התלבטות

התלבטות

ילד אחד שלנו עבר את המבחן ואנחנו גאים בו ושמחים להצטרף למועדון.

ההתלבטות שלי היא לגבי אחיו הצעיר שגם מראה יכולת קליטה וחשיבה מהירה. הוא יהיה בן 6 בסוף ינואר והוא מתחיל בשבוע הבא גן חובה. במשך הקיץ הוא לימד את עצמו לקרוא עם מעט עזרה שלי, הוא למד בעצמו את אותיות הכתב והתחיל לקרוא ספרים של "ראשית קריאה". כששאלתי את הגננת לפני מספר חודשים אם היא חושבת שכדאי להעלות אותו לכיתה א' היא אמרה שמבחינה רגשית לא כדאי.
האמת היא שאני מרגישה שהוא כן היה מסתדר טוב בכיתה א' אבל יש לו בגן כמה חברים טובים שהוא מרגיש איתם ממש טוב. אני חוששת שאם היה עולה לכיתה א' הוא היה מרגיש הכי קטן ומאבד מעט את הבטחון. מצד שני- הוא קורא מקסים והוא עוד לא בגן חובה! אני לא אעשה לו שינוי עכשיו אבל אני תוהה אם זו היתה החלטה נכונה לא להקפיץ אותו לא'.

מהניסיון שלי

הייתי משאירה אותו בגן, בעיקר כי הוא בן. אני נכנסתי מוקדם לבית הספר (אני ילידת סוף דצמבר, אבל אחרי הסף - כך שנדרשתי לאבחון וכו' כדי להיכנס), ולא הייתה לי שום בעייה, גם לא בהמשך (נכנסתי לכיתת מחוננים בשכבה החדשה, וכו'). אבל מצד שני, אני לא רואה שלמישהו ממי שהיכרתי הקפיצה היוותה יתרון כלשהו - או שזה לא שינה או שזה היווה חסרון, בגלל פערים בבגרות הנפשית, בגודל הפיזי וביכולת הגופנית, בהתייחסות המין השני בגלל הפערים הקודמים שתיארתי, וכו'. להיות הכי גדול יכול רק לעזור מבחינת הבטחון העצמי כשהילד משווה את עצמו לשאר הכיתה (טוב, לא רק לעזור - הבת שלי מוטרדת מכך שהיא הכי נמוכה בכיתה על אף שהיא ילידת מרץ ולכן גדולה מרוב השאר).
הבת הקטנה שלי גם ילידת סוף ינואר, ובמקרה שלה אולי כן הייתי שוקלת להעלות לשכבה הגבוהה יותר, כי היא בת (לי לא הפריע שהייתי הכי קטנה, כי היה התרוץ שאני גם הכי צעירה - ואצל בנות זה לא משנה כל כך מבחינת ענפי הספורט שהן עוסקות בהם, ולהיות קטנה זה אפילו יתרון לפעמים), ומבחינה נפשית היא בוגרת למדי (עם כמה סייגים כרגע מבחינת הסבלנות והיכולת לדחות סיפוקים - אבל היא עדיין רק בת 4 וחצי).

mikilk

Active member
יש צוות חינוכי ופסיכולוגי

שמלווה ילדים בגן, צופה ואמור להמליץ ולתת להורים את מסקנותיו, הן מבינה קוגנטיבית והן מהבחינה הרגשית.
אני חושבת שלמרות שהוא קורא, התהליך הרגשי הוא לא פחות חשוב, ואפילו יותר.
מאוד חשוב שילד יגיע לבית הספר מוכן רגשי, חזק, בטוח, סובב בחברים מהשנתון שלו.
זה נפלא שהוא קורא - אבל כן הייתי נותנת לו להיות ילד קטן, עוד שנה.
בהצלחה!

דנה11107

New member
התלבטות

הבן שלי בכיתה ד ולומדים איתו 10 ילדם, 9 בנים ובת שנולדו בשנתון הקודם והושארו עוד שנה בגן - כולם מאד מעורבים ומצליחים חברתית, הם נחשבים "הגדולים", רובם חזקים בספורט - תאמיני לי, את תעשי לילד טובה אם תשאירי אותו. לעומת זאת, יש לנו ילד יליד נובמבר (הכי קטן בכיתה) ואמו עד היום מצטערת שלא השאירה אותו בגן (הוא הרבה פחות בשל רגשית).
מכל הקבוצה הגדולה שדיברתי עליה (של הגדולים) רק ילד אחד אותר כמחונן, השאר תלמדים נבונים, חמודים ו"רגילים" כך שהגיל לא נותן כנראה יתרון לימודי אבל יתרון פיסי וריגשי.

אם המליצו לך להשאירו, תני לו עוד שנה בגן ותמשיכי לפתח אותו בשנה הזו

IirionClaus

New member
לסמוך על הגננת

פער בין היכולת הקוגניטיבית ליכולת הרגשית הוא תופעה ידועה בקרב ילדים מחוננים. הגננת מכירה את ילדך ורואה את האינטראקציה שלו עם ילדים אחרים. ילדך יכול להמשיך לקדם את כישוריו השכליים בגן, להגיע לכיתה א' עם יתרון בחומר הלימודי ובמקביל לוודא שהוא בשל לבית הספר.

תודה לכולם על התגובות.

נתתם לי עוד כיווני חשיבה.

שתהיה לכולם שנת לימודים טובה ומוצלחת!

למעלה