התלבטות

התלבטות

היי אנשים, כמו רוב האנשים שנכנסים לפורומים גם אני צריכה ייעוץ, תמיכה ובכלל עזרה. אני מרשה לעצמי להגיד שאני בסה"כ בן אדם אטקרטיבי- אני נראית יחסית טוב, אני חכמה מצחיקה (וצנועה). כמו שקראתי כאן בפורום גם אני לא עברתי איזשהי התעללות מינית בעברי ( לא שזכור לי) אם כל זאת, אני בת 20 וקצת ולא חוויתי שום מערכת יחסים רצינית\ שטותית עם גבר\ אישה או כל אופציה אחרת שעולה על רוחכם. חשוב לציין שאם זה היה מפריע לי כל כך אז כנראה שהייתי עושה משהו בנידון, אבל כנראה שזה לא כזה מפריע לי- כלומר אני לא ממש מחפשת מערכת יחסים מהבחינה הזו. אני יכולה לומר ב100 אחוז שאני לא נמשכת לגברים וגם אני לא יוכלה להגיד שאני לסבית או משהו כזה למרות שאני מתלבטת... בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שבגלל שאני בנאדם מתוסבך בפני עצמו וקשה לי ליצור קשרים אמתיים עם אנשים (לאו דווקא מיניים) אני לא יודעת אם הקושי שלי או חוסר רצון ממשי במערכת יחסים נובע ממטענים כאלו ואחרים הניתנים לטיפול או שאני פשוט א-מינית. וממש חשבו לי להגיד שלמרות שאני יכולה להעיד על עצמי שאני לא מחשפת מערכת יחסים או קשר מיני, אני עדיין מרגישה לבד ולעיתים בודדה. מבינים את הפרדוקס? אז מה נראה לכם? אני יודעת שקשה לייעץ כי אתם לא ממש מכירים אותי אבל אשמח לשמוע דעות.....

snoopytush

New member
מכירה את הנישה

גם לי היו בעיות ליצור מערכות יחסים עם בנים ובגלל זה לא הייתי בטוחה לגמרי שאני אמינית אלא אחרי שהתנסיתי והיה לי חבר. תחושת הבדידות לא קשורה להיותך אמינית או לא. כולנו בני אדם וכולנו חשים בודים לפעמים . יש את אילו שאוהבים להיות לבד יותר או פחות אבל בסופו של דבר אנו יצורים חברותיים ומחפשים חברה. אלאל אם כן הבדידות שלך נובעת מרצונך בקשר זוגי אבל את זה את צריכה לברר עם עצמך ואז יתכן שאת אמינית רומנטית ( כלומר המעוניינת בקשר) או מינית רומנטית . בעיקרון אף אחד לא יכול להגדיר את עצמך יותר טוב

p019

New member
דעתי

כמו שאמרת בעצמך - היכולת ליעץ שלנו מוגבלת. לדעתי - עבור רוב האנשים המיניים - המשיכה המינית שלהם תיגרום להם לנשות להיפתח לאנשים אחרים גם אם הם מיטיבעם לא אנשים מעוד חברותיים. כך שרוב המיניים היו מרגישים משיכה מינית - גם אם היו להם בעיות בקשרים חברתיים באופן כללי. אבל המילה "רוב" היא מילה חשובה. המוח האנושי יחול להביא אותנו לכל מיני מקומות - כמו לגרום לאדם מיני לדחות את המיניות שלו בגלל קשיים חברתיים. כל עוד טוב לך עם עצמך - הוא לפחות אם המצב הנוכחי של חוסר משיכה - אז אין סיבה שתתמודדי עם זה. אם זה מציק לך - אז כדי שתבדקי מה גורר מה.

איך את עם חברים טובים? בחברה?

כתבת שיש לך קושי בקשרים חברתיים ומאחר שלא ממש פירטת אני לא יודעת אם זה קושי שמוביל לכך שאת גם בודדה חברתית (ולא רק מבחינה זוגית) או שדווקא יש לך חברים ו/או חברה אבל לוקח לך הרבה זמן לרכוש כאלה ולהיפתח אליהם. אני חושבת שזו נקודה חשובה יותר מעניין של זוגיות - להיות מסוגלת להיפתח לאנשים, ליצור קשרים חברתיים. זה חלק מהותי מאוד בחיים, ואני מניחה שלמי שקשה בתחומים האלה קשה לא רק בזוגיות אלא גם בעוד תחומים. אני לא יודעת ממה זה נובע - ביישנות? קושי במתן אמון? חוויות לא נעימות שהיו לך בעבר? דימוי עצמי נמוך? (לפי מה שכתבת נראה שאין לך, אבל זה לא אומר). לדעתי שווה לך לנסות לברר את הדברים האלה לעצמך, אם זה בינך לבין עצמך או אולי בעזרה מקצועית כזו או אחרת. באשר לזוגיות - נכון שנראה שגיל 20 זה מבוגר נורא ושכולם כבר עשו וניסו ויודעים הכול, אבל התשקורת מציגה תמונה אידילית של הדברים, וגם אנשים משתדלים להציג את עצמם כיודעי דבר הרבה מכפי שהם באמת... במילים אחרות: יש המון בני גילך מבולבלים וחסרי ניסיון במערכות יחסים ובכלל. זה יכול לומר הרבה וזה יכול לומר כלום, כל מקרה לגופו. בכל מקרה, את לא צריכה להילחץ או לחשוב על זה כרגע אם זה לא מתאים לך.

למעלה