התלבטות

ita101

New member
התלבטות

שלום למכון הדסה ולשאר הגולשים. אני סטודנט לפני סיום תואר בכלכלה וניהול. כרגע סמסטר אחרון באוניברסיטה הפתוחה וחוץ מזה יש לי 2 עבודות סמינריוניות להגיש כדי לסיים תואר. כיום כבר שנה שניה שאני עובד בתור מורה פרטי עצמאי מה שמביא לי הכנסה נחמדה של כ4000 ש"ח (לפעמים פחות ולפעמים יותר). שנה הבאה כבר יהיה לי תואר ביד, בעזרת ה', ואני מתלבט האם לחפש עבודה בתחום שלי או להמשיך ללמד באופן פרטי. יש אפשרות ששנה הבאה יהיו לי יותר תלמידים ומשכורתי תשתפר. (חשבתי להתחיל ללמד בקבוצות קטנות - דבר שיכול מאוד להצליח. וגם יכול שלא...) ההתלבטות היא מכמה סיבות: 1. יש לי עבודה נוחה שקשה לי לעזוב אותה. 2. המצב בשוק לא משהו ולכן לא בטוח שאמצא עבודה 3. אם אמצא יתכן ולא תהיה אטרקטיבית מכל מיני סיבות וביניהן השכר. האם זה יהיה לרעתי אם לא אחפש עבודה בתחום שלי (יראו בקורות חיים שלא עסקתי מיד עם סיום התואר בעבודה)? האם יש עבודות שיכולות להיות בבוקר עד הצהריים כל יום ואז אוכל להמשיך ללמד פרטי? מה אתם מציעים לי לעשות? אני מתכוון גם כנראה להמשיך תואר שני אך לא שנה הבאה. רציתי לשאול האם יש מסלול תואר שני במנע"ס שיש בו התמחות במגמה של יעוץ ארגוני.

כלכלה

אכן אם במשך למעלה משנתיים לא תעסוק במקצוע תתקשה למצוא משרה הולמת, ומעסיקים יתיחסו בחשדנות לכך שלא השתלבת קודם לכן בתחום. משום כך עדיף לעבוד ולו במשרה חלקית בתחום, ועדין תוכל ללמד חלקית. השכר ככלכלן מתחיל אינו נופל מ-4000 שאתה משתכר כיום, ואני בודאי לא צריך להסביר לכלכלן ש-4000 כשכיר זה הרבה יותר מאשר 4000 כעצמאי.

יעוץ ארגוני

ו התנהגות ארגונית ומינהל משאבי אנוש. התמחות בחוג למינהל עסקים תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 02/5882882 הר הצופים 91905 אונ' עברית, בי"ס למינהל עסקים, י"ם פרטי מסלול תשס"ו בחוג למינהל עסקים תחום התנהגות ארגונית ומשאבי אנוש. פעם בשבוע בשעות אחה"צ והערב+ יום שישי. תואר שני שנה וחצי מסלול ערב ו/או יום ו תואר ראשון ונסיון בתחום 04/8240325 דרך אבא חושי 31905 אונ' חיפה, בי"ס למינהל עסקים מידע נוסף במוסד תשס"ו התנהגות ארגונית - התמחות בפקולטה לניהול. תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, הפקולטה לניהול פרטי מסלול תשס"ו ניהול והתנהגות ארגונית - מסלול במינהל עסקים. תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, פקולטה למדעי החברה, רמת גן פרטי מסלול תשס"ו א. במסגרת מינהל עסקים - מגמה במדעי התנהגות בניהול. תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, בי"ס לניהול, באר שבע פרטי מסלול תשס"ו יעוץ ופיתוח ארגוני. נלמד ברשל"צ. טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה. פעמיים בערב + יום שישי. מידע נוסף ראו יעוץ ארגוני. בהליך לקראת תואר שני שנתיים מסלול ערב ו/או יום ו תואר ראשון 03/9634111 ת.ד.9153 שד' יצחק רבין 7 רשל"צ 75190 מכללה למינהל רשל"צ, ת"א, אקדמי מידע נוסף במוסד תשס"ו לימודי המשך לבעלי תואר מוסמך במינהל עסקים או תחומים קרובים לתחום הניהול, בציון שאינו נמוך מ- 75. בתוכנית 8 קורסים לפחות. משך הלימוד עד שנתיים. לימודי תעודה לאחר תואר שני שנתיים מסלול יום תואר שני 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, הפקולטה לניהול מידע נוסף במוסד

ita101

New member
איזה חריצות!

תודה על התגובה המהירה על הבוקר. לגבי תואר שני במנע"ס - הבנתי שהרבה ממליצים על המסלול של התמחות במימון וחשבונאות שנחשב להכי יוקרתי. איך עלי לבחור את המסלול? מצד אחד צריך להתחשב ביוקרתיות אבל גם במה שרוצים לעשות ובשוק העבודה. בעיקרון יעוץ ארגוני מושך אותי אבל הבנתי ששוק העבודה מלא ביועצים. אם כך, עלי לדעת מהם המהויות של ההתמחויות השונות. אם תוכלי לומר לי מהם ההתמחויות ולמה כל אחת תורמת אני אודה לך מאוד! כמו כן אשמח להמלצה על סמך נסיונך. איתמר

מינהל עסקים

שני התחומים הנחשבים המבוקשים יותר בשוק העבודה הם מימון ושיווק. התמחות במימון - חשבונאות :בין התפקידים - תפקידי ניהול ומטה בסקטור הפיננסי - בנקאי , ייעוץ פיננסי, חשבות ועוד. התמחות בניהול והתנהגות ארגונית : - ניהול וריכוז כוח אדם, ניהול משאבי אנוש, עבודה בהנחיית והדרכת קבוצות, פיתוח ארגוני וייעוץ ארגוני. יועץ ארגוני בדרך כלל אינו משתייך לארגון. הוא עובד בחברה ליעוץ ארגוני או באופן עצמאי. הוא מוזמן לארגון כאשר ההנהלה חשה או מעריכה שיש צורך להעזר בשרותיו. לרוב הוא נקרא כאשר מתעוררת בעיה או כאשר יש צורך להוביל שינוי בתיפקוד הארגון. בשלב הראשון היועץ הארגוני עוסק באיבחון הארגון. איבחון כזה בא ללמוד את הארגון, את מצבו הנוכחי, את נקודות החוזק והחולשה שלו וכו'. איבחון כזה נעשה באמצעות ראיונות עם בעלי תפקידים בארגון, תצפיות ישירות על העבודה בארגון וכו'. תוצאות האיבחון מובאות לידיעת ההנהלה באמצעות דו"ח איבחון שכותב היועץ.הדו"ח כולל ניתוח ותאור של הארגון, מצביע על הבעיתיות ומביא שורת המלצות לשיפור תיפקודו של הארגון. הדו"ח נידון עם היועץ בישיבות הנהלת הארגון, גוף המחליט גם על הצעדים שיש לנקוט. השלב הבא הוא שלב "ההתערבות" היינו היועץ (או היועצים) נוקטים בשורה של פעילויות- התערבויות לשינוי. צעדים כאלה יכולים לכלול מיני סדנאות- כמו למשל שיפור תהליכי הקומוניקציה בתוך הארגון, בנית צוות מגובש, יעוץ אישי למנהלים כיצד לשפר את דרכי הניהול שלהם וכו'

למעלה