התלבטות

isi stoler

New member
התלבטות

אני כעסתי על מישהי השבוע, היא אמרה לי משפט פוגע, וזה מיד העלה את כל המגנים שלי וכעסתי. פעם הייתי מדחיק את הכעס כי "אסור לכעוס", אבל היום אני משתדל לקבל אותו, אבל אז נוצרת בעיה אתה כועס ולפעמים זה על שטויות ולפעמים אתה לא רוצה לכעוס, ומצד שני להדחיק זה הכי נורא. אני גם לא רוצה לפגוע באנשים סביבי ולקבל את הכעס משמעו להתנהג בכעס? אני לא יודע איך להתמודד עם כעס, אני אדם שכמעט לא כועס והכעס מאוד מפחיד אותי. תודה ושבת שלום

היי איסי../images/Emo24.gif

שאלה אישית: האם יש לך קשר לדניה סטולר? ראשית מותר לכעוס ורצוי לכעוס במידה כמובן. אסור להפנות את הכעס שלך כלפי עצמך, לעולם. השאלה שצריכה להשאל היא מדוע בכלל לכעוס? לפי התאוריה שלי כעס נובע מכאב. הכאב נובע מתחושת פגיעה. הפגיעה??? זה סוג מסוים של התנהגות שאנחנו ורק אנחנו בחרנו בה. אדם שנפגע הוא אדם שבחר להפגע. אני מדברת על פגיעות רגשית. איסי אסור לך לשכוח שרק אתה מפרש את המשפט של ההיא... יתכן שההיא לא התכוונה כלל לפגוע בך, אתה בחרת לקחת את הדברים שלה אל המקומות שהתאימו לך ונפגעת ואז כעסת. ההיא היתה מראה מאד גדולה ששיקפה מה שהוא מתוך האישיות שלך שעדיין לא סיימת להתמודד איתו. אני במקומך הייתי ניגשת אליה ואומרת לה תודה. על מה? על שעוררה בי את הרצון לתקן דברים בתוכי. חג שמח ושבת שלום
מיכל

למעלה