התלבטות

KFIRB

New member
התלבטות

שלום רב,
אני מתלבט בהמשך טיפול אצל א. שהוא טיפול נפשי פסיכותרפי או להויסף אימון \טיפול רוחני עם צ או לוותר על הטיפול אצל א ולהתחיל עם צ. אם כך
אפשרות 1: טיפול נפשי אצל א. זאת לאחר שבפריסה אחרת נאמר שיש להמשיך בטיפול עימה.
אפשרות 2: לשלב טיפול\אימון עם צ. זאת לאחר שבפריסה אחרת נאמר שנכון להיות מטופל שם.
אפשרות 3: היא להיות רק אצל צ.

השאלה שנשאלה:
מה נכון לי ביותר להמשיך אצל א, לשלב עם צ או להיות רק אצל צ?

תוצאות פריסת ההשוואה:
אפשרות 1
- ירח מצב בעייתי שיש לדבר עליו
- שמונה המטבעות ארוויח יותר אם אשאר שם
- השמש רווח ושחרור מסייגים בתום התהליך.

לכאורה מדובר באפשרות הטובה ביותר?

אפשרות 2
- שני הגביעים
- הצדק שחרור ממה שמפריע
- גלגל המזל לקחת אחריות על חיי
אפשרות 3
- יום הדין הפיכת הגולם לפרפר התפתחות
- מרכבה לממש את החלום.
- נזיר לחפש את האור מעייף.
מסר / עיצה - שני המטבעות כביכול התלבטות מדומה, שכן התשובה ידועה לי, בעולם אוטופי הייתי משלב....

אפשר עוד פירושים ועזרה בהחלטה?

אוRנה

New member
היי כפיר, מבינה שזאת אינה פריסה ראשונה

לכן התשובה פחות ברורה

לדעתי, לא כדאי לך לשלב את 2 הטיפולים
רצוי ללכת רק על אחד מהם, ובשניהם להתאזר בסבלנות רבה כי התוצאה לא תקרה מהיום להיום.

2 סוגי הטיפול עשויים להועיל לך-הנפשי והפסיכוטרפי, אבל האופציה הראשונה שהיא הפסיכוטרפיה, עדיפה

רשף כשף

New member
הי כפיר

לפי הפריסה נראה שאינך מחוייב לטיפול ובמצב כזה יש סיכוי מאוד קטן שהוא יכול להשפיע עלייך.
כמו כן, הרצון להסיט את הבעיות בטיפול לכיוון המטפל, משתמעת בפריסה כבריחה מהאחריות לפתרון. קיימת נטייה להשליך את האחריות על מי שאינו אתה: המטפל, סוג הטיפול, וכו'.
בקשר לקשיים- עלייך לדעת שכאשר יש קושי או התנגדות, זה סימן שאתה נמצא בשיא הבעיה, והנקודה הכי קשה היא בדיוק המקום שבו צריך לעמוד כדי לפתור אותה.
המטפל אינו יוצר את הבעיות, הוא מאיר אור עליהן, ומתפקידך (לאחר שנוכחת בקיומן)- לקחת את המושכות לידיים ואיתן את האחריות לתוצאות הטיפול.

שני המטפלים יובילו אותך לאותו המקום, כל אחד מהכיוון שלו.

גם השילוב שלהם יכול להיות טוב עבורך, בתנאי ש:
1. תיידע את שניהם ותביא לשיתוף פעולה פורה ביניהם (2 הגביעים)
2. תהיה מוכן לעמוד מול הגורל שלך ולקחת אחריות על החוסרים הקיימים בך כאדם (הצדק)
3. תהיה מוכן לשחרר את מה שאינו שייך לך (גלגל הגורל).
שני הקלפים- הצדק והגלגל מדברים על אירוע קרמאתי שייתכן ונכון לך לעבור כעת.

אני ממליצה על שילוב של השניים.

בהצלחה!

אוRנה

New member
הי רשף כשף. הצדק והגלגל הם הסיבה

לדעתי, שלא רצוי לשלב שיטות. 2 הגביעים לכשעצמו אומר שאפשר לסנכרן כמובן, אבל הצדק והגלגל הופכים את המטלה לקשה וכבדה מידי. חייו של כל אדם אינם ארוכים מספיק בכדי לשאת את המעמסה הזאת בגלגול בודד.
*

באופציה של טיפול רוחני מופיעים 3 קלפים מהארקנה הגבוהה
שילובם מעיד על תובנות שיתקבלו אצל השואל. הנזיר מעיד שהמורה פה הוא אכן סוג של מדריך רוחני. זה הופך את האופציה הזו ליותר נגישה. הבעיה נמצאת בקלף המרכבה שחוסם את ההורדה של הידע הזה למציאות חייו של השואל - והרי זה מה שחשוב!
מלבד זאת אין כאן אף קלף מהארקנה הנמוכה, שיעיד על תוצאות אמיתיות חיי היומיום של השואל...הכל ישאר אצלו היכנשהו "למעלה".
*

לעומתם, האופציה הראשונה של טיפול פסיכותרפי נותנת תחושה אמיתית של השתרשות ושל מיזוג הידע העולה מהתת מודע (הירח) שלב אחר שלב (8 המטבעות), במודעותו של השואל (השמש), ומכאן - במציאות חייו
ולכן זו האופציה הכי טובה בעיניי

רשף כשף

New member
אורנה יקרה

אני לא מווכחת על הפירוש, יש מגוון פירושים וכולם יכולים להתאים בו זמנית, גם כאשר התשובות בהן הפוכות, מכיוון שהם מייצגים תהליכים שונים שעל השואל לעבור.

לדעתי לא נתת לכפיר מספיק קרדיט, וזה ביחד עם חוסר מחוייבות הקייים בו לגבי הטיפול, יכול להותיר אותו במקומו.

כמו כן, קושי הינו דבר סובייקטיבי וכל אחד לוקח אותו למקום שהוא מסוגל להתמודד איתו. נהוג לומר שאלוהים אינו נותן אגוזים למי שאין שיניים.

הקלפים מראים שהמטפל אחד טוב בזיהוי הבעיה אך מתקשה להוביל את הפתרון, בעוד המטפל השני מסוגל להעביר את כפיר לשלב הבא.

עם זאת, השואל מעיד שהנזיר מעייף אותו, כלומר שלא יוכל להחזיק מעמד בחיפוש אחר האור לאורך זמן.

אף שלושת קלפי האופציה האחרונה היו מן הארקנה הבכירה, הם יכולים להעיד על תהליך ברמה הנפשית שנחוץ כדי לדרבן את השואל לעבור את המכשול.

לדעתי, השילוב המתבקש בין הצדק לגלגל הגורל, מעיד על כך שהשינוי הקרמאתי לא חייב לבוא לידי ביטוי דווקא אצל כפיר, יכול להתקבל גם בעצם שיתוף פעולה בין שני מטפלים אלה, וליצור גישה טיפולית חדשה.

תודה על הדיון המעניין

אוRנה

New member
ברור שאין פה ויכוח

ודעתך חשובה
זאת את שהפכה את הדיון הזה למעניין

לדעתי כפיר, הנקודה שזו אינה פריסה ראשונה בנושא, היא הנקודה העיקרית שמביאה לבלבול

אוRנה

New member
באיזה קלפים את רואה את חוסר המחויבות של כפיר?

האם במרכבה? או בקלפים אחרים?

רשף כשף

New member
בכל הקלפים, כל אחד בעמדתו הוא

ובשילוב של הקלפים והעמדות. אני רואה את דרך הפעולה הקיימת באופציה הראשונה, שמתארת את מה שקורה היום: ללכת על בטוח ולא להתעמת עם השדים הפנימיים.

לצד הנטייה הטבעית של השואל, שבאה לידי ביטוי בשתי האופציות האחרות: קושי עם עשייה בתחום הטיפול לטווח הארוך.

כפיר החביב, מתקשה להתמיד ומחפש תשובה במקום אחר, כמו כל אחד מאיתנו שנתקל בקושי מתמשך בחייו.
הפריסה כיוונה אותי"לנער" אותו קצת בנושא הזה לצורך הגברת המחוייבות, ולעזור לו למצוא פתרונות יצירתיים.

KFIRB

New member
מרוב עצים לא רואים את היער

גם לאחר כמה ימים הקלף האחרון לא מסייע באמת בעצתו, כי כיום הנטייה היא לאפשרות הראשונה....

אני מבין שלכל פתיחה יש פירושים רבים.

עם זאת, רשף האפשרות לשילוב במודע לא בטוח שהוא יתקבל בברכה אצל שני הצדדים , מצד שני האם שילוב הוא לא בעצם תפסת מרובה לא תפסת?

מנגד אולי יש כאן רמז להביא את האלמנטים החסרים של הפעולה לחיי?

רשף כשף

New member
הי כפיר

אני מציעה לך לגשש בעדינות ולבדוק אם יש מצב לשיתוף פעולה.
ובכל מקרה, לא לעשות את השילוב לפני שאתה מיידע את שני הצדדים עליו, כי מבחינה אנרגטית זה יכול לבוא לרעתך.

והמלצה נוספת היא להמתין לשינוי לפני ביצוע פריסה נוספת בעניין

כפיר נשמה טובה ��������

בכל הקלפים הקימים באופצייה הראשונה קיים
פוטנצייאל התפתחותי טוב יש יותר אור יש
יותר תיקווה ויותר הפקת מסקנות
באופצייה השנייה קימות יותר התלבטויות
יותר קשיים יותר בלבול וצורך התעמקותי
יותר בפרטים בהסברים ההיתמודדות היא
יותר דורשת מימך פי 2 יותר להשקיע למרות
שרצון רב תיצתרך להראות כאן בשתיי האופציות
לא להתייאש והכי חשוב לא לוותר לעצמך

אוRנה

New member
כפיר, שיתוף שאולי יקל על הבלבול

לפני כשנה מישהי שאלה מה יקרה לה בעבודה. שמתי בפורום את השאלה כדי לקבל חוות דעת נוספת על שלי
שטן
קוסם
7 חרבות

רחליקה ענתה שהמצב לא טוב, אבל עקב הקסם האישי והמקצועיות של אותה הבחורה-הכל יסתדר

רשף כשף הגיבה שלדעתה הבחורה מאוד מניפולטיבית ומנסה להזיק, לרכל, להפריד כוחות בין העובדים. ושמנהליה לא אוהבים זאת

לאחר מס' שבועות הבחורה שלחה לי מסר שאומר ששתיהן צדקו:)

למעלה