התלבטות

התלבטות

כבר כמה חודשים אני לא עובד. יש לי כרגע עבודה שאני מקדיש לה 3 שעות בשבוע וממנה אני מרוויח סכום כסף קטן, מלבד זה אני עובד לפעמים, יום פה שבוע לא. נמאס לי לשבת בבית ולא לעשות כלום עם עצמי ואני די משלים עם זה שלא אמצא עבודה בקרוב, ולבטח לא עבודה שמתאימה לאקדמאים. לפני כמה זמן שלחתי קורות חיים והיום חזרו אלי. מדובר בעבודה נסבלת שכנראה מיועדת לסטודנטים כי מס' המשמרות בשבוע הוא 3-4. חישוב קטן מראה שיותר מ2000 ש"ח לא ניתן להרוויח בעבודה, אך כאמור הבעייה היא יותר של שעמום בחיים ופחות מחסור בכסף. לעבודה זו צריך להתחייב לשנה, ומי שיפרוש לפני, יחוייב בקנס יציאה מוקדמת של כ-1500 עד 2000 ש"ח. חשבתי לקחת את העבודה הזו למרות שמספר המשמרות בה הוא נמוך וצריך להתחייב לשנה , כך שאם עוד מספר חודשים אמצא עבודה אצטרך לשלם את הקנס. תוך כדי עבודה במקום זה אני אוכל להמשיך לעשות את הג'וב הקטן. מה דעתכם? לקחת עבודה שמתאימה לסטודנטים רק בגלל שאני רוצה לעשות משהו בחיים, ולמרות הסיכון שאצטרך לשלם את הקנס?

היי בנצי....

חשבת מה יקרה אם תמצא עבודה רצינית?? תצטרך לשלם קנס! קטונתי מלייעץ, אך לו אני במקומך הייתי נזהר מלקבל עבודה שהתשלום מזערי, מחייבים אותי להתחייב לשנה ועוד קונסים אותי עבור עזיבה מוקדמת!!

משרדית

New member
במה אתה עוסק? מדוע אינך יכול למצוא

עבודה רצינית? אתה עדיין לומד? לדעתי, אם אתה פנוי, ומוכן מיידי לעבודה, אתה חייב ללכת למכון הכוונה לעבודה, ולהעזר בהם. אתה יכול להעזר גם בי. אין שום סיבה כי כל כך הרבה זמן לא תמצא עבודה. משהו לקוי בחיפוש או בקורות חיים. אשמח לשמוע תשובה רצינית בלי כל הבדיחות המטופשות כאן בפורום. ביי

תשובה רצינית

אני לא מוכן להשקיע 150 ש"ח בכדי להיעזר בך. יש בפורום יועצי תעסוקה בחינם

אורום

New member
הבהרה ושאלה

משרדית לא הציעה לך את שירותיה רק ניסתה להבין ביחד איתך למה אתה לא מוצא עבודה כל כך הרבה זמן. לגבי העבודה - לעיתים מקומות עבודה מבקשים לחתום על התחייבות זוהי התחייבות שעיקרה פסיכולוגית ונועדה למנוע עזיבה של עובדים לאחר זמן קצר באופן עקרוני מקום העבודה לא יכול לאכוף התחייבות זו ואם החלטת לעזוב למקום העבודה אין הרבה מה לעשות בנדון.

לא נכון

אני אישית עבדתי במקום עבודה בו הפרת החוזה גררה קנס.אולי יש מקומות שמתגמשים בנידון אבל בד"כ הם גובים את הסכום.

סטופ

"אין שום סיבה כי כל כך הרבה זמן לא תמצא עבודה, משהו לקוי בחיפוש או בקורות חיים". אני חייב למחות: כתב את הדברים רק מי שמנותק משוק העבודה! אנשים מאוד מוכשרים (כמוני...) שאין שום פגם בהם או בקורות חייהם לא מוצאים עבודה היום תקופה ארוכה. הדבר היחיד הלקוי הוא שוק העבודה עצמו!!!

משרדית

New member
אני הרבה יותר אופטימית . לדעתי,

תמיד אפשר לבדוק היטב שוב ושוב האם הקורות חיים מתאימים למשרה אותה אני מבקש או לפחות מתקרבת . אני מוכנה לעשות איתך נסיון, ולתת לך את השרות שלי חינם. זה בפרוש הרבה מאד עבודה. ראשית אפשר לבדוק את קו"ח אח"כ ביחד מחליטים איזה דגם הכי מתאים (ואולי יותר מסוג אחד) ומתחילים לשלוח- בפקס במייל או בדואר לפי הדרישה. אני בדרך כלל שולחת גם במייל וגם בפקס אם שניהם מופיעים. נסה ותהנה. אני שוב חוזרת ומזכירה, איני קוסמת. אבל, אפשר בגישה קצת שונה להגיע לחשיפה מקסימלית. חשוב לרשום למעלה את המשרה/משרות המבוקשות (את כולן) בטופס הבסיסי. בנוסף , חשוב להיות בעל הופעה נאה, מסופרים היטב, לבושים בטוב טעם ולגברים אני ממליצה על חולצת פולו רצוי בצבע לא כהה מדי. חולצת פולו היא חולצה עם צווארון ו כ 3 כפתורים. זה עושה רושם לא אלגנטי מדי ולא זרוק מדי. רצוי לא מכנסי ג'ינס, ולא מכנסיים קצרים. יש להגיע לראיונות כאשר לפני כן עשיתם לעצמכם שיעורי בית, וישבתם עם עצמכם על השאלות והתשובות הצפויות. חשוב , כאשר נרשמים בחברת כ"א לשוחח עם האדם לו נתתם את טופס ההרשמה לקבל את שמו ואת הטלפון הישיר שלו אם יש. מדי פעמיים בשבוע יש להתקשר לחברה לברר מה קורה ומה התחדש. מי שלא מתקשר פעמיים בשבוע, מפספס. רצוי להגיע אחת לשבועיים לחברת כ"א. צריכים להכיר אתכם. חייכנים, לא נרגנים. תמיד מדברים יפה ולא בציניות קדימה, בהצלחה

אני סבורה שאת מנפחת יותר מדי

את הקטע של הקו"ח .אחרי הכול אם אין לך כישורים והשכלה נדרשת כמה שלא תשפצי את הקו"ח וכמה שלא תקחי לאנשים 149.99 שום דבר לא יעזור... קו"ח זה ממש לא דבר כ"כ חשוב ,אז אל תעשי מי זה ביג-דיל!

אורום

New member
לדעתי משרדית צודקת

קו"ח הם כרטיס הביקור שלנו על פי הם יקבע אם נוזמן לראיון או לא והם אמורים להיות אטקרטיבים ושיווקים ככל האפשר. יכול להיות מצב בו קו"ח כתובים טוב אבל לא מתאימים למשרה שאליה נשלחו בגלל ניסוחם או בגלל האופן בו הדגשנו תחומים מסויימים ועל כן יכול להיות שמקו"ח עולה שאנחנו פחות מוכשרים או עם עודף כישורים למשרה המדוברת. לכן לפעמים רצוי לעשות התאמות מסויימות למשרות אליהן אנו פונים.

amitayg

New member
לדעתי לא חבל על הזמן

את הזמן שתפסיד בעבודת סטודנטים תשקיע בחיפוש עבודה רצינית מלאה אשר מתאימה לכישוריך. אל לך ליפול למילכוד הזה גם אני רבות מתלבט בסוגיה הזו אבל תמיד מעדיף כעבודה זמנית דברים לא מחייבים ולהמשיך לחפש משרה מלאה עם התאמה לכישורי. ידידי כמה זמן אתה מחפש ? הידעת כי זמן חיפוש עבודה ממוצע עלה לשנה! חבר אני מובטל שנתיים לא מוכן לעבוד בעבודות סטודנטים כן עובד כמוך בכל גוב מזדמן וממשיך לחפש ללא לאות עבודה רגילה. מקווה שהייתי לעזר. אמיתי

cybordyn

New member
הגעתי משער תפוז,והנה כלל ראוי:

אני חושב שיש טעם להתחייב לעבודה רק אם המקום הוא טוב ואתה יודע שאתה מרוצה מהמשכורת. זאת אומרת, רק אם ההצעה היא טובה מבחינת התנאים אפשר לחשוב על התחייבות. על מה אתה מדבר כאן: על להתחייב לעבודת סטודנטים, שהמשכורת לא משהו, ואח"כ זה ידפוק אותך כשתמצא משהו נורמאלי. בתנאים האלה האלטרנטיבה שלך הן עבודות-פשוטות ללא התחייבות וללא הבדל משמעותי בשכר. לפיכח, המסקנה היא אחת: לא להתחייב לעבודה עם תנאים מגוכחים (למרות השעמום והבנק שמחכה מעבר לפינה), כן לקחת עבודה-חפיף ללא התחייבות עד שמוצאים משהו טוב. והכלל שלי: משתלם להתחייב רק לעבודה עם תנאים ראויים.

רק לא הבנו מה זה ה...

"הגעתי משער תפוז" הזה התקוע בתחילת המשפט שלך?

אוקה

New member
יש קישור מהדף הראשי של תפוז

להודעות נבחרות וזאת אחת מהן.

jenis1

New member
למה שתשלם את הקנס ?

פשוט תתחיל לעשות בעיות: תאחר למשמרות או שפשוט "תשכח" שיש לך משמרות, או שתהיה "חולה", אם זו עבודה בשירות לקוחות אל תהיה נחמד, לא ללקוחות ובעיקר לא לממונים עליך וכו' עד שימאס לחברה והם יפטרו אותך. כמובן שזה לא דבר נחמד לעשות, ועדיף תמיד לעזוב מקום עבודה ברוח טובה, אבל אין לך ברירה כי 3-4 משמרות בשבוע זה באמת כלום, וחוץ מזה, חברה שקונסת אותך בסכום כזה, ומחייבת אותך לחתום על חוזה כזה, לא מגיע לה שתהיה נחמד.

למעלה