התלבטות?

matanbs1985

New member
התלבטות?

שלום רב, אשמח לדעת את התגובה שלכם למצב בו אני נימצא.
הנני הנדסאי אלקטרוניקה עם ניסיון טוב של מספר שנים בתחום של בדיקות מעגלים ותיקון, עקב מגבלה קלה בהליכה יש לי נכות ובכך קיבלתי מימון קורס דרך ביטוח לאומי, לאחר חשיבה רצינית אני עדין מתלבט אם לגשת ללמודי "בודק תוכנה".
הרצון שלי להשתלב בתחום האלקטרוניקה, בתור "בודק תוכנה" למעגלים אלקטרונים ולתפקיד שאינו פיזי, אלה דורש ישיבה נטו כל שעות היום שזה מה שאני מעונין.
האם כדאי ללמוד לבד את הבחינה של ISTQB?...
האם ללמוד לבד חומר לימוד מהקורס ובכך לגשת לראיונות?
היום הרבה חברות מעונינות לדעת שיש לך את הבחינה ISTQB ובכך לא מענין אותם הקורס, האם זה נכון? כי ברגע שעברתה את הקורס אתה יודע משהו...
האם גם בחברות אלקטרוניקה יש צורך בבודק תוכנה?
ראיתי לאחרונה הרבה משרות מחברות כגון אינטל, אפלייד ועוד...
האם השילוב הזה הוא יתרון או שאין קשר בין הדברים?..שעדיך לי כבר ללמוד תחום אחר לגמרי, למשל עריכת מעגלים?
פשוט אני מתכנן הסבת מקצוע רצינית, ושואל האם זה כדאי עבורי לאורך זמן ישתלם לי השליוב בין QA להנדסאי אלקטרוניקה.
תודה

עמית ו

New member
לדעתי, אין צורך.

לא בקורס, ולא בבחינה. אני לא מכיר מקומות רציניים בהם תעודה כזו היא דרישת סף, או אפילו יתרון. חלק מהמקומות יטרחו לשלוח אותך לקורס כזה כדי לסמן "וי" על הסעיף של השקעה בהתפתחות העובד.
&nbsp
לגבי השילוב - אני לא מכיר את תחום המעגלים בכלל, אבל אני מניח שאם תבדוק משהו קרוב לחומרה, הידע שיש לך יוכל לעזור.
האם לא עדיף לך לנסות משהו אחר? זה כבר תלוי בך ובהעדפות שלך. בלי להכיר אותך (ובלי לדעת שום דבר על עריכת מעגלים), אני לא באמת יכול לענות על השאלה הזו.

matanbs1985

New member
היום...

היום גם ניתן לראות שאין חברות שמוציאות את העובדים שלהם לקורס כזה או אחר, כשאני בוחן קורס שהינו קרוב יותר לחומרה, מה אתה יכול לכוון אותי?..מערכות משובצות חומרה?..
תוכנה אני קצת מבחין בזה שזאת תעודת עניות לדעתי, השאלה שאני לא מבין עדין, כציד יתאפשר לי לשלב בין ההנדסאי לבודק תוכנה?...
היו םאני רואה הרבה בודק תוכנה משתכרים שכר זעום, ויש אומאים לי שאין קשר בין אלקטרוניקה לתוכנה, הרי הרבה משרות של בודק חומרה יכולות להשתלב בין השניים לא ?...
תודה רבה על התגובה...

עמית ו

New member
על זה אני לא יודע לענות, לצערי

אני נמצא עמוק בתוך עולם התוכנה, כך שכל מה שקשור לחומרה זר לי.
אולי אחרים שעובדים בתחומים קרובים יותר יוכלו להוסיף מידע שלי אין.
&nbsp

halperin

New member
מנהל
אין תוכנה שלא רצה על חומרה - ולכן היכרות זו נותנת יתרון

כן בכדי לכתוב תוכנה של מערכת משובצת צריך להבין הרבה יותר את מבנה החומרה,
מאידך - ספק אם מישהו ייקח כיום הנדסאי לתכנות מערכות משובצות מחשב = Embedded,
לא ברור לי במה אתה רואה תעודת עניות.
לשאר הנקודות אני מקווה שעניתי בהודעה השנייה.

halperin

New member
מנהל
קצת עירבבת בין מס' מקצועות - אנסה לעשות סדר.

אין כל קשר בין מקצוע הבדיקות (בסביבת הפיתוח, שלצערי לרוב נקרא גם בדיקות תוכנה או QA), לבין "בדיקות מעגלים ותיקון" אשר לרוב מבוצע בסביבת הייצור/תפעול/קבוצות הנדסה.
ההבדל העיקרי הוא שבדיקות בפיתוח מבוצעות על דגמים וגרסאות תוכנה בכדי לאשר ברמה כללית את גירסת החומרה/תוכנה, בזמן שבייצור נבדוק (ואם יידרש נתקן) כל יחידה שיוצאת ללקוח.
עבודות של "בדיקות מעגלים ותיקון" הינן לרוב כפי שאמרתי בתהליכי הייצור, וסביבת העבודה, תנאי העבודה והמשכורות נמוכות בהתאם.
אמנם נדרש יותר ידע באלק' אך הפעילות מתמקדת בהפעלת מבדקים אוטומטיים ללא יותר מדיי הבנה או במקרה הטוב זיהוי והחלפת רכיבים תקולים - עבודת "מעבדת אלק' ".
לעבודה זו אין כל קשר ולו מקרי לחלוטין להסכמה של ISTQB.
מאידך כהנדסאי למדת הרבה מאוד חומר שרלוונטי ומהווה רקע מצויין לעבודת הבדיקות - בעיקר בחברות המפתחות מוצרים משולבי חומרה ותוכנה - לדוגמא ציוד תקשורת או ציוד רפואי.
מכיוון שכהנדסאי אלק' נחשפת גם למושגים בחומרה, וגם בתוכנה - תוכל למנף ידע זה למציאת באגים במערכות אלו. (בניגוד לאנשי תוכנה שחסרה להם ראייה של במנה המערכת מבחינת חומרה והשלכותיה על התנהגות המערכת.
אם תבחר במקצוע זה (קרא לגביו עוד בבלוג של ITCB מהפוסטים הישנים לחדשים), תוכל לנסות ולחפש חברה שתסכים לקחת אותך ללא קורס (רצוי להתחיל ללמוד החומר לפחות לבד - ראה הודעה נעוצה בפורום באתר ITCB), או לעשות קורס קצר של כ-4 ימים שייתן לך הידע התאורטי הראשוני החסר לך בצורה מונחית.
הקורס שקיבלת בביטוח לאומי כולל דברים לא מעטים שאתה כנראה כבר יודע, וייקח לא מעט זמן מיותר. (מיועד לחסרי רקע בתחום, וכנראה אנשים שיהיו ברמה נמוכה יותר - כך שאתה עשוי להשתעמם, אם כי אולי ייתן לך טעימה מעוד שפת תוכנה)
לא יודע מה מצב השוק כיום בעריכת מעגלים - מניח כי זו תהיה יותר עבודה בישיבה כפי שאתה מחפש לעומת בדיקות בפיתוח שלעיתים דורשת יותר איטראקציה ומעבר בין מעבדות או הקמת עמדות.
נבה תחילה להבין מה אהבת יותר בלימודי ההנדסאי, האם יש לך ראש אנאלוגי או דיגיטאלי?, אוהב או שונא תוכנה? וכן הלאה.
בהצלחה

למעלה