התלבטות
שלום לכולם. מצבי- בבחירות האחרונות הצבעתי לשינוי. אם אנסה להגדיר את התפיסה שלי בצורה הכי פשטנית, התפיסה שלי היא ליברטריאנית אתאיסטית קפיטליסטית במידה קיצונית בהרבה מזו של שינוי, והיא ברירת מחדל עבורי. לפני הפיצול בשינוי כבר הגעתי להחלטה שגם הפעם- כמו בבחירות הקודמות- שינוי היא ברירת המחדל בשבילי, ואצביע עבורה. בתוך שינוי, האיש האהוב עליי היה אברהם פורז והאיש הפחות חביב עליי היה טומי לפיד. אין לי שום דעה באשר לאהוד רצאבי
ואז קרה הפיצול. אני רואה את הפיצול כצעד רע ומטופש, שבעיקר אברהם פורז אשם בו- בגלל הגאווה שלו, הוא גרם לכך שיש סיכוי גבוה מאוד שאף אחת מהגרסאות של שינוי לא תעבור את אחוז החסימה. אבל העובדה שאני מאשים את פורז בגאווה מיותרת, לא משנה את זה שאני חושב שהוא האיש שמדבר בצורה הקרובה ביותר לדעותיי בפוליטיקה העכשווית. אבל בכל מקרה, אני לא רואה כרגע הבדל תהומי בין "חץ" לבין "שינוי", ויכול מאוד להיות שאין שום הבדל. ההיגיון שלי אומר, שאחרי הפיצול המטופש הזה השיקול שצריך להנחות אותי בהחלטה למי משני התאומים להצביע הוא השאלה לאיזו מפלגה יש סיכוי גבוה יותר (או נמוך פחות
) לעבור את אחוז החסימה. כרגע נראה לי שהתשובה היא "חץ", ולו רק בגלל ששני המנהיגים שלה מוכרים בציבור, ויש לה יותר כסף לפרסם את עצמה. לכן ההערכה שלי כרגע היא שאצביע חץ. מישהו רואה משהו פסול בהיגיון שלי? סיבה טובה להצביע "שינוי" בכל זאת? משהו שפספסתי?
שלום לכולם. מצבי- בבחירות האחרונות הצבעתי לשינוי. אם אנסה להגדיר את התפיסה שלי בצורה הכי פשטנית, התפיסה שלי היא ליברטריאנית אתאיסטית קפיטליסטית במידה קיצונית בהרבה מזו של שינוי, והיא ברירת מחדל עבורי. לפני הפיצול בשינוי כבר הגעתי להחלטה שגם הפעם- כמו בבחירות הקודמות- שינוי היא ברירת המחדל בשבילי, ואצביע עבורה. בתוך שינוי, האיש האהוב עליי היה אברהם פורז והאיש הפחות חביב עליי היה טומי לפיד. אין לי שום דעה באשר לאהוד רצאבי