בטנם.אבל כמובן היכולת הזו שונה מאדם לאדם,וכרוכה בנסיבות,שהן שונות ומגוונות.בשונה בילדים מאומצים,שאינם יודעים,לפחות כתינוקות שהם מאומצים,והיחס והאהבה אליהם,אינה שונה מאשר לילד ביולוגי,לילדייו של בעלך,יש אמא,אלא אם כן הם יתומים..והידיעה הזו ואולי גם הקשר הממשי עימה (ביקורים וכו´).מקשים הן עלייך,והן עליהם להרגיש שאת אימם..וכמובן מקשה עלייך להתקרב אליהם רגשית,כפי שאולי היית רוצה...אמת,ככל שתתמסרי להם,תשקיעי בהם את כל כולך..לא תוכלי לההפך ל"אמא שלהם,אלא רק כמו,או כאילו אמא..וזו לא תמיד הרגשה נעימה.לגבי התנהגותו של בעלך,אם הבנתי נכון,הנוהג לבלות עם ילדין בלעדייך,זו כמובן טעות..מאחר ואחד הדברים המקשרים ביותר בין בני אדם,וודאי במצב כזה הן חוויות משותפות הבילוי עם אבא בלעדייך,יוצר ומגביר את החיץ הרגשי ביניכם,ועלול גם להגביר את הניכור ביניכם..לכן תני לילדים זמן לקבל ול"עכל"את הופעתך במשפחה,כתחליף לאימם..נסי להתקרב,אבל נסי שלא להתעצבן נוכח דחייה,או התנהגות של אי קבלה.מצד שני,אל תסכימי לטיוליו של בעלך עם ילדיו בלעדייך. לא יכולת לנסוע ביום מסויים,ידחה הטיול..אחרת "כמו אמא"..יקשה עליכם להתאחד כמשפחה,ועלייך להתקבל כממלאת מקום האם..וחבל.

למעלה