התלבטות...

nina555

New member
התלבטות...

בעיקרון אני מתכוונת להצביע מרצ, אבל מנקרת לי המחשבה שכל קול שלא הולך למצנע הולך בעצם לשרון. מחכה לתגובות...

nonick2k2

New member
אני מאוד מעריך את מצנע ואת דרכו

אבל עד שלא יוכל להתבסס במפלגת העבודה ב- 100% ולא יהיו לו מתנגדים כמו פואד וחבריו אני לא יכול להצביע עבודה - לכן אני בכיוון של מר"צ.

Moledet972

New member
אמנם אינני אפילו קרוב לתמיכה בשמאל,

אבל קשה לי להבין איך תמיכה במרצ עוזרת לשרון. הרי דווקא אנשי עבודה הם שעלולים להצטרף לממשלת שרון, ואין סיבה רצינית לחשוד שאנשי מרצ יעשו כך. הצבעה למרצ מבחינת אנשי שמאל אינה מזיקה לשמאל, שכן ממילא קואליציית שמאל תבנה ממרצ+עבודה. בכל מקרה - רק האיחוד הלאומי(אפשר לסבול גם מפד"ל ואפילו ליכוד).

פשוט מאוד...

קול למרצ הוא קול הרבה יותר בטוח למצנע מאשר קול להעבודה. נשמע אבסורדי אבל אני אסביר: נסי להיזכר ב-99, זוכרת מי רצו ברשימת העבודה? השמות דוד לוי, מקסים לוי (ז"ל) ומוטי משעני אומרים משהו? נכון, שלושה אנשים שרצו ברשימת העבודה, קולות של בוחרי העבודה הכניסו אותם, אבל הם עברו לליכוד. וההיסטוריה הפוליטית שלנו מלאה בדוגמאות שכאלו, אביגדור קהלני כדוגמה נוספת. לעומת זאת, את יכולה להיות בטוחה שהאדם שהקול שלך יכניס במרצ (יוסי ביילין שהוא מקום 11 למשל) יתמוך במצנע, לעומת זאת האדם שאת תכניסי עם הקול שלך בהעבודה לא בהכרח (שירי ויצמן שהוא מקום 21 למשל). קול למרצ הוא קול בטוח למצנע. לעומת זאת קול להעבודה, ממש לא בהכרח. אם אני מצנע ואני צריך להצביע משיקולים אסטרטגיים נטו - הייתי שם מרצ בקלפי.

בר בי רב

New member
וייצמן שירי הוא במקום ה-23, לא ה-21

ומצד שני, קול ל-´מרצ´ יהיה קול למפלגה הסוציאל-דמוקרטית ולתאופיק חטיב האנטי-ציוני ולשולמית אלוני עתידית בדמות זהבה גלאון שתתמוך בסרבנים.

קוכולין

New member
מרצ מתנגדת לסרבנות וגם זהבה גלאון

הצהירה על התנגדות לסרבנות. בנושא תאופיק ח´טיב, הוא חבר כנסת ערבי מתון, שיצא נגד ראא´ד צלאח והתנועה האיסלאמית, וקרא לערבים להחרים את הפגנות אלאקצא בסכנה. ברור שהוא לא ציוני, אבל גם לא אנטי ציוני, אלא מוכן לשתף פעולה עם ציונים מתונים במפלגה הסוציאל דמוקרטית הציונית, שתקום (בע"ה) לאחר הבחירות.

sagitv2

New member
הכל עומדים מאחורי החלטת הסיעה

הבהרה. אם מרצ מתנגדת לסרבנות כך גם ח"כ זהבה גלאון וכל חבר/ת כנסת באשר הוא. בכל החלטה סיעתית באשר היא, גם אם קיימים חילוקי דיעות, הכל לבסוף עומדים מאחורי ההחלטה.

nonick2k2

New member
כן, למה לא... מר"צ? הכי רעים שבעולם

איזו שקרים מפגרים... לזהבה גלאון יש שני ילדים שמשרתים בצה"ל - היא לא תומכת בסרבני שירות. תאופיק חטיב? אם הוא היה אנטי ציוני כפי שאתה אומר - איך לעזאזל הוא ייכנס למפלגה ציונית? אין פה ניגוד אניטריסים? האא? ושולמית אלוני? אני חושב שהיא האשה הכי חזקה בישראל ולא מפחדת מאנשים מלאים בשנאה כמוך - אני מאוד מעריך אותה ואת דרכה.

smile2life

New member
את יכולה להיות בטוחה

קול למרצ הוא קול בטוח למצנע אבל לא לשרון. לעומת זאת קול לעבודה כמעט בטוח ילך לממשלך אחדות עם שרון, למרות כל מה שמצנע אומר

nina555

New member
המשך לשאלה שלי...

תודה רבה על התגובות! למען הדיוק, מה שהתכוונתי הוא שאם כל השמאל יצביע למצנע אז אולי אולי יש לו סיכוי לרוב, ואם אנשים יחלקו את הקולות שלהם בין מפלגות השמאל השונות אז אין סיכוי שזה יקרה,ושרון יעלה. מהבחינות האחרות אין לי התלבטות בכלל... אולי אני טועה, זה הבחירות הראשונות שלי, ואולי לא הבנתי עד הסוף איך כל העניין עובד... אני אשמח לעוד תשובות!

את שוכחת משהו...

בבחירות בשיטה שבה הן מתנהלות כרגע, יום לאחר הבחירות, צריך הנשיא להחליט לאיזה מתמודד יש את הסיכוי הגבוה ביותר להקים קואליציה. נגיד שכל השמאל יצביע למצנע, הוא יקל 35 מנדטים והימין 32. הוא יצטרך ללכת ולהרכיב קואליציה, וכל מפלגות הימין לא יסכימו לשבת איתו וימליצו לנשיא על אריאל שרון לראשות הממשלה. מצנע ינסה להרכיב קואליציה, אבל לא יצליח. ואז מה? נכון, שרון יהיה ראש הממשלה ! כמו כן, במקרה שהעבודה תקבל הרבה מנדטים אבל עדיין לא מספיק לעומת הליכוד, את לא יכולה להיות בטוחה שלא יהיו אנשים בעבודה שיחתרו לקמת ממשלת אחדות- גם בבחירות 2001 הם הבטיחו לנו לא לאחדות, אני הייתי בכנס בקריית שמונה בהשתתפות ברק, שלושה ימים לפני הבחירות, וברק הבטיח לא לאחדות. אבל מה שקרה אח"כ כולנו יודעים. לכן, רק קול למרצ הוא קול לשמאל. קול למרצ גם מחזק את מצנע, בזמן שקול לעבודה מחזק את שרון.

nina555

New member
ועוד המשך...

ענית לי בדיוק על השאלה, לא ידעתי את זה, תודה רבה. זאת רק הבורות שלי, או שרוב האנשים לא יודעים את הדברים האלה? יש איזה אתר שמסביר את כל זה, ז"א לא של מפלגה מסויימת אלא שמסביר איך המערכת עובדת?

אני חושב שארת הכנסת צריך להיות

אבל לא מצאתי שם... www.knesset.gov.il בכל מקרה, רוב האנשים ובעיקר הבוחרים החדשים לא מודעים לעובדה הזו, מכיוון שרק לא מזמן שונתה שיטת הבחירות. בשיטה הקודמת היית מצביע/ה בשני פתקים- פתק למפלגה ופתק לראש ממשלה, ככה שראש הממשלה היה נבחר בלי כל קשר להצלחת מפלגתו. בשיטה החדשה ראש הממשלה הוא מי שלסיעתו הסיכוי הטוב ביותר להקים קואליציה.

smile2life

New member
את יכולה למצוא

הרבה אתרים שעוסקים בנושא, בצורה זו או אחרת באתרים העוסקים במקצוע האזרחות באתר החינוכי - סנונית הקישור לחיפוש על אזרחות=>באן

אישלום

New member
ההיפך הוא הנכון...

ראשית: דווקא בחירה בעבודה עלולה להביא את הקול אל שרון, אחרי הכל מצנע אמנם שב והכריז שלא ישב עם שרון בממשלה בראשות שרון, אבל סביבתו הקרובה של מצנע... זה כבר סיפור אחר (וגם מוכר...). שנית: אני תמיה על כל העוסקים בחישובי בחירות אסטרטגים, אם אצביע לזה, ולא לזה כי אז... אני חושב שאזרח שהוא ישר עם עצמו, צריך שיחפש לו את המפלגה הקרובה ביותר ליצג את השקפת עולמו ויבחר בה ללא שום חישובים אחרים. כולל לא התמגגות בנוסך - זה הבית שלי... בית לא עוזבים.. וכד´. שכן בית, כשהוא שורץ נחשים ועקרבים, ומבחוץ צרים עליו כל מיני בישין ומרעין אחרים, מוטב לעזוב אותו ולחפש בית אחר, שהוא לטעמו של הדייר...!

sagitv2

New member
|שממפלגה שמילאה אחר חובותיה ../images/Emo141.gif

אני זוכרת שתמיד אמא שלי אמרה לי תצביעי למפלגה הגדולה אחרת הקול ילך לאיבוד. היום אני חכמה יותר. נראה שהמפלגות הגדולות בערוב הזמן הופכות לסחיטות. ומעבר לכך אני חושבת שמן הראוי שאדם יעשה חושבים בטרם הוא מצביע ולא יסתפק בהנחה כי הצבעה למפלגה גדולה עדיפה בכל מחיר. מפלגה שמילאה אחר חובותיה לציבור ועשתה עבודה פרלמנטרית טובה(מספר אחת בחקיקה חברתית, סביבתית ולמען חיילי המילואים) זכאית לקול. במקרה זה אני טוענת כי הגודל לא קובע.

../images/Emo41.gif ולכן לא אכפת לכם שאתם מצטמקים?

לפי דו"ח אדם טבע ודין בכלל עולה ששינוי הם החזקים ביותר בתחום איכות הסביבות כי מחישוב פשוט של כמות החוקים ומשקל המנדטים עולה שיחסית שינוי הייתה יותר פעילה בתחום.
לפי דו"ח אייסף יצא שמרץ אכן הכי פעילים מבחינה חברתית. רק חבל שקרן אייסף היא קרן המזוהה מראש עם השמאל. תוכלו למצוא בלינקים שלהם לדוגמא לינקים לאתר "קדמה" (אתר ספרדי גזעני שפורומיו מלאים בדברי בלע קשים נגד אשכנזים - האתר מתאפיין בגישה שמאלנית ראדיקלית) ואתר "הקשת הדמוקרטית המזרחית" שגם הם מזוהים עם השמאל הקיצוני. בצער רב נאלצו אנשי קרן אייסף להכניס לרשימה גם את המפדל – פשוט כי המפד"ל הם אכן מחוקקים מעולים בתחום.
בלת"ם לא הוציאו שום דו"ח אלא מספר הודעות לעיתונות ובאף אחת מהן לא נטען שמרצ עשו יותר למען המילואימניקים משום מפלגה אחרת. ברשימת הח"כים הפעילים למען המילואימניקים יש יצוג שווה לכל המפלגות הציוניות. חשוב גם לציין שיו"ר הארגון הזה הוא גם במקרה עוזר פרלמנטרי של יוסי שריד.

אז זהו שלא...

מדו"ח אדם טבע ודין עולה שלשינוי 15 הצעות חוק בנושא, מתוכן- 7 של יהודית נאות ו-7 אברהם פורז. מסקנה פשוטה- רק שני חכי"ם של שינוי באמת התאמצו בעזרה לסביבה. למרות המאמץ היפה של שניהם, הם לא החכי"ם המצטיינים בחקיקה סביבתית- מוסי רז נבחר לח"כ המצטיין עם 8 הצעות חוק כולל החוק החשוב שחוקק בכנסת האחרונה- ייצוג לגופים ירוקים בועדות ממלכתיות. שאר 11 הצעות החוק של מרצ מחולקת בין כל החכי"ם. מה שאומר שההבדל בין מרצ לשינוי הוא פשוט- בשינוי יש שני חכי"ם שנושאים את הדגל הסביבתי, במרצ זהו חלק בלתי נפרד מפעילות המפלגה. כמו כן חשוב לציין שיוסי שריד בתור השר לאיכות הסביבה היה שר מצויין.
בקשר לדו"ח של אייסף- תמשיך להתכחש אליו. כן, מה לעשות שיש גם ארגונים חברתיים בישראל. אני מבין שזה מאוד מפריע לך שיש אנשים שבראש מעייניהם עומד ערך השוויון שמצויין במגילת העצמאות. תמשיך לצפצף עליהם, סתם חבורה של תושבי עיירות פיתוח נחותים, הא?
באתר בלת"ם מצויינים לטובה חמישה חכי"ם- רק אחד מהם על חקיקה, מוסי רז. השאר הם חכי"ם ששברו משמעת קואליציונית כדי להצביע בעד הצעת החוק של מוסי רז לתגמול על חד יומי. אני הייתי בהפגנה של תנועת בלת"ם מול הקריה לפני כחודש וראיתי את ההערכה הרבה למוסי ולפעילותו. בבלת"ם מודעים לעובדה שמרצ היא המפלגה המצטיינת בתחום החקיקה למען המילואימניקים, ולא הצליחו לתת לי הסבר משכנע מדוע הם לא נוקטים עמדה פוליטית או לפחות מפרסמים דו"ח. שינוי הצביעה בעד העלאת ימי המילואים, מה תאמר על זה?

למעלה