התלבטות

A d i 1 2

New member
התלבטות

שלום לכם, ממש אשמח לעזרה.. אני בת 21 ונמצאת בשלב בחיים שאני חייבת להחליט. אני מתעניינת מאוד בלימודי קלינאות תקשורת, וגם פסיכולוגיה. אבל יותר קלינאות. עשיתי פסיכומטרי שהיה הראשון שלי במועד האחרון ואני ממש לא קרובה לציוני קבלה שצריך ללמוד מקצועות אלה באוניברסיטה. אני מאוד אתבאס לעשות שוב פסיכומטרי השאלה אם יש טעם שאני אגיע לאיזור ה- 700 אני מאמינה בעצמי אבל אני ריאלית ולא נראה לי שאני אגיע לציון הזה. עד לא מזמן תמיד הייתי יהירה וזלזלתי במכללות. לא בדיוק זלזול, אבל תמיד האמנתי ביוקרה של האוניברסיטאות. ועכשיו אני מבינה שיש סיכויים גדולים שאלמד במכללה. העניין הוא שקלינאות תקשורת בקריית אונו צריך 650. שווה לנסות שוב פסיכו'? מישהו שמע על הלימודים שם? ולגבי פסיכולוגיה.. איך זה לעשות תואר במכללה למנהל או בבניתחומי? זה באמת נשמע מכובד משם? יסתכלו על זה אחר כך? ועוד שאלה אחרונה, תמיד אומרים שעם תואר ראשון בפסיכלוגיה אין כל כך מה לעשות.. זה באמת ככה? מה זאת אומרת אין מה לעשות? אני לא יעסוק בכלל במשהו שקרוב לפסיכולוגיה? תודה מראש!!

A d i 1 2

New member
ועוד משהו קטן..

קראתי קצת בפורום של פסיכולוגיה כמה קשה להמשיך לתור שני.. האם זה ככה רק באוניברסיטאות או גם במכללות?

תשובה כאחד שעבר את המשוכה, ענין הקבלה לתואר שני הוא עניין יחסי. אם את אוהבת את תחום הפסיכולוגיה ויש לך יכולות אקדמאיות טובות, את תצלחי את התואר הראשון והשני (זה כמובן מבוסס על ניסיוני האישי בלבד). תואר ראשון בפסיכולוגיה יכול לפתוח לך דלתות להיות מאבחנת פסיכוטכנית או דלתות לתחומים אחרים אשר מחפשים אדם לעבודה אקדמאית עם תואר בפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות.

people meter

New member
פסיכולוגיה ומכללות

אני אמנם לא לומדת או למדתי פסיכולוגיה אבל אני סטודנטית במכללה למינהל למדעי ההתנהגות שזה יחסית קרוב. אני יודעת שהחוג במכללה חדש, רוב המרצים בו הם מרצים שמלמדים גם באוניברסיטה ולרוב זה ככה גם בשאר חוגי הלימוד. בסה"כ אין המכללה נחשבת מאוד יוקרתית בשוק העבודה לפי מה שאני רואה מחברים שלומדים איתי, הם מוצאים עבודה במהירות שיא ולפעמים עוד לפני שהם מסיימים ללמוד כבר מתחילים לעבודה - זה יותר נכון למינהל עסקים. בכל אופן, אני חושבת שבגלל שהחוג חדש המרצים בו והעזרה לסטודטים תהיה יוצאת דופן בנוסף, ת'כלס אין הרבה הבדל בין רייכמן לפה, שכר הלימוד אותו דבר, לפעמים זה אפילו אותם מרצים ושתי המכללות נחשבות מאוד. אני לא חושבת שאת צריכה להמתין, חבל על הזמן, אני גם התחלתי ללמוד בגיל 21 ואני עכשיו לקראת סיום שנה ב'. שווה לסיים עם זה, גם כדי שתוכלי להמשיך אח"כ לתואר שני. גם אני רוצה להמשיך לתואר שני.

עינת190

New member
פסיכולוגיה

במכללת אחוה קיימים מגוון מסלולים של מדעי ההתנהגות (בדגש על פסיכולוגיה או סוציולוגיה) המרוכזים ב-3 ימי לימוד. התואר הינו של אוניברסיטת בן גוריון, הלימודים מתקיימים בשנתיים הראשונות במכללה ובשנה השלישית באוניברסיטת בן גוריון, שם מקבלים את התואר עצמו. כדאי ליצור קשר ולשמוע יותר פרטים, זו אפשרות לקבל תואר אוניברסיטאי באווירה ויחס של מכללה. בהצלחה

למעלה