התלבטות.

rossdave

New member
התלבטות.

שלום! אני מתעניין בלימודי אדריכלות, אך איני יודע את ההבדל בין תואר ראשון לבין לימודי הנדסאי בתחום. האם תואר ההנדסאי טוב בפני עצמו(אני יודע שהתשובה חיובית בכמה מקצועות אחרים), או שפשוט אני אהיה "שוליה" של איזה אדריכל?... אם למישהו יש מידע או סתם עצות, אני אשמח לשמוע. תודה,

אדריכלות

הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עוסקים הן בתכנון ובביצוע שינויים במבנה עצמו - פנים המבנה וחזיתו, טיפול בקבלת רשיונות ובחתימה על תוכניות עבודה (עפ"י החוק רשאי ההנדסאי לחתום על תוכניות עבודה ובניה של מבנים מסוימים), והן בעיצוב הפנים של המבנה מבחינה פונקציונלית ואסתטית, בבחירת אביזרים - אביזרים שימושיים ואביזרי נוי שונים.הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עובדים הן כעצמאיים והן כשכירים במשרדי אדריכלים ומהנדסי בנין. יש ביניהם העובדים כשכירים במועצות וברשויות מקומיות. מבחינת הסמכויות המקצועיות ומספר המשרות הקיימות מצבם של האדריכלים טוב מזה של ההנדסאים שחלק ניכר מהם כפוף לאדריכלים ופועל על פי הנחיותיהם.

rossdave

New member
לא כ"כ הבנתי...

קודם כל, תודה על התשובה, אך לא כ"כ הבנתי אותה... מצד אחד אמרתם שהנדסאי יכול לעבוד בצורה עמצאית ולחתום על תוכניות, אך בסוף הוספתם כי כנראה הוא יעבוד בכפוף לאדריכל... אודה לכם אם תבהירו נקודה זו.

הבהרה

אין הדברים עומדים בסתירה. ההנדסאי רשאי לחתום על תוכניות מסוימות (לא כולן). עובדתית המצב הוא שמרבית ההנדסאים הם שכירים ולא עצמאיים.חלק לא מבוטל אכן מועסקים במשרדי אדריכלים.

למעלה