התלבטות

yurim

New member
התלבטות

אני חייל בן 20 וחצי יש לי בגורות עם ממוצע 99.5 (עם בונוסים) ופסיכומטרי יחסית טוב שעשיתי לפני הצבא (650) אני מתלבט בין כלכלה למשפטים למשיהו טכנולוגי. משפטים מאוד מעניין אותי אבל אין עבודה. כלכלה זה לא מקצוע אלה תואר ואחרי זה לחפש עבודה איתו ללא נסיון מאוד קשה וצריך לעשות תואר שני כמה שיותר מהר וללמוד משיהו תכנולוגי אולי יהיה לי יותר קל בגלל הרקע הצבאי (יחידה טכנולוגית ב מודיעין) אבל נמעס לי כבר לשבת מול מחשב ולכתוב קוד מה גם שאני שונא מטמטיקה ורוב הלימודים הם חדו"א ואנליזה אשמח לקבל תגובות גם בנושא של מסלולי לימודים וגם באיזו אוניברסיטה כדי ללמוד (לא מכללה!!!)

nirshats

New member
הצעה

אני אומר את זה קצת מנסיון אישי והרבה משיחות עם אנשים.... אל תקשיב למי שאומר לך משפטים כמו "אין עבודה" , "זה קשה" ,"זה משעמם" , כל מי שאומר לך משהו למעשה מספר על הנסיון של עצמו , ומאוד יכול להיות שאותו בן אדם שאתה מדבר איתו מתוסכל מנסיונו האישי. אז נכון שהמצב היום קשה בשוק , ומשפטים זה אחד המקצועות שמוצפים כבר שנים אבל תתפלא - יש מסיימי תואר שהסתדרו לא-רע גם בשנים האחרונות. בקיצור - אם זה מעניין אותך , ואם אתה חושב שיש לך כישרון לזה - לך על זה!. אם אתה טוב יחטפו אותך אחרי תואר ראשון , ואם אתה לא טוב גם תואר שני לא יעזור לך. והדבר הכי גרוע זה ללכת ללמוד משהו שמשעמם אותך , כי אתה תהיה מתוסכל וגם תצליח פחות. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה.

BitterEnd

New member
וואו.. תשובה לך מאוד תעזור גם לי

זה בדיוק ההתלבטויות שלי עם הציונים שלי אני יכולה להתקבל כמעט לכל דבר אבל במקצועות הטכנולוגיים והריאליים דוחה אותי הקטע של מתמטיקה וחדו"א ומשפטים הייתי מתה ללמוד אבל כולם מפחידים אותי שאין ביקוש בלשון המעטה!

yurim

New member
שילוב

שמעתי שישנם מסלולים ,בכל מיני אוניברסיטאות, שמשלבים שני תחומים לדוגמא כלכלה ומשפטים ,מערכות מידע וניהול וכו . השאלה היא האם שווה ללמוד שני "חלקי" מקצוע במקום להתמחות במקצוע מסויים מה גם שצריך לבחון את המסלול ואת הקורסים אשמח לקבל הצעות למסלולים מעניינים וכל תגובה אחרת.

SShirly

New member
קצר וקולע

אפשר לדון על זה שעות על גבי שעות. אבל אומר לכם מתוך ניסיון שלי ושל רבים אחרים: כמעט בשום דבר כיום יש עבודה. אז אם בכלום אין עבודה - רוב הסיכויים שתשיג עבודה במה שאתה באמת אוהב כי אז יש לך מוטיבציה למצוא. למד את מה שאתה אוהב. תהנה מהמקצוע ותקווה לטוב. חוץ מזה עד הרגע שתסיים את הלימודים - אי אפשר לדעת מה יהיה מבחינת עבודה בחוץ. ובקשר למשפטים באופן ספציפי - משפטים זה נושא רחב מאוד. יש תחומים במשפטים בהם יש ביקוש רב יותר. צריך לעשות בדיקה ואז אפשר ללמוד עם קצת יותר תקווה וקצת פחות לחץ. בהצלחה

משפטים+כלכלה

נכון שלא כל בוגר משפטים מצליח להשתלב בעבודה , אולם מרבית הבוגרים כן משתלבים. אם התחום מאד מענין אותך כדבריך, אולי שווה לקחת סיכון מחושב? בחלק מהאוניברסיטאות ניתן ללמוד את השילוב משפטים וכלכלה. אם תלמד שילוב זה תוכל להשאיר את שני האפיקים פתוחים, ולקבל החלטה מחודשת בתום התואר הראשון.

yurim

New member
תודה! אבל איפה כדי ללמוד?

איפה כדי ללמוד את השילוב הזה ? האם אוניברסיטת חיפה נחשבת טובה או שבשביל שיתייחסו אליך צריך ללמוד בתל אביב או באוניברסיטה העיברית?

אמיקה

New member
ועוד תשובה .. (מעו"ד)

לא ציינת למה בדיוק מעניין אותך ללמוד משפטים. כעו"ד אני יכולה לומר שה-מ-ו-ן סטודנטים למשפטים או סטודנטים בפוטנציה לא בדיוק יודעים על מה מדובר וכשמגיעים לפרקטיקה זה לפעמים מאוחר מדי (מעידה על עצמי ועל חברי - כמעט כולנו עברנו או שוקלים הסבה מקצועית). נכון, יש היצע רב של עו"ד, אבל במידה בלתי מבוטלת גם יש הרבה מאוד עו"ד שבוחרים לא לעסוק כעו"ד. לשאלתך - יש משרות פנויות לעו"ד. אין אמת בשמועה - מי שרוצה ומוכשר מספיק ימצא עבודה. כללי : מדובר ב-4 שנות לימוד לתואר (לא קשה בכלל! ולתשומת ליבך - יש גם קורסי חובה בכלכלה וכיו"ב) + התמחות (שנה בינתיים - מדברים כבר שנים על להעלות לשנתיים) + בחינות לשכה (בכתב ובע"פ). לגבי שילוב של תואר במשפטים עם תארים אחרים : - למדתי לשני תארים (מסלול משולב) ובחרתי לעסוק במשפטים. הלימודים הכפולים עצמם אינם קשים במיוחד, אבל ניכר חוסר הזמן וחוסר היכולת להצטיין בשניהם במקביל. התואר הנוסף לעולם מקנה לך יתרון בקבלה להתמחות ולעבודה ובוודאי תורם לראיית העולם ורוחב האופקים הכללי שלך. כ"כ מרבית הלומדים ה"משולבים" נוטים כעו"ד לתחום המסחרי - שם יהיה שימוש לתואר הנוסף. סה"כ כמעט ואין סיבה למה לא, פרט לעובדה שזה יקר (שני תארים וכן בעיה לעבוד במשך הלימודים) וזה יותר קשה מלימוד לתואר אחד (מה שדי קריטי במשפטים כי בסוף היום תתקבל להתמחות בעיקר על סמך ציונים, והתחרות על התמחות יוקרתית שתביא אותך למשרה יוקרתית היא תחרות די קשה...). מאידך רוב חברי ללימודים מברכים על התואר הנוסף, שכן הוא אופציה זריזה להסבה מקצועית (בד"כ רו"ח). עצתי לך לדבר עם עו"ד - לא אחד, לא שניים וגם לא שלושה (וב"ה - יש המון עו"ד בכל מקום). דע במה דברים אמורים וחשוב אם המקצוע במהותו מתאים לך. לדעתי האישית - עו"ד מאושר ושמח בחלקו הוא מי שמלכתחילה "תאב קרבות" או לפחות תחרותי וללא "פחד קהל" (הופעות בבימ"ש!). ברמה הטכנית מדובר בעבודה קשה, מתוחה, ודי סזיפית. מצד שני מדובר בעבודה מאוד מעניינת, יוקרתית למדי ומכניסה. בהצלחה!

BitterEnd

New member
שאלה נוספת בנושא

לדעתכם פסיכומטרי 729 וציוני בגרות שנעים בין 85-95 מהווים סיכוי טוב להתקבל למשפטים באת"א? או באונ' חיפה?

BitterEnd

New member
אה, אוקיי, בדקתי

הפסיכו צריך להיות 645 למי שמעוניין וממוצע הבגרויות 84.99

yurim

New member
הכל אפשרי

עם הציונים שציינת את יכולה להתקבל לכל פקולטה למשפטים בארץ ולכל מסלול גם חד חוגי וגם המסלולים המשולבים. בהצלחה!

yurim

New member
שאלה נוספת...

האם אפשר לאחר סיום תואר משולב (נניח משפטים וכלכלה) לעבוד בתחום הכלכלה, ולא עריכת דין, ועד כמה יעזור לי התואר במשפטים אם אני לא אהיה עורך דין במיקצועי? והאם שווה בכלל ללמוד משפטים כ"תואר תומך"?

mecon2000

New member
הבהרה קטנה:

כשאתם מדברים על מסלול משולב אתם מדברים על שני תארים נפרדים לגמרי נכון? ולא על תואר ראשון יחיד דו חוגי (במקרה שלי - ניהול ומדעי מחשב)..אני צודק? (שכן, במקרה של תואר דו חוגי - אתה לא מקבל יותר קורסים בשביל התואר - מספר הקורסים בכל חוג מצטמצם כדי שיתאים לתואר אחד!)

למעלה