התלבטות

אסל

New member
התלבטות

שלום לכולם. מצבי- בבחירות האחרונות הצבעתי לשינוי. אם אנסה להגדיר את התפיסה שלי בצורה הכי פשטנית, התפיסה שלי היא ליברטריאנית אתאיסטית קפיטליסטית במידה קיצונית בהרבה מזו של שינוי, והיא ברירת מחדל עבורי. לפני הפיצול בשינוי כבר הגעתי להחלטה שגם הפעם- כמו בבחירות הקודמות- שינוי היא ברירת המחדל בשבילי, ואצביע עבורה. בתוך שינוי, האיש האהוב עליי היה אברהם פורז והאיש הפחות חביב עליי היה טומי לפיד. אין לי שום דעה באשר לאהוד רצאבי:) ואז קרה הפיצול. אני רואה את הפיצול כצעד רע ומטופש, שבעיקר אברהם פורז אשם בו- בגלל הגאווה שלו, הוא גרם לכך שיש סיכוי גבוה מאוד שאף אחת מהגרסאות של שינוי לא תעבור את אחוז החסימה. אבל העובדה שאני מאשים את פורז בגאווה מיותרת, לא משנה את זה שאני חושב שהוא האיש שמדבר בצורה הקרובה ביותר לדעותיי בפוליטיקה העכשווית. אבל בכל מקרה, אני לא רואה כרגע הבדל תהומי בין "חץ" לבין "שינוי", ויכול מאוד להיות שאין שום הבדל. ההיגיון שלי אומר, שאחרי הפיצול המטופש הזה השיקול שצריך להנחות אותי בהחלטה למי משני התאומים להצביע הוא השאלה לאיזו מפלגה יש סיכוי גבוה יותר (או נמוך פחות:)) לעבור את אחוז החסימה. כרגע נראה לי שהתשובה היא "חץ", ולו רק בגלל ששני המנהיגים שלה מוכרים בציבור, ויש לה יותר כסף לפרסם את עצמה. לכן ההערכה שלי כרגע היא שאצביע חץ. מישהו רואה משהו פסול בהיגיון שלי? סיבה טובה להצביע "שינוי" בכל זאת? משהו שפספסתי?

אשרת

New member
יש לי שאלה אליך..

למה אתה חושב של'חץ' עם התדמית המאוד בעייתית שלה יש סיכוי טוב יותר להכנס לכנסת? ואם זה בגלל לפיד את פורז. מה הם עשו טוב בכנסת הבאה שהם ראויים לזכות בקול שלך שוב, פרט לפה מלוכלך ולהתנהגות רופסת מול שרון? אגב, אם יש לך שאלות ללוונטל, אתה מוזמן לגשת ל-YNET, ולהשאיר שם הודעה.

אסל

New member
תודה ועשיתי את זה.

קודם כל, השאלה השנייה שלך נראית לי קצת לא במקום, כי אם פורז ולפיד היו נשארים בשינוי את בטח היית מגנה עליהם עכשיו. מה גם שהפה המלוכלך הוא בעיקר של לפיד, שלוונטל בכלל קרא לו להישאר. לי נראה שכל הפיצול היה על בסיס של דורות, בלי שום קשר לדרך- הדור הצעיר רצה לטלטל את ההגמוניה של הדור המבוגר וזהו. שוב- ילדותי מצד לפיד ופורז "לפרק את החבילה" בגלל כזה דבר, אבל עדיין-מה ההבדל הרעיוני בין שתי המפלגות, אם בכלל? רצאבי עשה משהו נגד "ההתנהגות הרופסת מול שרון"? ולגבי הסיכויים- את מי הציבור מכיר יותר? את טומי לפיד ואברהם פורז, או את רון לוונטל ואהוד רצאבי? למי יש יותר מימון בחירות, לחץ או לשינוי? (כאן התשובה ברורה)

אשרת

New member
תגובה

אני לא חושבת שהשאלה השניה שלי לא היתה במקום. אני חושבת ששני האישים הנ"ל עזבו בטריקת דלת צורמת מאוד , שיותר ממה שהיא מעידה על דור הצעירים (והיא לא מעידה כלום) היא מעידה על העוזבים, ולא מעידה דברים לטובה. הפה המלוכלך לא שייך רק ללפיד אלא גם לפורז. מישהו צריך לבעוט לו בתחת על מנת שיפקח את העיניים ויראה שכן יש עניים, ושלא הכי מומלץ לשתות מים מתוך שלוליות!!! המפלגה התחילה להתרסק עוד לפני כל הסיפור , וזה היה עוד שהמפלגה היתה שלמה, אשר כללה גם את חץ. עוד דכר, כל הכשלונות שהיו לשינוי, והיו ואף אחד לא מתחכש אליהן, הן של חץ בלבד. כל מי שהיה שר וחבר כנסת, פרט לשניים, אחראי על הכישלון. אגב, אתה מדבר על האנונימיות היחסית של רצאבי, אבל הוא , האנומימי הוא סגן אלוף החוקים בכנסת, והפעילות הפרלמנטרית שלו עולה בהרבה על זה של אנשי חץ. ולידיעתך, שני האנשים הללו דוחים בוחרים, ואת זה אני אומרת לך משיחות שערכתי עם כמה ידידים שלי, שהודיעו חגיגית שהם יכולים לתת עתה את קולם לשינוי, משום שהם מאמינים במצע שלהם, אבל לא מאמינים בפורז ולפיד, וכי הגועל שלהם מאותם אנשים הגיע לשיאם בעקבות כל מה שהתרחש. לוונטל קרא ללפיד להשאר משום שזה נבחר בצורה דמוקרטית למקום הראשון, ואין שום סיבה הגיונית שהוא יפרוש. אבל עזוב, מה ללפיד ולהגיון בריא.

אז ככה

בתור אחד שהיה מעורב עד צוואר בכל מה שהתחולל בשינוי, כדאי מאוד שתדע מי זה אותו אברהם פורז. מעבר לזה שהאדם הזה, לפני שלוש שנים, העביר תיקון תקנון שאטם את המפלגה לחברים חדשים ולמעשה שלל את זכויות ההצבעה של 1500 מתפקדים שהצטרפו, במסגרת ההליך המשפטי שלי הוגשו לבית המשפט העליון והמחוזי תצהירים סותרים וכוזבים, הסכם הפשרה שהגענו אליו בעליון שהיה אמור לגרום לכך שרק אלו שהיו פעילים במפלגה יצורפו (וכל הפקטיבים ישארו בחוץ) לא קוים ומתוך 1500 האנשים שנשללו זכויותיהם 0 קיבלו את זכויותיהם בחזרה, בניגוד מוחלט להסכם הפשרה שסיכמנו. מעבר לזה, התברר כי אב בית הדין של המפלגה, זה שדחה את העתירה הראשונה שלי, קיבל 12 תיקים בתשלום בסכום כולל של מאות אלפי שקלים (פורז היה יו"ר ועדת הכספים). דיין נוסף (זה שדחה עתירה מקבילה שהוגשה נגד הצעד הזה) קיבל הצעת עבודה מפורז, במהלך הדיון, כמובן שלא פסל עצמו והיה הקול המכריע ש"אישר" את שלילת הזכויות. פורז ביצע מספר מינויים פוליטיים, ניסה להעביר 100,000 ש"ח למשרדו של יו"ר ועדת הבחירות בפרימריס האחרונים (נדרשה תלונה שלי במשטרה ע"מ למנוע את זה), העביר 12,000 דולר פלוס מע"מ ליו"ר ועדת הבחירות לבחירות למועצת המפלגה, שלושה חודשים לאחר סיום תפקידו, כאשר התפקיד אמור היה להיות בהתנדבות מלאה. זאת ועוד, מספר חברי מועצה נהפכו לספקים, הוא היה יו"ר ההנהלה הפעילה של עמותת המכון הליברלי שנתנה סמינרים מסובסדים בשני שליש (כלומר המשתתפים שילמו שליש מהעלות) שכללה שהות בבתי הארחה של קיבוצים, כאשר הסמינרים היו מאוישים, בעיקר בחברי הגוף הבוחר. הצעה שהעלנו לפיה יאסר על שופטי בית הדין של המפלגה לקבל טובות הנאה, טורפדה ע"י אנשיו. הוא המציא את שיטת הבחירות הדפוקה שבסוף גרמה להפסדו בבחירות ולאחר כל אלו הוא סירב לקבל את ההכרעה הדמוקרטית של הבוחר, פרש מהמפלגה וסחט מספר מיליונים תמורת הפרישה שלו. עוד לא התחלתי בכלל לדבר על ההתנהלות שלו כאשר הוא ישב בממשלה, ההסכמה לשבת עם החרדים, סחיטת 700 מיליון השקלים שהכשירו את סחיטת 290 המיליון של אגודה וכו. וכו. וכו. לסיכום, אין שום הגיון בעולם להצביע לפורז, התדמית שהוא קיבל לעצמו רחוקה מרחק של מזרח ממערב ממי הוא באמת. למעט המפלגות החרדיות והערביות, הייתי מצביע לכל מפלגה אחרת ולא לחץ. דרך אגב, את הביקורת עליו ועל מעשיו העברתי, גם בפורום הזה, במשך השנים האחרונות.

טשאפק

New member
עד כמה שזה נשמע אולי טפשי

לשינוי יש יתרון מסוים על-פני חץ בכך ששמרה על השם שינוי. בנוסף, לאור כשלון המפלגה בקדנציה האחרונה, לא בטוח שפורז ימשוך יותר מצביעים מאשר ידחה. אני לא מתכוון להצביע לא לזו ולא לזו, אבל אם השיקול שלך הוא מי קרובה יותר לאחוז החסימה, נסה לבדוק זאת על-פי סקרים שמתפרסמים לפעמים ולא להעריך על סמך כמות הכסף בכל מפלגה וההיכרות של הציבור עם טומי ופורז. אם הפער יהיה קטן, הצבע לזו שנראית לך יותר.

למעלה