התלבטות

beefgallo

New member
התלבטות

הבעיה בשורש ההתלבטות: אני הרבה יותר טובה בתקשורת במייל, לעומת שיחה פנים מול פנים (קושי עתידי יכול לעלות מזה אם אצטרך להגיע לאנשהו לראיון או לנהל ראיון במייל, אבל בינתיים זה לא המצב).

כחלק מתהליך ההרשמה לאוניברסיטאות בהן אני רוצה לעשות PhD, אני שולחת מיילים למנחים פוטנציאליים. במיילים אני מציגה את עצמי ואומרת כמה מילים על התיזה שלי ותחומי העניין המחקריים שלי, מסבירה למה התעניינתי במחקר של המנחה הפוטנציאלי ואומרת שאני חושבת שהמחלקה שלו והמחקר שלו מתאימים לי ושואלת אם הוא (או היא!) מקבל תלמידים חדשים ב2015.

אחד המנחים הפוטנציאליים היותר מלהיבים שנתקלתי בהם מגיע לתת הרצאה בקולוקוויום במחלקה שלי השבוע. התחום שהוא עוסק בו הוא לא בדיוק התחום שיש לי נסיון בו, אבל הוא קרוב, והוא תחום שאני רוצה לעסוק בו ב PhD.

מה לעשות? האפשרויות:

1. לשלוח לו מייל עכשיו ולהציג את עצמי אחרי ההרצאה שלו בתקווה שהוא לא ישאל אותי שאלות שלא התכוננתי אליהן מראש ולא אצא מפגרת מדי.
2. ללכת להרצאה שלו ולהציג את עצמי בפניו אחרי ההרצאה ולומר לו שהסתכלתי על המחלקה שלו וספציפית על המחקר שלו וזה מאוד מאוד מעניין אותי בתקווה שהוא לא ישאל אותי שאלות שלא התכוננתי אליהן מראש ולא אצא מפגרת מדי, וגם בתקווה שאצליח לתפוס אותו למספיק זמן של להציג את עצמי כי אחרי ההרצאות בקולוקוויום המחלקתי בד"כ כמה אנשים עטים על החוקר (תלוי כמה מוצלח הם חשבו שהוא וכמה מכובד הם חושבים שהוא).
3. ללכת להרצאה שלו ולשלוח לו מייל אחרי ההרצאה ולנסות לא לגרום לזה להראות כאילו סתם שמעתי הרצאה נחמדה אז אני נרשמת למחלקה שלו, אלא כאילו זה משהו שבאמת כבר חשבתי עליו קודם
4. לא ללכת להרצאה שלו ולהתנצל על זה במייל שאשלח לו ובו אציג את עצמי.

אני מבינה ששתי האופציות הראשונות הרבה יותר הגיוניות וסבירות. הבעיה היא שאני חוששת שאראה לא רצינית\לא מספיק מרשימה פנים מול פנים ושזה ידפוק את הסיכויים שלי.

את האפשרות האחרונה הייתי פוסל מראש

מה תרוויחי מלא ללכת להרצאה? ומבחינתו זה אף עשוי להיראות לא רציני ("הייתי אצלכם בביקור ולא טרחת לבוא להרצאה").
אפשרות נוספת שכדאי לחשוב עליה: לשלוח מייל לפני ההרצאה ולשאול האם תהיה לו אפשרות להיפגש איתך לרבע שעה מתישהו לפני או אחרי ההרצאה. כך את גם מבטאת את העניין שלך, גם מרוויחה את ההרצאה, וגם נמנעת מההתנפלות על המרצה האורח לאחר ההרצאה שבה הוא עלול לפספס אותך.
לא תוכלי להימנע מפגישות ומלהציג את עצמך פנים אל פנים לנצח. בכל מקרה תצטרכי לעבור את זה בשלב כלשהו. אבל אם הפגישה מתואמת מראש תוכלי לפחות להתכונן ככל האפשר ולחשוב איך את מציגה את עצמך, מה המסר שאת מבקשת להעביר ואולי גם לחשוב על שאלות שאת עשויה להישאל ואיך לענות עליהן.

וכמו תמיד, אני עם קיפי.

beefgallo

New member
כן, האפשרות האחרונה הייתה יותר בקטע

של - בואי נמנה כל אפשרות שקיימת בעולם ונקווה שמתהליך החשיבה הזה יתקבלו מסקנות שלא חשבת עליהן קודם.

ככל הנראה אלך להרצאה ואציג את עצמי, ואז אמשיך במייל בפירוט רב יותר.

מובן לי שאצטרך להפגש עם אנשים פנים מול פנים מתישהו, ושההצעה שלך טובה יותר משלי, אבל זה עדיין לא כיף :\

וכשנגיד מזמינים אותך לראיון אתה בעמדה יותר נוחה ונעימה מבחינתי מאשר המצב הזה.

Philip Jr

New member
אני גם עם קיפי

ולכי תדעי - אולי יהיה כיף מאד.. קצת אופטימיות לא מזיקה אף פעם.

למעלה