התלבטות..

inteli

New member
התלבטות..

יש במשפחה שלנו דייהטסו YRV 2003 אוטומטית. אחותי שהאוטו נקנה בשבילה עוזבת לתקופה ארוכה. אני מנסה לשכנע את ההורים למכור את הרכב.. צריכת הדלק שלה יחסית גבוהה ל1.3. אני טוען שלמכור את הרכב עכשיו יחסוך לנו עלויות של אחזקה, טיפולים, דלק וצניחת ערך בעתיד. הרי אם נקנה רכב אחר (יד שניה, ידנית) כעת, אפילו בהפסד של כמה אלפים זה ישתלם בטווח הרחוק. האם אתם הייתם מסכימים? ולמה? ובכלל בהתחשב שהרכב מטופל כמעט תמיד כיאות ונכנס רק למוסך מורשה הייתם אומרים שאפשר לצפות ממנו לחיות כמו ה106 או הDL?

חן 1111

Active member
חסרים פרטים. בן כמה הרכב?

ולכמה זמן היא נוסעת? והאם אתה מתכוון למכור את הרכב ולהישאר בלי או להחליף למשהו אחר?

inteli

New member
חסרים?

הרכב שנת 2003. מתכוונים למכור ולקנות אחר. (או במקרה הפחות טוב למכור ולקנות אחר אחרי חצי שנה). אגב שכחתי להזכיר שהרכב מיועד לסטודנט לכן השיקול הכלכלי חשוב מאד. אשמח לכל דעה הערה והארה בנושא..

חן 1111

Active member
אם הכוונה למכור, ולקנות אחר

בערך באותו מחיר, אז מה עשיתם? ירידת הערך תימשך ברכב השני. נכון שגיר רגיל יהיה קצת יותר חסכוני. זה יהיה משמעותי רק אם הרכב נוסע ממש הרבה. כמו כן בכל החלפה יש סיכון. אתה אף פעם לא יודע מה הרכב שקנית עבר. זה יהיה נכון מבחינה כלכלית רק אם אתם קונים רכב יותר ישן, קטן, זול וידני, וחוסכים את ההפרש.

inteli

New member
אפשר

לבקש עוד דעות בבקשה? מתנצל על הנדנוד, אבל חשבתי ששוה לנסות הקפצת סופ"ש..

comet9

New member
שאלו כבר למעלה ולא ענית

בן כמה הרכב? ומה הצריכה הממוצעת שלו?

comet9

New member
קח לדיאגנוסטיקה

היה לי כזה מהשכרה לחודש שלם והצריכה שלו הייתה 1:14 בנסיעה לחוצה

inteli

New member
דיאגנוסטיקה?

אממ, מה זה? והאם אפשר פשוט לקחת אותה למוסך מורשה הרגיל ולבקש שיבדקו? האם זה לא מזמין יותר צרות? (שימציאו לי תקלות למשל..)

wil

New member
אל תרוץ למכור.

קודם כל - מבחינת אמינות לא אמורה להיות בעיה. השיקול היחיד שאמור להנחות אותך למכור הוא אולי צריכת הדלק. נשאלות כאן 2 שאלות: 1. האם הצריכה שציינת 11.5 ק"מ לליטר, היא עירונית נטו? פקקים? מזגן? או בנסיעה בינעירונית? אם מדובר בצריכה על נסיעה עירונית עם הרבה נסיעות קצרות, פקקים, המתנה עם מנוע פועל, מזגן, וכו' - צריכה לא רעה בכלל. 2. כמה ק"מ אתה מתכוון בכלל לעשות בשנה? אם אתה עושה רק 10000 ש"מ בשנה למשל, לא שווה הבלבול מח של להחליף רכב רק כדי לקבל טיפה יותר חסכון בדלק. ואם כבר אתה מוכר - נקוב במחיר גבוה, יש לך את כל הזמן שבעולם.

למעלה