התלבטות

s1g2a3

New member
התלבטות

שלום לכולכם זה זמן מה אני עוקבת בפורום אחרי התכתובות השונות, לעיתים רחוקות מאוד, גם נכנסת, שואלת, מגיבה ומחכימה. אולי למשהו יהיה פתרון למשהו שממש מטריד אותי.בני אובחן לפני כשנה כADHD.טופל בריטלין רגיל ,SR,קונצרטה ועכשיו אנחנו מנסים את הLA. הורים רבים משתפים בהודעות השונות בפורום, בהצלחת הטיפול וביעילות הטיפול התרופתי הן ברמת הלימודים(המריא בציונים,השתפר פלאים, ועוד...)והן ברמת הריכוז והקשב וכמובן בפן ההתנהגותי. אצלנו יש שיפור ברמת ההתנהגות וכמובן ברמת הקשב בכיתה. אך(וזה אך גדול!!!!!!) אין שיפור ברמת הציונים משום שאין הוא מוכן להשקיע כלום לא בשיעורי בית, ולא בלמידה למבחנים. אם הוא לומד מעט אבל ממש מעט הוא מקבל בין 70 ל75 ואפילו יותר.אנחנו כהורים ,בהמלצת המטפל שלו, לא לוחצים אלא מזכירים לו, את המטלות שלו ומחכים, גם כן בהמלצת המטפל שהילד יקבל החלטה ויקח על עצמו את האחריות ללימודים. האם גם אתם נתקלתם בתופעה הזו? האם היא אופינית? האם הריטאלין לא אמור היה לפתור גם את בעיית ה"אנטי" הזו? דרך אגב הילד בן 14 ולומד בחטיבה בכיתה ט'. אשמח ואודה לעזרתכם בהערות והארות תודה.

אנסה לעזור

אומנם בנותי יותר צעירות אבל גם לאחותי וגם לגיסתי ילדים כיום בגיל 17 והם לא עם קשיי קשב וריכוז. מהסיפורים שלהן, ושתיהן חד הוריות, גיל הטיפש עשרה לא סתם נקרא כך, זה גיל של מרד, אנטיות , הרצון להיות הקובעים היחדים, שונאים לקבל עצות מההורים. שתיהן ספרו כמה הילדים מזלזלים בלימודים השגיהם בינוניים והם ילדים מאוד מאוד נבונים שאילו היו משקיעים היו מצליחים יותר, בדיוק כמו שתארת. שתיהן גם אחותי וגם גיסתי הרימו ידים במאבק . אצל גיסתי עכשו שהילד בכיתה יב' חל שינוי פתאום הוא משקיע יותר וזה בא אך ורק ממנו. אחותי למשל ראתה שכלום לא עוזר היא העמידה כתנאי את לימוד הנהיגה וזה הדבר היחד שבעצם דחף קדימה. בכל מקרה ביתי עוד מעט בת 12 ובנוסף היא גם ילדה עם קשיים ו-ADHD ועכשו מאוד לא קל ואני רואה מה מחכה לי עוד מעט. לא סתם ההורים שלי אומרים ילדים גדולים צרות גדולות, כנראה שהם צודקים.

ליאן113

New member
התלבטות

בני בן 13 גם לא עושה שום דבר בקשר ללימודים....מתחילת השנה הוא לא שינה כלום בתיק שלו לוקח אותו כל יום לבית ספר ולא חשוב מה המערכת לאותו היום.והוא ירד בלימודים בצורה דרסטית.הוא נוטל קונסרטה 54 מ"ג אולי יש שיפור קל בהקשבה שלו אבל לא בהתנהגות ובטח לא בלקיחת אחריות בלימודים

zivadina

New member
מוטיבציה ללמוד

שלום s1g2a3 וברוכה הבאה אלינו. ריטלין אמור לעזור להתרכז בשעור ולשלוט בהתנהגות, והמוטיבציה צריכה להיות פועל יוצא מכך שהילד צובר הצלחות. אם כי כבר קראתי כבר שריטלין עוזר גם למוטיבציה, כי הוא עוזר להתמקד בדבר שרוצים. אני דוגלת בגישה שכל ילד רוצה להצליח, ואם הוא איננו רוצה, סימן שיש לו בעיות. אולי לילד שלך יש בעיות רגשיות שאינך מודעת להן? למשל: אולי בכתה שלו או בחברת בני גילו, להצליח בלימודים נחשב "חנוניות"? אולי יש לו שאיפות אחרות מאשר לימודים? אולי הוא מדוכא? אולי הוא משתמש בסמים? אולי החברה שלו עזבה אותו? אולי יש לו קשיים לימודיים נוספים על הפרעת קשב, והוא מסתיר מכם? כמובן שאינני מכירה את הבן שלך, וכל מה שכתבתי כאן הוא דמיוני לגמרי. כדאי שתשוחחי בכנות עם הבן שלך. אם לא את, אז בעלך (אצלנו בבית בעלי הוא זה שמשוחח את השיחות האינטימיות עם הילדים, כי יש לו סבלנות להקשיב יותר מאשר לי). כמו כן, תבררי עם המורים ועם החברים שלו איך הוא מבחינה רגשית: חברותיות, מצבי רוח ועוד, כדי להבין מה באמת עובר על הילד שלך. אחרי שתרגישי שאספת מספיק מידע על הבן, תפני להתייעצות עם פסיכולוג. מקווה שתבואי לספר מה החלטת לעשות. בהצלחה!

s1g2a3

New member
התלבטות

תודה על ההתייחסותכם.המטפל שלנו טוען כי בעיות המוטיבציה של האוצר שלנו נובעות מתסכול ארוך ומתמשך.עד לחטיבה , הוא הצטיין בלימודיו וזאת ללא מאמץ מיוחד, וללא בעיות התנהגות ( להפך,היה פעיל בחברת התלמידים, קיבל תעודות הערכה והצטיינות).כאשר החומר הלימודי גדל ונוספו מקצועות לימוד שונים, והעומס הלימודי גבר, הוא פשוט קרס. ביסודי, אנחנו עמדנו מאחוריו ודחפנו ולחצנו להכנת שיעורי בית ולמידה. כאשר גדל והתבגר, זה כבר לא עזר..... . העקשנות הטבעית(והמשפחתית יש לומר) התגברה. בעיות נוספות כמו לקויות למידה בדקנו כבר לפני שנים, ומלבד בעיות התארגנות שהשתפרו מאוד בעזרת הוראה מתקנת,אין לו. לקויות נוספות. בכיתה שלו אין אוירה לימודית, כיתה מאוד תוססת. לילד אין בעיות חברתיות, וכן אכן נכון ,נראה לי שמי שמשקיע הוא חנון ע"פ הגדרתם. הוא אינו מדוכא , מה שכן הקונצרטה עשתה אותו מאוד עצוב בשעות ההשפעה, ולכן אנו מנסים אופציה אחרת. כן הוא מעט עצבני, אבל נראה לי שזה קשור לגיל ולאופי... אני ממש רוצה לדעת , אם יש מישהו בפורום שנתקל בבעיה דומה, שאולי גם נפתרה....?

פרחבר

New member
"אמא לא רוצה להיות חנון".....

זה מה שהענק אמר לי בתחילת השנה (כיתה י' רגילה), לא רוצה להשקיע, לומד מינימום הכרחי - המצב עוד טוב לעומת השנה הקודמת.... לומד בעיקר מהקשבה, מכיוון שיש לו ליקויי למידה - יש לו מורות פרטיות שאינן הוא לומד, יש לו גם מורה פרטי שאיתו הוא לומד הכי טוב, משתפר מאוד וזה מורגש בכיתה (המורה שלו מאושרת...). מכיוון שיכול להיות שהבן חווה כשלונות, אולי אפשר לקחת לו מישהו שישב איתו ויעזור לו - אפילו בהתארגנות וטיפים, פשוט להעלות לו את המוטיבציה ו"ידחוף" אותו קצת... מה שהפריע לי זה "בכיתה שלו אין אוירה לימודית" - יכול להיות שזה גורם מדרבן.....

../images/Emo140.gifכיתה ללא אוירה לימודית

מהווה בעיה גם לילדים ללא הפרעת קשב. המעבר לחטיבה, העומס הלימודי, אלו אינם קלים גם לילד החכם ביותר, אשר מוציא ציונים טובים ללא מאמץ ניכר. הרבה פעמים קורה שבמעבר הזה, הקושי מתחיל לתפוס מקום בולט יותר וקשה להשיג את החומר הנלמד. הייתי ממליצה לכם על ייעוץ לתקופה, על מנת לעזור בהעלאת המוטיבציה ללמוד, לבדוק אפשרות לתמיכה לימודית מביה"ס לפחות לקראת שנה הבאה. אם נראה לכם שרוב הבעייה נובעת מהאוירה בכיתה- אולי שווה לבדוק מה קורה אצל המשפחות האחרות? אולי קיימת בעיה גורפת, אשר מקשה עליו יותר מאשר על אחרים, אך אם למחנכת אין סמכות בכיתה- בודאי אמהות אחרות מרגישות בזה גם. אני מקפידה לזמזם לילדיי כל הזמן כי חברויות מקומן אחר הצהריים. הם הולכים לבית הספר על מנת ללמוד. זה לא מקל על הקשיים שלהם, אך הם בהחלט התרגלו לחשוב כי עליהם לשים לב, מה קשה ואיך/ממי לבקש עזרה כשצריך.

למעלה