התלבטות

עינב141

New member
התלבטות

שלום, שמי עינב בחורה בת 26 בוגרת תואר ראשון בכלכלה. לאחר סיום התואר הראשון התחלתי לעבוד בבנק ואינני יודעת אם אני נמצאת במקום המתאים לי. מצד אחד מאוד רוצה לעבוד ככלכלניתבמקום אחר אך מצד שני נחמד לי גם לעבוד עם אנשים. החלטתי בינתיים להתחיל ללמוד תואר שני ובמקביל להחליט באיזה מקום לעבוד. העניין שגם לגבי התואר השני אני מתלבטת. האפשרויות הן: 1. תואר שני במנהל עסקים (הבעיתיות היא שאני מרגישה שכבר עשיתי תואר אחד כללי, לא בטוחה שכדאי לעשות עוד תואר כללי) 2. השלמה לראיית חשבון 3. לעשות תואר בתחום אחר בכלל שמעניין אותי(למשל פסיכולוגיה). (אפשרות פחות ריאלית כי צריכה להתחיל תואר ראשון מההתחלה). אני לא יודעת מה להחליט. האם יש דרך כלשהי שתעזור לי להחליט?? האם יש קורס בקבלת החלטות? אודה לעזרתם ולעצתכם

החלטות

שלום עינב, את מאד צודקת בהתלבטות. חשוב מאד לבדוק ולהחליט מה מתאים לך. מה יאפשר לך למצוא עבודה שתעניין אותך. נסי לחשוב ולרשום לפניך - באילו פעילויות - עבודה, צבא, לימודים, התנדבויות וכו' ממש נהנת. איפה הרגשת סיפוק. נתחי את העבודה שלך - במשך יום העבודה יש עיסוקים שונים - מאילו חלקים בעבודה את הכי נהנת. האם שמעת / קראת על אנשים שעושים משהו וחשבת "וואו, איזה כייף לה". תוסיפי לכך חשיבה מהם החלקים בלימודים שיותר הצלחת בהם, החלקים שיותר נהנת בהם. לאחר שתרשמי את כל זאת, תחשבי האם מידע זה עוזר לך להחליט על הכיוון הרצוי. כאשר את בוחנת את אפשרויות הלימוד - מהן אפשרויות התעסוקה לאחר הלימודים - האם אפשרויות אלו מעניינות אותך? אפשר לעשות כל זאת לבד, אך יותר קל לעשות זאת מול מאמנת ששואלת את השאלות, ששמשקפת ומדגישה את הדברים שאת מעלה, שמעודדת כשצריך, שתומכת בדרך. בהצלחה בקבלת החלטות מוצלחות ותזכרי - תמיד אפשר לעשות שינוי.

ordanco

New member
עבודה - כשרון ואהבה

המרצה הנודע זיג זיגלר מציין 3 שאלות טובות לשאול את עצמנו לגבי עבודה: 1. האם אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים? 2. האם יש לנו כשרון או נטיה כדי להצליח בתחום הזה? 3. האם אנחנו יכולים להשתכר היטב בתחום זה? הסופרת תמנע קורץ אמרה בנושא זה: "רצינות היא כמות האהבה שאתה משקיע במה שאתה עושה. כי אם אתה לא עושה דברים מאהבה, אז אתה לא רציני ממילא!" השבוע שאלי את עצמך את השאלות, התשובות יכולות להיות מאוד מעניינות! בהצלחה! אורן טוקר

כמה דרכים לקבל החלטות

שבת שלום עינב, קודם כל ברכות. ברגעים אלו את מצטרפת למאגר עצום של אנשים שמודה שקשה לו להחליט...את יכולה להרגיש בנוח. רובנו באותה סירה...ותאמיני לי, היא שטה למרות עומס המשקל :) שאלת על דרך כלשהי לעזור להחליט ואני בוחר בשלוש דרכים להציע לך פתרונות... תתארי לך שמגיע לקוח לדלפק בבנק ומבקש שיפרטו לו 1,000 ש"ח. הכספרית תסתכל עליו לשנייה, ולאחר מכן תתחיל לשאול שאלות "אתה מעדיף מטבעות או שטרות ? שטרות של 200 או של 100?" ועוד אלף ואחת שאלות. הדרך הזאת של שאילת השאלות, מאפשרת לנו להגיע לתשובה קרובה יותר ומדוייקת יותר לרצונותיו של אותו לקוח ובהשלכה מכך גם לרצונותינו...כלומר, ככל שנשאל את השאלות המפורטות ביותר, נוכל לסייע בידינו לקבל החלטה שמתאימה לנו ביותר. דרך אגב, תנסי לחשוב כמה פתרונות לפריטה של 1,000 ש"ח יש ותגלי שאם נהיה מודעים לכמות האפשרויות ונציג את כולן ללקוח (מבלי לפשט את הסיפור), אנחנו יכולים לגרום ללקוח להתבלבל ולוותר על הפריטה... הדרך השנייה שאני מציע, היא שימוש במשחקים כדי ללמוד איך את מקבלת החלטות. למה דווקא משחק? כי כשמקבלים החלטה תוך כדי משחק, אנחנו מאפשרים לעצמנו לקבל גם החלטות שגויות...והרבה יותר קל לנו ללמוד מה הן ואיך להימנע מהן...את בטח אומרת לעצמך "אבל זה משחק..." וזה בדיוק העניין - אם נהיה מודעים לאיך אנחנו מקבלים החלטות, איך אנחנו הופכים את קבלת ההחלטה לקלה בשלב הראשון במשחק, יהיה לנו קל, לתרגל את הדרך הזאת ולהעבירה למציאות. אם ניקח את הדוגמא שלי לפריטה...תחשבי איך את היית מבקשת את הכסף ? האם יש דרך טובה יותר לפרוט את הכסף? והדרך השלישית, היא לאמץ את הרעיון של שכירת יועץ (שיכול להמליץ לך על סמך מבדקים ושאלונים וכל מיני דרכים אחרות, מה על סמך הידע שלו הכי מתאים לך) או לעבוד עם מאמן אישי (שיכול באמצעות תהליך מובנה לנהל תהליך שיסייע בידייך לקבל את ההחלטות שהכי מתאימות לך על סמך הרצונות שלך...) מקווה שתרמתי, נועם

למעלה