התלבטות

noshi111

New member
התלבטות

הי,מקווה שתוכלו לעזור... אני מעוניינת ללמד תרפיה באומנות,ידוע לי שזה מסלול של תואר שני ולכן התבלטתי רבות מה ללמוד בתור תואר ראשון כבסיס, החלטתי ללמוד סיעוד-אחיות,כי חשבתי שזה יכול להיות שילוב מעניין בין השניים ועכשיו אני סטודנטית שנה א'. אני קצת מתחילה להתחרט ואני לא בטוחה שסיעוד מתאים לי,מה גם שהלימודים איפה שאני לומדת מאוד עמוסים,אני לומדת כל יום מהבוקר עד הערב ויש לי המון עבודות ומבחנים כך שזה דורש המון השקעה וזה די מתסכל להשקיע כ"כ הרבה כשלבסןף אני בכלל לא רוצה להיות אחות,ואני גם לא בטוחה שזה מתאים לי. אני חושבת לעבור וללמוד חינוך,כי אני חושבת שזה יותר יתאים לי,גם מבחינת התוכן הלימודי וגם מבחינת העומס הדרוש. קצת מפחיד אותי לעבור פתאום פקולטה,ומפחיד אותי שאתחרט על זה רציתי לדעת אם יש פה מישהו שיודע איך לימודי החינוך באוניברסיטה?האם מקבלים תעודת הוראה?האם הלימודים עמוסים?האם ניתן לשלב עוד משהו עם הלימודים? תודה מראש ושבוע מצויין

ל noshi111

שלום לך, זה מצויין שאת יודעת מה את רוצה בעצם לעשות. אני מקווה שבדקת את זה ואת סגורה על זה שאת רואה את עצמך עוסקת בתראפיה באומנות, בגלל שאם עכשיו תעשי שינוי בשביל לימודי התראפיה לתואר שני בעתיד, כדאי שתהיי בטוחה. אני חושבת שלימודי סיעוד הם אופציה פחות טובה למי שרוצה המשך של תראפיה באומנות, בגלל ש: סיעוד הוא לימודי מקצוע. הלימודים הם מאוד אינטנסיביים ומכוונים לשילוב בעולם העבודה כאחות, עם סיום הלימודים. סביר להניח שלימודים של מקצוע אחר, מעולם החינוך, הרוח, האומנות והטיפול הנפשי או הרגשי, יתנו לך יותר כלים ואולי גם יותר ידע מקצועי הרלוונטי לקבלה ללימודי התראפיה באומנות. אני חושבת, ואת זה צריך לבדוק, שלצורך התראפיה באומנות גם תצטרכי תיק עבודות. הייתי מציעה לך לבדוק מה תצטרכי כבר עכשיו, כי יש דברים שלוקח זמן להשיגם. תבררי גם מה התארים האפשריים לצורך קבלה ללימודים. בכל אופן, אני חושבת שמקצוע כמו אחות הוא מקצוע חשוב, יפה ועוצמתי. אם את לא רוצה להיות אחות זה לא יהיה טוב לא עבורך ולא עבור האנשים שתטפלי בהם. לכי אחרי הלב שלך, גם אם זה אומר לעזוב מה שכבר התחלת. (ובמיוחד אם את רק בהתחלה...) בהצלחה, ניבה

mirit7766

New member
היי

היי נושי, כפי שניבה כתבה לך, אין לך טעם ללמוד לתואר ראשון בסיעוד אם המטרה שלך היא תראפיה באמנות כיוון שמדובר בתחום מקצועי ואינטנסיבי המכשיר אותך לעבודה ספציפית. עצה שלי, לא יודע אם חשבת עליה, אבל אם את רוצה תואר שני בתראפיה באומנות, מה יכול להיות יותר טוב מלעשות תואר ראשון B.Ed בתחום האמנות, וכך גם לצאת עם תעודת הוראה באמנות וכמובן לימודים מקצועיים בתחום האמנות, וכמובן שהאופציה של התראפיה באמנות, תהיה פתוחה לך! כסטודנטית לתראפיה באמצעות אמנות בבית ברל אני יכולה להגיד לך (למרות שאני בטוחה שאת יודעת את זה כבר אם את עוסקת באמנות) שהמדרשה לאמנות כאן היא בין הגופים הכי בולטים ומקצועיים בארץ בתחום. לדעתי הכי כדאי לך כבר להתחיל מראש כאן במדרשה ולהתחיל את כל המסלול מההתחלה פה.המדרשה תעניק לך שיפור רציני בכישורים שלך כאמנית במגוון תחומי האמנות, ומכיוון שזה המקצוע שאת רוצה לעסוק בו יהיה טבעי לעשות תואר ראשון בתחום שקשור לאמנות ולא בתחום אחר.

שולה82

New member
הוראה

כדאי לך ללכת על המסלול של חינוך מיוחד במכללת לוינסקי. הוא הרבה יותר פרקטי מבאוניברסיטה.

למעלה