התלבטות

מצב
הנושא נעול.
התלבטות

התלבטות
מצטטת חברה בבעיה : "בני בן 7 לומד בכיתה א'. הוא לימד את עצמו אנגלית,צרפתית,כפל חילוק ושברים. המורה הציעה להקפיץ אותו ישירות לכיתה ג'. אני מתנגדת לרעיון. ילד בן 7 בכיתה של ילדים בני8-9? מצד שני, הילד משתעמם מאוד בשיעורים. מה אפשר לעשות?"

שלחי את חברתך לכאן

התלבטות
מצטטת חברה בבעיה : "בני בן 7 לומד בכיתה א'. הוא לימד את עצמו אנגלית,צרפתית,כפל חילוק ושברים. המורה הציעה להקפיץ אותו ישירות לכיתה ג'. אני מתנגדת לרעיון. ילד בן 7 בכיתה של ילדים בני8-9? מצד שני, הילד משתעמם מאוד בשיעורים. מה אפשר לעשות?"
שלחי את חברתך לכאן
אין תשובה נכונה אחת לשאלה הזו. שאלה חשובה שעולה היא איך הילד מבחינה חברתית בכיתתו, ואיך הוא עם גדולים ממנו.

כמובן, שתבוא לכאן !

שלחי את חברתך לכאן
אין תשובה נכונה אחת לשאלה הזו. שאלה חשובה שעולה היא איך הילד מבחינה חברתית בכיתתו, ואיך הוא עם גדולים ממנו.
כמובן, שתבוא לכאן !
רק הערה אחת: בכתה ג' הילדים הם בני 8-7, לא 9-8 (לפחות עכשיו, קרוב לתחילת שנת הלימודים), אז אם הוא בן 7 הוא בעקרון יכול להיות בכתה ג',לפי הגיל (או "כמעט", תלוי באיזה חודש הוא נולד).

bhs

New member
ישנן גם כיתות מחוננים בכמה ערים

התלבטות

לא לגיל הזה

לא לגיל הזה
למיטב ידיעתי אין כיתות א'-ב' למחוננים. באמת יש כאן הרבה שאלות. למשל, איך קרה שילד בגיל 7 נמצא עכשיו בכתה א' ? בדרך כלל, בכתה א' הילדים הגדולים ביותר מגיעים לגיל 7 רק בסביבות דצמבר-ינואר. זה אומר שמסיבה כלשהי עכבו את כניסתו לבית-ספר. השאלה היא מה היו הסיבות לכך (בעיות התנהגות ? בעיות רגשיות ? סתם רצון של ההורים שתהיה לילד "עוד שנת ילדות" ?) ב"שליפה מן המותן" אני הייתי אומרת, שאם לא להקפיץ אותו לכתה ג', אז אולי לפחות לכתה ב', שיהיה עם ילדים בגילו. אבל "שליפות מן המותן" הן דבר מסוכן, ולכן באמת עדיף שאמא שלו תגיע לפורום שנוכל להבין בדיוק מה קורה שם.

otn

New member
מנסיוני עם בני הבכור, הקפצה לא

התלבטות
מנסיוני עם בני הבכור, הקפצה לא
עוזרת. בני מראש נכנס לכיתה א' קטן בשנה מילדי כיתתו. בכיתה ב' הוצע לנו להקפיץ אותו. בני לא רצה וגם משיקולי הגיל זה לא התאים. מכיתה ג' הוא לומד ביום העשרה ואנגלית ומתמטיקה הוא לומד עם כיתה יותר גבוהה. הבעיה העיקרית עם הקפצה היא, שאם הילד באמת מוכשר מאוד, מהר מאוד הוא ישתעמם גם בכיתה הגבוהה יותר. אינני רואה תועלת, אלא בהקפצה של 3-4 שנים - וזה, בלתי אפשרי. הייתי בוחנת אפשרויות אחרות, קידום בנושאים שאינם נלמדים בביה"ס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה