התלבטות...

מצב
הנושא נעול.
עצתי הידידותית- get over it

אני עוקב אחרי הפורום הזה קצת יותר
משנה. ואני פשוט לא מבין אותך. כל מי מכיר את הכתיבה שלך יודע שכל מה שכתבת בתגובה שלך נכון ומדויק. שאין ומעולם לא עלה שום אינטרס אישי בכתיבה שלך מלבד השמחה האישית שלך שבעצם הסיוע והלימוד. מה יקרה אם מעכשיו, אחת לשבוע, יופיע אדם חדש שאינו מכיר אותך, או אדם ישן שכן מכיר אותך אבל סובל מ"חוסר הבנה טוטאלי בשוק ההון ובעל חוסר רגישות של קיר אבן", או סתם סובל מאישיות לא מאוזנת, ולהכפיש אותך מחדש. מה תעשה ? תתעסק רק בזה ? אתה באמת צריך להתייחס לזה ? אתה באמת מאמין שעשרות ומאות האנשים שעוקבים אחר התגובות הסופר מקצועיות שלך ולומדים מהן באמת יכולים להיות מושפעים מהערה כזו של כל עובר אורח ? בשונה מעט מהעולם האמיתי, כאן קשה לנו לדעת מול מי אנחנו עומדים, מה הידע המקצועי שיש לו, מה השכלתו, מה הוא השיג ולמד בחייו, ואיזה אדם הוא בכלל, אם הוא בכלל בנאדם. הדמות והמוניטין של המגיבים הקבועים נבנית בתודעתנו בהדרגה, על פי מה שהם עושים כאן לאורך זמן. אילו דמות ומוניטין יש לצב המהיר לעומת המוניטין שלך הן כ"איש השקים" והן כ"איש הטוב"? אני יכול להעיד על עצמי, שאני כמעט לא פותח את התגובות שלו. בעולם האמיתי, כשמנתח-מוח נתקל בילד בן 6 שקורא לו אידיוט, הוא יכול להרשות לעצמו לסלוח לו ולהתעלם ממנו. הוא יודע שאין בכך כדי לפגוע במאום במוניטין שלו. מה ההבדל ? זו בדיוק אותה הסיטואציה !
עצתי הידידותית- get over it
תמיד יהיה מישו שאם בפליטת פה או אם בחוסר תשומת לב או במזיד, יכתוב משו שתוכל לפרש כפגיעה בשמך הטוב, קח בחשבון שרוב באי הפורום ידעו להבחין בין הטוב לבין הטפל.

אני בטוח לחלוטין שאתה לא מקבל שכר

אם כך למה לא פנית במסרים?
אתה טענת כאן בצורה שאיננה משתמעת לשתי פנים שאני מעלים עובדות מהגולשים במידע חלקי שאני מוסר, ושיש חשש גדול שיש לי אינטרס בהודעות שלי בפורומים השונים. כבר שנים ארוכות שלא נעלבתי בצורה כזו, לא בחיים האמיתיים ולא באינטרנט. אני יכול לשבת רגל על רגל ולא לעבוד יותר כל החיים, אבל אני פועל כאן שעות במספר פורומים בהתנדבות מלאה ועל חשבון מעט זמני הפנוי כדי לעזור לגולשים ולשואלים. אני שותף בחברה פרטית ולא פונה לציבור, ובכל מקרה אני אף פעם לא מפרסם, ממליץ או מושך לאף מניה או כיוון, אם בכלל אני תמיד טורח להציג את שני הצדדים. צריך להיות בעל חוסר הבנה טוטאלי בשוק ההון ובעל חוסר רגישות של קיר אבן כדי לא להבין את הדברים האלה אחרי כל כך הרבה זמן שאני כותב כאן. ומכיוון שמהכרות ארוכה אתה לדעתי לא עונה על שני הקריטריונים הנמוכים הנ"ל, אני מייחס את זה פשוט לפליטת פה שלך ומבקש ממך להתנצל על ההאשמה הכוזבת הזו שפגעה בי קשה כדי שנוכל לסגור את הפרשה בצורה בוגרת. וזה בהחלט קשור לכל הפורום, אתה לא יכול לזרוק כאן בפורום האשמות אישיות כלפי האמינות של מישהו ואחרי זה להיתמם שזה בכלל ענין למסרים האישיים, אנשים כאן קוראים ומושפעים מכל שטות שנזרקת לאוויר. ואם אתה בכל זאת חושב שזה ענין למסרים האישיים, למה לא פנית אלי דרכם? עדין לא מאוחר.
אני בטוח לחלוטין שאתה לא מקבל שכר
עבור ההשתתפות שלך במספר פורומים בהתנדבות מלאה ועל חשבון מעט זמנך הפנוי אך ורק בכדי לעזור לגולשים ולשואלים. מעולם לא טענתי אחרת ורק אתה חוזר ומעלה את העניין שוב ושוב. מעולם לא הכחשתי את חוסר ההבנה הטוטאלי שלי ואת ההבנה המלאה והטוטאלית שלך בנושאי שוק ההון.

elicr

New member
באיזה פורומים נוספיםאתה כותב ?

אם כך למה לא פנית במסרים?
אתה טענת כאן בצורה שאיננה משתמעת לשתי פנים שאני מעלים עובדות מהגולשים במידע חלקי שאני מוסר, ושיש חשש גדול שיש לי אינטרס בהודעות שלי בפורומים השונים. כבר שנים ארוכות שלא נעלבתי בצורה כזו, לא בחיים האמיתיים ולא באינטרנט. אני יכול לשבת רגל על רגל ולא לעבוד יותר כל החיים, אבל אני פועל כאן שעות במספר פורומים בהתנדבות מלאה ועל חשבון מעט זמני הפנוי כדי לעזור לגולשים ולשואלים. אני שותף בחברה פרטית ולא פונה לציבור, ובכל מקרה אני אף פעם לא מפרסם, ממליץ או מושך לאף מניה או כיוון, אם בכלל אני תמיד טורח להציג את שני הצדדים. צריך להיות בעל חוסר הבנה טוטאלי בשוק ההון ובעל חוסר רגישות של קיר אבן כדי לא להבין את הדברים האלה אחרי כל כך הרבה זמן שאני כותב כאן. ומכיוון שמהכרות ארוכה אתה לדעתי לא עונה על שני הקריטריונים הנמוכים הנ"ל, אני מייחס את זה פשוט לפליטת פה שלך ומבקש ממך להתנצל על ההאשמה הכוזבת הזו שפגעה בי קשה כדי שנוכל לסגור את הפרשה בצורה בוגרת. וזה בהחלט קשור לכל הפורום, אתה לא יכול לזרוק כאן בפורום האשמות אישיות כלפי האמינות של מישהו ואחרי זה להיתמם שזה בכלל ענין למסרים האישיים, אנשים כאן קוראים ומושפעים מכל שטות שנזרקת לאוויר. ואם אתה בכל זאת חושב שזה ענין למסרים האישיים, למה לא פנית אלי דרכם? עדין לא מאוחר.
באיזה פורומים נוספיםאתה כותב ?

שינזו 44

New member
תעשי שוקhttp://www.themoney.co.il/

התלבטות...
שבוע טוב לכולן/ם אחרי נסיונותי הכושלים בשוק ההון בחודשיים האחרונים... החלטתי כנראה לרדת מהעץ, ובקרוב משתחררים כ- 800,000 ש"ח מתוכנית חיסכון.. עד עכשיו קיבלתי 6%+מדד אך אני לא אזדקק לכסף ב15-20 שנה הקרובות, כך שבכל זאת נראה לי שהשקעה בבורסה תהיה הכי מוצלחת, אם מישהוא שמבין קצת יותר ממני ינהל לי אותה.. האם יש איזה המלצות (מבוססות על נתונים עובדתיים של תשואות בשנים האחרונות!!) מיוחדות על בית השקעות מסויים / יועצ/ת מסויימ/ת וכד'?? כל מכרי ש"מתעסקים" בתחום הם חאפרים שלא מבינים יותר מידי, וגם אלה שיש להם רישיון ייעוץ לא הצליחו להרשים אותי בהבנתם הפיננסית, לצערי. אני מחפשת מנהל/ת תיקים שיוכל להעיד על עצמו וגם אחרים יוכלו להעיד עליו שהשיג תשואה ממוצעת גבוהה במיוחד, לאורך ימים ושנים תודה תודה
תעשי שוקhttp://www.themoney.co.il/

nirshats

New member
וואלה באמת מה רע ב6%+מדד ?!

התלבטות...
שבוע טוב לכולן/ם אחרי נסיונותי הכושלים בשוק ההון בחודשיים האחרונים... החלטתי כנראה לרדת מהעץ, ובקרוב משתחררים כ- 800,000 ש"ח מתוכנית חיסכון.. עד עכשיו קיבלתי 6%+מדד אך אני לא אזדקק לכסף ב15-20 שנה הקרובות, כך שבכל זאת נראה לי שהשקעה בבורסה תהיה הכי מוצלחת, אם מישהוא שמבין קצת יותר ממני ינהל לי אותה.. האם יש איזה המלצות (מבוססות על נתונים עובדתיים של תשואות בשנים האחרונות!!) מיוחדות על בית השקעות מסויים / יועצ/ת מסויימ/ת וכד'?? כל מכרי ש"מתעסקים" בתחום הם חאפרים שלא מבינים יותר מידי, וגם אלה שיש להם רישיון ייעוץ לא הצליחו להרשים אותי בהבנתם הפיננסית, לצערי. אני מחפשת מנהל/ת תיקים שיוכל להעיד על עצמו וגם אחרים יוכלו להעיד עליו שהשיג תשואה ממוצעת גבוהה במיוחד, לאורך ימים ושנים תודה תודה
וואלה באמת מה רע ב6%+מדד ?!
זו תשואה מעולה על כזה סדר גודל של תיק , היתה לך אחלה תכנית חסכון שמכה אפילו אגחי"ם של בנקים (האם זו אכן תוכנית חסכון?!). אבל את רוצה לשפר... כמו שאמרו קודמי , צריך בעיקר הרבה זהירות , ובעיקר לא להחשף להפסדים שאת לא מוכנה לספוג כי אז בדרך כלל הנטיה היא להגדיל חשיפה על מנת לכסות על ההפסדים (ושוב להחשף להפסדים שלא רוצים לספוג). לא מכיר מנהלי תיקים שאפשר לסמוך עליהם יותר מעל עצמך. אם את נותנת כסף למנהל תיקים , מין הראוי שתתני לו את החלק המנייתי בלבד , ועל החלק הסולידי תשמרי בעצמך (באמת לא מסובך לקנות אג"ח או לפתוח תכנית חסכון). מה שאני הייתי עושה זה משהו בסגנון "פקדון מובנה" , עם 800K זה יחסית יעיל. הרעיון הוא שאם כל שנה את מקבלת משהו כמו40K ריבית (על 700K) , ואת יודעת שאת לא צריכה את הכסף לשלוש שנים (נגיד) , את יכולה לקנות מניות ב100K ככה שגם אם המניות ירדו לאפס תישארי עם הקרן. אני הייתי הולך על מניות עם תשואת דיבידנד גבוהה , משגר ושוכח , ומהדיבידנדים מושך להשקעות חוזרות. בהצלחה במה שלא תעשי.

KobeRider

New member
אני יכול להמליץ לך על ספר באנגלית?

התלבטות...
אני יכול להמליץ לך על ספר באנגלית?
שמתאים מאוד לניהול תיקים בסדר גודל הזה. למעשה 2 ספרים: All About Asset Allocation http://www.amazon.com/gp/product/0071429581/ref=pd_bxgy_text_b/104-4727111-0496700?ie=UTF8 The Intelligent Asset Allocator http://www.amazon.com/gp/product/0071362363/sr=8-3/qid=1151267724/ref=pd_bbs_3/104-4727111-0496700?ie=UTF8 גם אם את מחליטה לפנות למנהל תיקים, מן הראוי שתדעי את מה שכתוב שם, שתוכלי להבין מה שאותו מנהל מציע לך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה