התלבטות

A n a t 2 0

New member
התלבטות

שלום לכולם, שמי ענת, אני משתחררת ביולי, ואני נמצאת עכשיו בהתלבטות קשה לגבי מה לעשות לאחר השחרור. תמיד הייתי בטוחה שאני הולכת ללמוד ישר אחרי השחרור, בלי לקחת שנה חופש. אבל עכשיו אני כבר לא בטוחה. מכיוון שאין לי פסיכומטרי גבוה אני לא יכולה להתקבל למה שאני רוצה ללמוד באוניברסיטאות אלא רק במכללות, או ללכת ללמוד משהו שהסף קבלה שלו יותר נמוך ולנסות לעבור אח"כ. מה אתם הייתם עושים אם הייתם במקומי? אם היית לכם אפשרות ללכת ללמוד ישר אחרי השחרור האם הייתם הולכים? אני אשמח אם תעזרו לי קצת בהתלבטות

הדס100

New member
הולכת למכללה. בשום פנים ואופן אל

תלכי למשהו שאת לא רוצה כי רוב הסיכויים שלא יתנו לך לעבור, ואם כן תצתרכי לעשות המון המון השלמות. הרבה יותר חשוב מה תלמדי מאשר איפה תלמדי. ויש מכללות מצויינות אגב. העניין במכללות הוא שהן עולות פי 2 ואפילו 3 מאוניברסיטה אז אם זו בעיה אני מציעה לך או לעשות פסיכו' חוזר (קחי בחשבון שיש הרבה שלא מצליחים לשפר אותו... ובסוף גם יצא שבזבזו כסף, זמן ואנרגיה) או ללכת לעבוד שנה. אגב, מה בוער לך? תשתחררי ביולי ואחרי חודשיים תתחילי לללמוד? למה לא לנוח קצת? אני אישית השתחררתי בינואר ואני עובדת עד הלימודים, פשוט כי טיסה לא מושכת אותי כרגע, אבל אצלך זה דיי קיצוני...

astyle

New member
פסיכומטרי שוב...

אם עשית את הפסיכומטרי בצבא, קרוב לודאי שלא נתת כל מה שיכולת לעניין (בכל זאת, קשה לעמוד בלחץ של צבא יחד עם פסיכומטרי) בכל מקרה, פסיכומטרי זה עבודה בפני עצמה שרצוי שלא יהיה לך שום דבר על הראש בזמן שאת מתכוננת/עוברת קורס... תעשי שוב, אני מאמין שילך.. והיה ולא, תמיד יש אלטרנטיבות.. חופשה אחרי שחרור, ממי שאני מכיר, לא צריך שנה, מספיק חודש/חודשיים... כמובן שזה תלוי בך.. בהצלחה!

superyal

New member
אני מניחה שזה תלוי

בך- במה עשית בצבא, במה את מתכננת ללמוד, במה בא לך לעשות לי מאוד קשה להבין איך אנשים יכולים להתחיל ללמוד אחרי הבצא ישר יש לי חברה שהייתה במודיעין (כלומר פחות או יותר ישבה מול מחשב/דפים) כל השירות ושבועיים אחרי שהיא השתחררה היא התחילה ללמוד לי אין מושג איך היא עשתה את זה אני השתחררתי לפני בערך שנה וחצי אני עובדת ובקרוב נוסעת לחצי שנה לחו"ל אחרי זה אני אתחיל ללמוד כי אני יודעת שחייבים אבל אני חייבת את החופש הזה לפני אני לא מסוגלת לחזור ללמוד שוב עכשיו לטייל כזה טיול לא תהיה לי הזדמנות אח"כ

sandradee

New member
זה תלוי

אני רציתי ללמוד תקשורת בדקתי איפה יש ומה הדרישות ומה שגיליתי היה שבמכללת עמק יזרעאל יש את הדרישת הכי נמוכות אבל יש בה גם את הציוד הכי טוב בארץ ללימודים... אז זה שווה אני העדפתי לטוס לדרום אמריקה אין לי כח לעשות פסיכומטרי שונאת מתמטיקה

a n a t u

New member
אהלן ענת!

גם אני עתידה להשתחרר בקרוב ויש לי אין סוף התלבטויות בנוגע לעתיד ולאזרחות. אני חשבתי לפני מספר חודשים שעלי לצאת לשנה של כיף והנאות, לשכוח מהכל ופשוט להרגע. אבל זמנים משתנים וכן גם אנשים ולבסוף החלטתי שאעבוד בעבודה מועדפת למשך חצי שנה ורק אז אטוס לחו"ל. לא ציינת מה את רוצה ללמוד. אם זהו מקצוע שיש לך את האפשרות ללמוד אותו במכללה, אז למה לא? אני יודעת שרמת המכללה נמוכה מזו של האוניברסיטה, אבל תעודה זו תעודה, לא? זה ממש לא משנה איפה תלמדי, אלא מה תלמדי ואם יתמזל מזלך- מי יעסיק אותך לאחר התואר. אם את ממש מסרבת בתוקף ללימודים במכללה, כדאי שתעשי פסיכומטרי נוסף. זה אומנם לוקח זמן וכסף, אך לבסוף תשיגי את מבוקשך. לא משנה מה שתבחרי, שיהיה לך בהצלחה!:) אשמח לשמוע עידכונים. שתהיה לך שבת שלום, anatu

NAORNAOR21

New member
a n a t u ....זה מה שאני עושה...

עבודה מועדפת....ואח"כ טיול.... לימודים...לא חסר זמן מתי להתחיל....ומה ללמוד....תלוי בבן אדם... מה הוא אוהב..... שיהיה לך שחרור נעים!!!

למעלה