התלבטות

KFIRB

New member
התלבטות

התקבלתי לתכנית דירות מסויימת תמורת פעילות חברתית. והשאלה בה אני מתלבט אם נכון לי או לחפש דירה משלי?

השאלה שנשאלה:
האם נכון לי להצטרף לדירות הפתוחות או למצוא דירה משלי?

תוצאות פריסת השוואה 2 התפתחותית:
מצב נוכחי:
- מלכת המטבעות
- ארבע המטות
נקודת פתיחה חיובית של חומריות לצד יסודות בנויים.
אופציה ראשונה:
- חמש החרבות הכל ניתן לתיקון לא חתונה קתולית
- מלכת הגביעים מראה על שנוי לצד התלבטות
- תשע המטבעות הצלחה ורווחה במישור החומרי
תוצאה/מסכם - תשע הגביעים תוצאה חיובית במשיור רגשי
אופציה שנייה:
- ארבע המטבעות רצון לשמור על הקיים על היציבות על השליטה.
- שבע החרבות הצבת מטרות, נחישות וכבישת יעדים באסטרטגיה.
- יום הדין צמיחת מגולם לפרפר, שינוי וגילוי מחדש
תוצאה/מסכם - המאהבים עומס צורך בניקיון.

על פני הקלפים הבחירה ברורה באפשרות הראשונה,

אשמח להתייחסויות נוספות..

כפיר

שניי77

New member
דירות פתוחות

מבחינת הקלפים - רואים שבאופציה השניה תהיה יותר "מצומצם" כלכלית (4 מטבעות) ותצטרך לשקול את צעדיך בתבונה. לעומת כל השפע שרואים באפשרות הראשונה.
גם בלי קשר לטארוט, האופציה הראשונה כדאית ומהנה ;)
בהצלחה, תהנה!

רשף כשף

New member
מסכימה עם שני ומוסיפה

תנסה לכתוב "סיפור" על כל אחת מהשלישיות של הקלפים, שמתחיל בהווה.
למשל:
אופציה ראשונה: אני מגיע לאפשרות הזו בתחושת הפסד (5 חרבות), אבל רוצה להתגבר על הסגירות החברתית שלי (מלכת הגביעים), יש לי סיכוי טוב להצליח ואפילו לסגור את החודש כלכלית בצורה טובה באפשרות זו (9 מטבעות)
&nbsp

KFIRB

New member
תודה רבה

רק שאין לי הבנה מעמיקה עם הקלפעם ולכן מקבל את הסיפור הראשון כחזון אך אין לי מושג מה הסיפור השני...

רשף כשף

New member
ה"טריק" הוא למצוא אחיזה בהווה

2 הקלפים הראשונים מדברים על ההווה, האם אתה מסכים עם הפירוש? איך אתה רואה אותם בהקשר לאופציה הראשונה?
לא צריך להבין בקלפים, רק להסתכל עליהם

לגבי האופציה השניה, נראה שלקחת את התושבה למקום שבו אתה רוצה לראות את עצמך, במקום למקום שעליו הקלפים מדברים. די ברור שאתה מעדיף לגור לבד, עכשיו תנסה לפרש את השלישיה השניה לכיוון של "למה לא כדאי לעשות זאת" (בניגוד לבחירה הראשונה שלך). מה 7 חרבות יכולים לייצג במקרה של לא כדאי (בהווה)? שים לב שזה קלף מיסוד האוויר- מחשבות....
&nbsp

KFIRB

New member
הבחירה גם אם היא נעשתה לוגית

דיי דומה למה שהקלפים מספרים..

באפשרות הראשונה שלא ידוע מה יהיה בה, אבל תמיד אפשר לתקן, והיא מהווה התנסות שדרכה אוכל להתנסות בחלקים היותר חלשים מקצועית ואישיותית - סגירות, ביטחון מול קהל ויוזמה, התהליך יביא לרווחה כלכלית וגם לתוצאות רגשיות יפות. בעוד באפשרות השנייה יש רצון להישאר בשליטה לתכנן תוכניות אסטרטגיות ותכננים וביום הדין , לא להגיע לשום מקום להישאר בלבד ובאפשרות שתמיד אולי הייתה אפשרות אחרת... והתוצאה היא עומס רגשי והחמרה במצב.

אני לאחר השיחה (שהייתה לאחר הפתיחה וההודעה) עם הרכז נשמע שהולכת להיות שנה מעניינת אבל בהחלט מהנה .

תודה על הבהרת החזון....
ותודה לשני

KFIRB

New member
שאלונת ברשותך

איך מסלקים את הפחדים של השדונים שבתוכי?

האם לתת לכל אחד מהם לבטא את תסכוליו קשייו ופחדיו ולשרוף?

ואח"כ לכתוב סיפור אחר?

רשף כשף

New member
תפרט על הפחדים הללו

ואולי נמצא פריסה שתראה לך את הדרך להתמודדות הנכונה

KFIRB

New member
חששות ופחדים

רשף אני כותב אסוציאטיבית..
הפחד לא להצליח או להיכשל מקצועית , לחוות דחייה ממקבלי השירות, ("קיץ של אביה")
הפחד לא להשתלב בקבוצת השווים, חברתית..
הפחד להישאר בצד
הפחד לאכזב.
הפחד מלהיפגע
הפחד מלהעיז.
הפחד מלהתעמת
הפחד להיבלע.
פחד לשמור על הגבולות או שיפרצו לי להם.
פחד לא להסתדר בשותפות...
פחד ליפול מוראלית ונפשית להתמוטט

אם אני מסתכל כעת על הפחדים ניתן לחלקם לשלוש מוקדים: האחד חברתית להסתדר, להשתלב להתחבר. השני מקצועי להצליח , להתעמת, לשמור על גבולות, והשלישי תוך אישי להיות חזק למרות הכל .

כל אלו יושבים כנראה כפי שאבחנת על חוסר בטחון למרות שיש אירועים בעבר שמנבאים כישלון כגון אירועים וניסיונות שלילים בעבר אך גם יש הזדמנויות לתיקון וחוויות מתקנות.

רשף כשף

New member
אפשר להתחיל עם אחד מהם,

כי לא בהכרח כל הפחדים יהיו מטופלים באותה הדרך.
&nbsp
נתחיל עם הפחד החברתי:
מהן הדרכים שאתה שוקל לבצע בתחום הפחד החברתי?
לפי האפשרויות שתעלה, נוכל לכוון אותך לפריסה המתאימה.
&nbsp
נושא הדירות הפתוחות הוא גם דרך טיפול בפחד הזה (כפי שאתה רואה בפריסה), אז אם הפסקת להתלבט לגבי הדירות הפתוחות, אין צורך להעלותו שוב גם כאן.

KFIRB

New member
לבטא את עצמי

הפחד הוא פחד.
אני לא כל יודע להעלות דרכים להתמודד עם הפחד.. אבל... כרגיל תוך כדי כתיבה עולים רעיונות:

להצטרף לפעילויות משותפות.
לבקש להצטרף לפעילויות של אנשים אחרים.
להצטרף לחוגים,

אך רעיונות קונקרטיים אלו לדעתי הם השטח, השדה מגרש המשחקים, אבל אני רוצה לשחק בביטחון לא בפחד, ברצון לא במקום מתבטל ... מקום שיוויוני.

לכן אני תוהה אם יש רעיונות אחרים שכלל לא חשבתי עליהם..

הכותרת, לבטא את עצמי, אולי שם נמצא הפתרון, למצוא דרכים לבטא את עצמי ...

רשף כשף

New member
ביטוי עצמי יכול לבוא במגוון צורות

באמנות למשל: ציור, פיסול, יצירה, כתיבה,
או במסגרת קבוצות וחוגים (וירטואליות או אמיתיות),
וכן במסגרת עבודה ספציפית על ביטוי עצמי בטיפול אישי או קבוצתי.
&nbsp
הקלפים אינם מבטאים "יש מאין" אלא "יש מיש".
ה"יש" קיים בתוכך, ועלייך להעלות אותו לפני השטח ולקחת אחריות עליו.
&nbsp
לפעמים המקום שבו עלייך להתחיל הוא המקום שבו הכי קשה לך.

KFIRB

New member
המקום הכי קשה הוא אחד לאחד

ביצירת קשרים אחד לאחד...

פחות בקבוצה...

ביטוי שחשוב אפילו בקריאות בחוף הים, שטויות ושחרור עצמי...

להשתחרר מהמחשבה מה יגידו....

להשתטות....

לגבי האיפה אני לא יודע

תודה לך על פתיחת הראש... והחשיבה המשותפת

רשף כשף

New member

אני לא יודעת אם זו שאלה שמתאימה לקלפים, כי בעקרון כל האנשים שונים זה מזה והדרך ליצור קשר עם אדם מסויים שונה מהדרך ליצור קשר עם אדם אחר

כדי לשאול שאלה שתתן לך משהו עלייך להתמקד באדם מסויים.
עם זאת, אני מבינה שהקושי שלך היא לפתוח בשיחה עם אדם שאינך מכיר, אדם שגם הקלפים עדיין לא מכירים, ולכן אני יכולה לתת לך עצה מהמקום שלי, ולא מהקלפים.
גם לי קשה ליצור קשרים, להתחיל בשיחה ואף להמשיך אותה. הדרך שאני מצאתי היא לספר משהו מצחיק על עצמי שקרה לי היום או פעם, בהקשר של המקום, או האווירה המסויימת. משהו שיכול היה לקרות גם לאדם שנמצא מולך והוא יכול להזדהות איתו.
כמו כן, מומלץ להתאמן על כמה מקרים כאלה, גם מול המראה

&nbsp
אם תמצא איך למקד את השאלה לשאלה שהקלפים יכולים לענות עליה, אשמח לעזור לך למצוא את הפריסה המתאימה

רשף כשף

New member
דרך אגב אם יש לי בלק אאוט

ולא עולה לי שום דבר-
אני אומרת : "איזה מביכים הרגעים האלה שרוצים להתחיל לדבר אבל לא יודעים ממה..."
גם זה תופס

&nbsp

KFIRB

New member
הנה רעיון

שאלתי על השותפות, מקווה שזו הפריסה הנכונה:

כיצד עליי לפעול עם X בשותפות הדירנ?

תוצאות הפריסה הבין-אישית:
צד השואל - עשר המטבעות הצלחה , מקום משלי , "חלקת האלוהים הקטנה" שלי.
הצד השני - הכוכב רצון בכנות, תמימות פתיחות לצד נאיבות
מה עוזר - ירח לדבר על הדברים המציקים, לא לחששוש לפתוח תיבת פנדורה - מרכיב הכנות שוב. לפוגג חששות, לדבר ולקבוע כללים לפזר ערפל לשמור על יציבות.
מה מפריע - חמש הגביעים ייאוש בלתי מוצדק לא לעשות מזבוב פיל ולהימנע מהיאוש הכל טוב יותר מחוץ לייאוש המדומה. להיזהר מהנבואה שמגשימה את עצמה.
פוטנציאל הקשר - אביר החרבות לא יודע , אבל בשיחה עימו עלתה לי האסוציאציה של ילד מפונק אולי כשיקוף אליי כילד מפונק אולי המסר הוא שעלינו להיות יותר אקטיבים ופחות לתת לגורל לעשות את שלו. קשר מעשי ופרקטי.

אמן

KFIRB

New member
נראה לי שעשיתי טעות כי הפריסה הייתה על סמך שיחה טלפונית ארוכ

כעת לאחר מפגש פנים אל פנים, , חשתי ממנו בלבול רב, מצד אחד רצון לתת ולהשתתף, ומצד שני סגירות ואף מעט שיפוטיות ותמיהה..

לכן בצעתי פתיחה מורחבת (את בטח תכעסי עליי על פתיחה חוזרת אך בגלל שיש לנו את הראשונה נוכל לראות אם זה מוסיף לנו או לא)

השאלה שנשאלה:
כיצד להתנהל מול X?

תוצאות הפריסה הבין-אישית המורחבת:
צד השואל:
- מלכת המטות- להנהיג לקחת קצת מושכות או לא להגזים באגו.
- שמונה הגביעים - יהיה מה שיהיה לזרום הכל יהיה בסדר
אצלי יש יסוד מים ואש...
הצד השני:
- שבע הגביעים - שמח מרוצה או מפנטז על העבר. ברגשית מרוצה
- שבע המטבעות אכזה ולקיחת סיכונים , לטובה או לרעה.
מה עוזר - אס הגביעים - רגשות טוביפ זרימה התחדשות ואך חיזוק האמונה ההדדית יכול לעזור (דומה לבניית הכנות מהפריסה הקודמת)
מה מפריע - תשע החרבות חרדות וחששות (נו מה?) לדעתי חרדות וחששות הדדים. ששוב מזכירים לי את נושא הפתיחות והכנות מהפעם הקודמת.
פוטנציאל הקשר:
- חמש הגביעים -יכול להיות ייאוש בלתי מוצדק שיהיה נבואה המגשימה את עצמה
- קיסר- בסיס חומרי ויציבות.

אני יודע שתכעסי על הפתיחה המהירה בהתחלה ועל הפתיחה הכפולה אך נראה שהמפתח הוא כנות פתיחות ולדבר על הרגשות (למרות שלא מדובר בזוגיות אינטימית רומנטית, ) אלא לבסס פתיחות..

רשף כשף

New member
חחח זה טוב שאתה מכיר אותי

בעקרון משום שדבר לא השתנה מהפריסה הקודמת, אני מניחה שהשתמשת בפריסה הזו כדי ללמוד ולהרחיב את ידיעותייך בקלפים

&nbsp
לדעתי האישית אין טעם בשימוש בפריסה מורחבת שנותנת לך 2 קלפים במקום קלף אחד בכל עמדה, משום שזה מבלבל, בפרט לאנשים שרוצים ללמוד טארוט.
&nbsp
פירשת יפה אני רק אוסיף כמה דברים שאולי לא שמת לב אליהם:
&nbsp
8 גביעים בהווה יכולים להצביע על רצון לנטוש דרך רגשית מסויימת, ובשילוב עם מלכת המטות ממליצים אכן לנקוט בפעולות יותר מעשיות ופחות רגשיות.
&nbsp
לא ניתן ללמוד הרבה על אדם משני קלפים שהוצאת על הצד השני, אבל אם מצמצמים זאת רק לדרך ההתנהלות מולך, ייתכן שאכן הצלחת לבלבל אותו וכעת הוא פחות בטוח שזה מה שהוא רוצה, לעומת הפריסה הקודמת שבה הוא יוצג על ידי הכוכב.
&nbsp
יכול להיות שבשיחה ביניכם ירדת לנושאים שמוקדם מדי לדון בהם, כמו שמירה על פרטיות ותורנות ניקיון וכדומה.
&nbsp
אכן יעזור לך יותר לזרום מאשר להיתקע בלופים של מחשבות, וכעת יש לכם שני פוטנציאלים אפשריים, האחד מה יקרה אם תתנהל על פי עצת הקלפים, והשני אם תתעלם מהם, לבחירתך

&nbsp
בהצלחה ושנה טובה!!!

למעלה