התלבטות

BellA עלמה

New member
התלבטות

הייתי אתמול בראיון עבודה כמדריכה בפנמייה. ממה שהוסבר לי אילה הם ילדים עם הפרעות התנהגות קשות אחרי אישפוז פסיכיאטרי או אחרי שנפלטו ממוסדי חינוך אחרים. ילדים עם רמת אינטליגנציה תקינה או גבוהה. אין לי ספק שהעבודה מעניינת ומאתגרת עלולה לתרום לי בעתיד אם ארצה ככל הנראה לעשות הסבה לעו'ס (כרגע מסיימת תואר ראשון מדעי הרוח ופסיכו') הבעייה היא שהשכר הוא ממש מינימום ושהעבודה היא מ13:00 עד 21:00+ סופי שבוע כל שבועיים. לא מבינה איך מצפים שניתן את המקסימום (גם נפשית) תמורת מינימום תנאים. כמדריכה בקורסים לילדים ארוויח 30-40 שקל לשעה. עבודה אולי פחות מאתגרת אבל מתגמלת כספית ולא כוללת סופי שבוע. אם פנמיות רוצות להביא אלהם צוות ברמה צריך לתגמל אותם כמו שצריך. העבודה מספיק קשה גם ככה. מה דעתכם?

כתבתי הודעה בנושא לפני כמה ימים

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1373&msgid=62104279 אני מסכימה איתך, וחושבת שזאת בעייה בכלל בכל התחומים של רווחה.

joyjoy

New member
התלבטות לא קלה

ובסופו של דבר מי שיצטרך להחליט זו את, אולי כדאי בשלב ראשון להתחיל עם הקורסים ולהמשיך לחפש פנימיות נוספות אולי תמצאי תנאים טובים יותר אבל בגדול המשפט שלך :" לא מבינה איך מצפים שניתן את המקסימום (גם נפשית) תמורת מינימום תנאים " מתאר טוב מאד, טוב מדי את התחושה של מדריכים רבים שהעבודה הזאת שבמובנים רבים היא פשוט עבודת פרך לא מוערכת בכלל....קשה להאמין שהמצב ישתנה מתישהו - מי יודע אולי בעתיד מפה תצא הקריאה לשינוי ?
בהצלחה בקבלת החלטה טובה עבורך

BellA עלמה

New member
תראי

העבודה הזו מאוד שוחקת ולרוב צוות ההדרכה מתחלף כל שנה בגלל הסיבה הזו. ההבדל ממסרה של עו'ס היא שעו'ס יכול לעשות השלמות הכנסה מכוון שהמשרות הם לרוב רק חצי משרה. מי שעובד כמדריך לא ממש יכול לעשות את זה מכוון שרוב המדריכים (שאני מכירה) גם לומדים. לא יודעת קיבלתי עוד הצעת עבודה כמתרגלת שבה אני אקבל 30 שקל לשבע כולל נסיעות ההבדל בין 18-19 שקל. יכול להיות שאני אולי אתנדב באיזו פנמייה

joyjoy

New member
תראי

זה נכון שהעבודה שוחקת, אבל צריכים להיות אמצעים במקום העבודה לאיוורור הצוות וחידוש הכוחות שלו . מהנסיון שלי לעזוב אחרי שנה בגלל שחיקה זה לא כל כך מאפיין לרוב יש עוד סיבות [כמו השכר הנמוך, היעדר אפשרויות קידום ועוד סיבות]. מעט מאד מהמדריכים והצוות שאני מכירה עזב כל כך מהר רק בגלל שחיקה. למרות שקיימת שחיקה במידה מסוימת זה דבר טבעי שהמערכת צריכה להיות מוכנה אליו עם דרכים לעזור לצוות להתמודד איתו ולהמשיך הלאה. את צודקת לגמרי לגבי הקושי להתקיים מהשכר הזה, ובאמת הרבה סטודנטים עובדים בפנימייה כל שנות התואר שלהם ולא עוזבים כל שנה, היו מדריכים אצלנו שעבדו גם שש שנים במהלך שני תארים . לא בכל פנימייה חייבים עוד משרה תלוי אם יש אפשרויות להוסיף שעות במקום עצמו- יש כאלו במקום עבודתי שעושים הרבה שעות נוספות , מחליפים מדריכים אחרים, עושים שבתות ותורנויות לילה לא מתעשרים מזה, מתקיימים בכבוד אבל אין זמן לנשום אז ברגע שיש משפחה זה בעייתי וגם בזוגיות זה לא קל, אין ספק שיש עבודות אחרות עם שכר יותר הולם ושעות פחות משוגעות ובכל זאת יש מי שהולך להדריך בפנימיות. לגבי ההצעת עבודה כמתרגלת אמרתי לך את דעתי- אני הייתי מתחילה מזה וממשיכה לחפש גם אם זה אומר שתשתלבי בפנימייה רק בעתיד את יכולה לנצל את הזמן שיש לך עבודה אחרת ולחפש במקביל להכיר עוד מקומות אבל כמובן שזאת בסופו של יום החלטה שלך בלבד
אני לא מכירה את כל הנסיבות שלך אחרי הכל ומקווה שכל החלטה שתקבלי תעשה לך רק טוב ותמצאי את הדרך שלך ובכל מקרה מה שבטוח, התנדבות תתקבל בשמחה ובברכה בכל פנימייה אני בטוחה

BellA עלמה

New member
../images/Emo140.gif

אני מכירה למשל כמה אחריים פנמיות שבפרוש אמרו שלקיים זוגיות בסוג של עבודה כזה היא כמעט בילתי אפשרית. גם לעבוד סוף שבוע גם משמרת לילה מתי רואים את החבר\בעל\ ילדים? נסיבות שלי? בעיקר חוסר הערכה תגמול כספי שעות נוכות(שמאפשרים לי לקיים זוגיות ולימודים) אני תמיד יכולה להתנדב באיזו פנמייה ככה לפחות זה בתנאים שלי

BellA עלמה

New member
אגב שאלה

האם לדעתכם צריך תואר בקידום נוער כדי לעבוד בעבודה כזו או שתואר (ראשון) בפסיכולוגיה גם מתאים. האם קידום נוער לא יותר מתאים לסוג עבודה בפנמיות?

joyjoy

New member
שאלה מעניינת

והיא נוגעת במיוחד במשהו שלמדתי במהלך עבודתי בפנימייה אצלנו הצוות הוא מאד מאד מגוון, חלקם הגיעו מניסיון מעשי בפנימיות אחרות אך ללא לימודים אקדמאיים, חלקם הגיעו מתואר ראשון בפסיכולוגיה וחלקם במהלכם של לימודים מגוונים- בין היתר גם קידום נוער, אבל גם הנדסת חשמל וגם מדעי המוח... כלומר אנשים מרקע שונה מאד זה מזה. אני מניחה שבפנימיות שונות יש קריטריונים שונים אבל אצלנו התוצאה של המגוון הזה פשוט מעולה כי הצוות בעצמו לומד המון אחד מהשני, והדעות והרעיונות והחשיבות מגוונות ומאפשרות התמודדויות רבות למצבי היומיום ובסופו של דבר הילדים מקבלים מזה משהו טוב יותר. אני אישית מאמינה ששני התארים שציינת יכולים להתאים אבל הם לא בהכרח מעידים שהאדם מתאים, ובעצם יכול להיות אדם ללא לימודים אקדמאים אבל עם ניסיון מהשטח שיהיה מדריך מוצלח מאד.

BellA עלמה

New member
האם לא מתאים יותר

אדם שרוב הלימודים בעצם התמקדו בבעיות נוער וכו מאשר מישהו שלמד תואר ראשון בפסיכו' שלמד קצת פסיכולוגיה, פסיכופיזיולוגיה, פסיכופתולוגיה וכו שאין לזה ממש קשר למקצוע?

joyjoy

New member
אין תשובה חד משמעית

זה עניין של השקפה לא ?- לדעתי האישית זה לא מחייב וזאת על רקע הניסיון שלי של אנשים שראיתי איך הם עובדים למרות שהם מכל מיני רקעים [כן לימודים ללא לימודים עם לימודים בתחום או לא] וגם מכיוון שהלימודים לא עושים את האדם היתה לנו מדריכה שלמדה קידום נוער ולא הצליחה להתמודד בשטח בכל זאת הלימודים הם תיאוריה והשטח הוא מבחן המציאות לכן יכול להיות שיש דברים שהלימודים יתרמו למדריך בעבודה ויש דברים שהוא ילמד בעצמו לאט לאט תוך הדרכה מקצועית שיש במקום עבודתו אגב השאלות רלוונטיות לפנימיות לנוער, אבל יש גם פנימיות עם ילדים צעירים יותר
ואז הנושא של איזה תואר מבין השניים כבר לא רלוונטי- לא ?

BellA עלמה

New member
גם פנמיות של ילדים צעירים יותר

או מבוגרים תואר קידום יותר רלוונטי או מעשי. מכוון שבעבודה מעשית תכלס לומדים להתמודד עם בעיות של מתגוררים בפנמיות בין אם הם צעירים, נוער או מבוגרים. לא שאני מצדדת בקידום (אני אישית לומדת פסיכולוגיה) עצם מטרת קידום זה להכשיר מדריכים ועובדי פנימיות רק תוהה

joyjoy

New member
דווקא לא מסכימה בהקשר של פנימיות

של ילדים צעירים יותר כי הרקע התיאורטי בפסיכולוגיה שהיה לי ולעוד עמיתה שלמדה פסיכולוגיה היה מאד רלוונטי וחפף במידה רבה לרקע התיאורטי של קידום נוער [לפחות בנוגע לילדים] ואילו הרקע המעשי שהיה למדריכה מקידום נוער היה של נוער ששהה במוסדות סגורים לעבריינים מכאן עד להשליך מזה ישירות לעבודה עם ילדי רווחה בני 7 עד 12 יש הבדל תסכימי איתי ?

joyjoy

New member
:) ברור שאפשר להשליך מהתיאוריה

התכוונתי להתנסות המעשית שהם עושים בזמן הלימודים ואת מדברת על מה מתאים יותר אז להשליך קצת אפשר גם מפסיכולוגיה ואפילו הרבה זה גם תלוי איזה קורסי בחירה עושים אפשר למקד בפסיכולוגיה הרבה קורסי בחירה שקשורים לטיפול בילדים וזה מאד עזר לי לפחות בעבודה מעניין אותי לשמוע מה דעתך

BellA עלמה

New member
דעתי

האמת מהקורסים שעשיתי בפסיכולוגיה אין ממש קשר לעבודה פסיכופתולוגיה פסיכולוגיה של המתבגר מנסה לחשוב איזה עוד קורסים קשורים אין ממש

למעלה