התלבטות....

ice 007

New member
התלבטות....

טוב אז הסיפור שלי הוא כזה.... עוד מעט אני מתגייס לצבא וכבר עכשיו מטריד אותי הנושא של מה ללמוד בעתיד...חשוב לציין שלפני כחודש הייתי מועמד לעתודה להנדסה אזרחית בטכניון והתקבלתי לטכניון אבל העתודה דחתה אותי ככה שכעת אני לפני הצבא אבל מתלבט לגבי העתיד...עכשיו בקשר לנושא שאלמד בעתיד יש לי דילמה קשה האם בעתיד ללכת ללמוד מה שמעניין אותי ואני ממש טוב בזה (מדעי המדינה,תקשורת יחב"ל....) אב לא בטוח שאני אמצא בזה הרבה כסף... או ללכת ללמוד משהו בתחום המקצועות הריאלים וההנדסים שאני טוב במקצועות אלו ותעודת הבגרות שלי היא ריאלית עם ציונים של תשעים פלוס במקצועות האלו....ויש כסף במקצועות האלו...אני רוצה עוד להוסיף שהשאיפה שלי בעתיד זה להתקדם לתחום הפוליטיקה ולהיות ח"כ ואפילו שר או רה"מ... ככה שאני מבקש את עצתכם אולי אתם תוכלו לייעץ לי מה לדעתכם מתאים לי ללכת ללמוד בעתיד...יש אנשים שהמליצו לי על מנת לשלב את הראלי והומני ללכת ללמוד הנדסת תעשייה וניהול אבל שמעתי שאין בזה הרבה תעסוקה...יש לכם עצה בשבילי אולי??

החלטות

החלטה טובה היא החלטה הנעשית קרוב למועד יישומה. ממש אין טעם להחליט היום מה תלמד בעוד 3-4 שנים, שכן אתה צפוי עוד להתגבש תוך החשפות לתפקידים והתנסויות שונות במהלך השנים הקרובות. נכון יותר לתקופה זו לנסות להפתח לאפשרויות במקום להנעל על אחת. אני מתאר לעצמי שלך כמו למרבית בני גילך יש מעט מידע על מקצועות שונים. חשוב יותר בשנים הקרובות לנסות להכיר טוב יותר את עולם המקצועות על ידי קריאה במרכזי מידע על מקצועות, שיחות עם אנשים העוסקים בתחומים שונים וכו'. כל שלקראת שחרורך יהיו בידיך כלים טובים יותר לקבלת החלטה.

למעלה