התלבטות

ROTEM 3 0 0 3 5

New member
התלבטות

ברשותי מצלמה MAMIYA 645E, אותה קניתי בעיקר מכיוון ומטעם מגמת צילום נדרשנו לקנות מצלמת 6X6 כלשהי ורציתי להשקיע בציוד איכותי. עכשיו, שנה שניה ללימודים, ניתן להמשיך עם המצלמה הנ"ל או לעבור לפריים של 35 מ"מ - היתרונות שלו ברורים מאליו, למרות שגם בפריים גדול יש יתרונות, אבל ההתלבטות העיקרית היא כספית - לקנות מצלמה נוספת אין לי כסף, למכור את ההיא ולקנות חדשה יש אפשרות והשאלה האמיתית היא מתי. האם למכור עכשיו ולקנות חדשה או לחכות עוד שנתיים ולסיים את הלימודים עם אותה המצלמה (לימודי תיכון אגב) ואז להחליף\ להוסיף? כמה אתם מעריכים שהיא תהיה שווה בכלל בעוד שנתיים? (קניתי אותה בארה"ב ב-1000 $ בזמנה) כמה אתם מעריכים שהיא תהיה שווה היום?

אריק פ

New member
הצעה קטנה

יש לך עוד אפשרות - לקנות מצלמת 35מ"מ ידנית. אני מתאר לעצמי שאפשר למצוא מצלמות כאלו במחירים יחסית נמוכים כיום, בשל כל ההוזלה של כל האלקטרוניות החדשות למיניהן. יש לי מצלמה כזו מתוצרת Zenit (רוסיה), שאיתה התחלתי לצלם. כיום אני לא משתמש בה, בגלל העבודה שיש לה חור קטן בתריס (שעושה לי הבזקים קטנים של אור בחלק העליון של התמונה), ובגלל המצלמות שרכשתי עם הזמן - EOS300 והחידוש האחרון - Fuji 602 (דיגיטלי). בהצלחה! (בלימודים, ובהתלבטות)
אריק

ROTEM 3 0 0 3 5

New member
מה הכוונה בידנית?

אני צריכה מצלמה שבין השאר תכלול את האפשרות של משחק עם צמצמים, מהירויות, נעילת מראה, פוקוס ידני, מד-אור פנימי אמין, פחות הצורך בתוכניות משוכללות לצילום אוטומטי\ ספורט\ לילה וכו'... כשאתה אומר ידנית, אתה מתכוון ל'כוון ולחץ' שכאלה? יש לי את האפשרות להחליף את שלי כמעט בכל סוג שאבחר (עד סביבות האלף דולר, או בתוספת תשלום) השאלה, האם כדאי? הבעיות הן ש-א' נקשרתי למצלמה
ו-ב' כל עוד יש לי את האפשרות של פיתוח סרטי 6X6 בבית ספר, ההבדל באיכות הוא עצום. מצד שני, היא מסורבלת לטיולים, הסרטים יקרים לפיתוח מחוץ בי"ס, דורשת חצובה לרוב... קיצר, מה אתם אומרים? לסחוב איתה עוד שנתיים או להחליף עכשיו?

PITBULL

New member
לפי דעתי, רק מבחינה כלכלית

המחיר של המצלמה שלך כבר ספג את הירידה ולכן גם אם תחכי עוד שנה המחיר לא ירד באחוז כל כך גבוה כמו שכבר ירד, לעומת זאת כרגע לדעתי זהו הזמן הכי לא טוב לקנות מצלמה מכוון שעוד מעט מתחילים ההכנות לסיום השנה ואז יהיו המיבצעים הגדולים וחוץ מזה במחיר שתקני כעת בעוד שנה תוכלי לקנות מצלמה טובה הרבה יותר, כך שאני הייתי בוחר להשאר עם המצלמה הזו ועם הזמן לברר יותר על שוק הדיגיטליות ולחכות להזדמנות (אני מחכה לירידת ה717 :))) כבר חודש.

omri85

New member
בסה"כ זה נכון שהמחיר יורד

אבל תמיד יהיה סיבה לחכות אני חיכיתי בזמנו עם כניסתה של ה717 לירידה במחיר של 707 וזמן מה אחר כניסתה לשוק של ה717 המחיר ירד אך לא באופן קיצוני יותר משהיה שבוע לפני כניסתה של לשוק של ה717 הבעיה בעולם הדיגטלי הוא שהוא מתחדש תמיד ומה שחדש היום מחר ישן לכן לחכות על הגדר לירידת מחירים עקב הדגם הבא זה סיפור שאין לו סוף בשלב מסויים צריך לחתוך ולהחליט שקונים אחרת לא יהיה לזה סוף אני למשל החל משבוע זה בעליה המאושר של 717 חדשה והחלטתי לרכוש אותה על אף שיומיים קודם הוכרזה ה828 כי היא תגיע לשוק רק באמצע נובמבר ככל הנראה ומחירה 1200$ כך שהיא לא בא ממש להחליף את ה717 אלא להוות פיתרון למי שרוצה קצת יותר לכן עפ"י הצפי של אנשים רבים וגם חלקם באתר פה ה717 לא תרד באופן יותר מידי דרסטי עם כניסתה של ה828 כך שזה לשיקולך

אריק פ

New member
חס וכרפס - P&S

הכוונה היא בדיוק למה שאמרת , מלבד העובדה שלא בהכרח יהיה במצלמה מד אור פנימי ונעילת מראה. הכוונה שלי בידני היא שאת קובעת את הכל - צמצם ומהירות, ולא כל מיני תוכניות במצלמה. ב-Zenit שלי יש מד אור. עד כמה הוא אמין אני לא בטוח, אבל אני סמכתי עליו בכל הצילומים, ובדרך כלל לא איכזב. אם אני לא טועה יש דגם שיכול להתאים לך של קנון - A1 (שוב, אם אני לא טועה). בכל מקרה, ממליץ לך לקחת איזה יום שישי או סתם כמה שעות באיזשהו יום יחסית פנוי (נצלי את השבוע הקרוב, כל עוד את בחופש), וללכת לראות מה יש בחנויות באלנבי .. (בת"א, כמובן) המון בהצלחה! אריק

ROTEM 3 0 0 3 5

New member
תודה לכם

קודם כל, אני מעדיפה SLR על גבי DSLR. גם נאמנות לסרט וגם בבחינת העבודה בבית ספר, מדפיסים עם הנגטיב ולא עם קובץ מחשב, העבודה בפוטושופ היא דרך מכונה אימתנית שעוד לא למדתי את שמה אפילו... אני חושבת שאחכה לתחילת שנת הלימודים ואתייעף עם המורה שלי, תודה בכל מקרה.

amirmk

New member
אל תמכור

המאמיה 645E חטפה מכה קשה, ומחירה היום הוא בסביבות ה-550 דולר. במכירה תקבל עליה גג 450-500, וזה לא מספיק לציוד 35 מ"מ רציני.

ROTEM 3 0 0 3 5

New member
ואם

יש לי את האפשרות להחליף אותה בדיינקס 5 של מינולטה? (איפה המאוהב ההוא שיגיד לי לקפוץ על המציאה?)

למעלה