התלבטות..

Eskorbuto

New member
התלבטות..

שנה הבאה אני נוסעת ללמוד בחו"ל ככל הנראה ואני מתלבטת מה ללמוד.. אתם יכולים בבקשה להסביר על המסלול לימודים של Information System או בעברית אני משערת מערכות מידע.. מה כולל המסלול הזה? מה עושים? האם יש ביקוש למקצוע הנ"ל? אני מתלבטת מה ללמוד..אם זה מנהל עסקים או מערכות מידע..אני נורא אוהבת מספרים וכל מה שקשור לניהול, אבל גם מחשבים אני מאוד אוהבת וזה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי.. תוכלו לייעץ לי? תודה מראש.

Kiru

New member
אולי מנה"ס בהתמחות מערכות מידע?

או הנדסת תעו"נ באותה התמחות?..

Eskorbuto

New member
מישהו יכול לתת לי יותר מידע על

מסלול מערכות מידע? מה כולל המסלול הנ"ל? מה בדיוק לומדים? באיזה עבודות אפר לעשבוד אח"כ? תודה מראש.

Eskorbuto

New member
ממ..מישהו יכול לפרט על מערכות מידע?

מה כולל המסלול הנ"ל? מה בדיוק לומדים? באיזה עבודות אפר לעשבוד אח"כ? תודה מראש.

מערכות מידע

תכני הלימודים: בטכניון: הנדסת מערכות מידע - תואר ראשון. המסלול להנדסת מערכות מידע הוא מסלול המנוהל במשותף ע"י הפקולטה למדעי המחשב והפקולטה להנדסת תעשיה וניהול. תוכנית הלימודים: קורסי החובה כוללים מקצועות יסוד (מתמטיקה, מדעים מדוייקים, אנגלית), קורסי חובה של הפקולטה למדעי המחשב (חומרה, מבני נתונים, אלגוריתמים, לוגיקה, מערכות הפעלה, מסדי נתונים וכו'), וקורסי חובה של הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול (כלכלה, מערכות מידע, ניהול, מדעי ההתנהגות, סטטיסטיקה, חקר ביצועים וכו'). קורסי הבחירה של המסלול כוללים קורסים מתקדמים משתי פקולטות האם המאפשרים לסטודנטים להתמחות בתחומים המעניינים אותם. על הסטודנטים לבחור כמה מקורסי הבחירה מתוך רשימת קורסי בחירה מומלצים של כל אחת מהפקולטות ואת שאר נקודות הבחירה באופן חופשי מתוך הקורסים המוצעים על ידי הפקולטות. בשנת הלימודים האחרונה, על הסטודנט לקחת מספר קורסים מעשיים. קורסים אלו כוללים פרויקטי שדה או מחקר, בהנחיית חברי סגל או אנשי מקצוע בכירים העוסקים בנושא הלכה למעשה, או קורסים הכוללים היבטים ישומיים של מערכות מידע. קורסים אלה ועבודה ישומית נוספת אותה מבצע הסטודנט במסגרת לימודיו תורמים להכשרתו לעבודה מקצועית עצמאית. פקולטת אם: סטודנטים הרשומים למסלול ייהנו משירותי שתי הפקולטות. כל סטודנט ישתייך לאחת משתי פקולטות האם. הסטודנט יוכל להתקבל לפקולטה המבוקשת אם הוא עומד בתנאי הקבלה הנדרשים. בבן-גוריון: הנדסת מערכות מידע - תואר ראשון. מטרת התוכנית להכשיר בוגרים שיכולים להשתתף באופן מועיל בניהול, תכנון, ניתוח, עיצוב, הקמה ויישום של מערכות מידע ממוחשבות למטרות תפעוליות וניהוליות. התוכנית מספקת לתלמידים עקרונות וטכניקות המהווים בסיס ידע עיקרי לאנשי מקצוע במערכות ממוחשבות בסביבה הטכנולוגית המודרנית. הבוגרים עשויים לבצע תפקידים מגוונים בתחומים כגון (אך לא רק): אפיון צורכי המיחשוב של משתמשים ומנהלים בארגונים, ביצוע חקר ישימות של מערכות ממוחשבות, ניתוח ועיצוב תוכנה, מנשקי המשתמשים ובסיס הנתונים, פיתוח מערכות אב-טיפוס, שימוש בכלי הנדסת-תוכנה, תכנות, יישום, תפעול וניהול של יחידות מחשב ומערכות מידע. התוכנית היא בין-תחומית וכוללת, בנוסף לקורסים בתחום מערכות המידע, גם מגוון רחב של קורסים בתחומי מדעי המחשב, מתמטיקה, סטטיסטיקה, חקר ביצועים, מדעי ההנדסה ומדעי הניהול והכלכלה. את"א: התחום נלמד במסגרת הנדסת תעשיה וניהול. תוכנית הלימודים משלבת ידע תיאורטי ומעשי, תוך הדגשת ההיבט ההנדסי. התוכנית בנויה מקורסי חובה, הכוללים את תחומי הידע ההכרחיים למהנדס התעשייה, וקורסי בחירה המיועדים להקנות התמחות בשטחים מסוימים של המקצוע. תוכנית החובה בנויה משני נדבכים עיקריים. הנדבך הראשון מקנה בסיס חזק במדעים מדויקים והנדסה בכלל, והנדבך השני מתרכז בשטחים השונים של הנדסת תעשיה והרקע האנליטי שלהם וכן בכלכלה, ניהול ומדעי המחשב. בקורסים הכמותיים מושם דגש על שימוש במחשב. בנוסף לידע תיאורטי נרחב, תוכנית הלימודים מקנה גם ידע מעשי מקיף. ידע זה מוקנה הן באמצעות מעבדות כגון מעבדה לאלקטרוניקה ובקרה, מעבדה להנדסת שיטות וארגונומיה, מעבדה בייצור משולב מחשב ומעבדה בניהול משאבי המפעל, והן ע"י התנסות בלתי אמצעית בעולם המעשה במסגרת קורס הנדסת שיטות בשנה השנייה ובמסגרת פרוייקט מסכם בתעשייה בשנה הרביעית. החל משנה השלישית על הסטודנט לבחור מסלולי התמחות להעמקת הידע בתחומים מסוימים. מוצעים ששה מסלולי התמחות: א. תיכון ובקרה בשילוב מחשב. ב. מערכות לוגיסטיות. ג. מחשבים ומערכות מידע. ד. הנדסת אנוש. ה. מערכות איכות. ו. ניהול

מערכות מידע2

מהנדסי מערכות מידע עוסקים בדרישות המידע של הארגון. תפקידם כולל ניתוח, איפיון, תיכון, הקמה ותחזוקה של מערכות מידע במגוון תחומי התעשיה והשירותים.הם בקיאים בהיבטים הטכנולוגיים של מערכות מידע ממוחשבות ובכללם חומרה ותוכנה, וכן בהיבטים הארגוניים והאנושיים החשובים להצלחת פעילותן. התמצאות במודלים כמותיים וידע סטטסטי משמשים בזיהוי פתרונות אופטימליים, ובבחינת הצלחה של פתרונות קיימים.

מערכות מידע

כל המקצועות גם הוא מושפע מהמיתון במשק, אבל יחסית למקצועות אחרים מצבו לא רע.

למעלה