התלבטות

אלעדי68

New member
התלבטות

שלום! ברצוני לברר על אופציית האימון האישי שהיא די חדשה לי. לי ולאשתי 2 בנות. הבעייה המרכזית היא בקשר בין אשתי לבת הגדולה (11). אשתי מאד עצבנית סובלת מ"פתיל קצר" בכל מה שקשור לילדה. החיים בבית הפכו לבלתי נסבלים. הילדה אנרגטית, סובלת מהפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות קלה, מאד דעתנית ועקשנית. הן מתווכחות על כל נושא גם הכי שטותי עד שאשתי מאבדת עשתונות צועקת בכל רם מקללת ולעתים אף מרימה יד. ואו בפתחו של גיל ההתבגרות, דבר שמדיר שינה מעיניי. עלה במוחי הרעיון של אימון אישי. אשמח לקבל פרטים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הפרעות קשב וריכוז

ילדים עם הפרעות קשב וריכוז יכולים להיות לא פשוטים לגידול. הפרעות קשב וריכוז הן דבר תורשתי, ולפי מה שנשמע, רוב הסיכויים שלאשתך גם יש הפרעות קשב וריכוז באופן זה או אחר, מה שמסביר את הפתיל הקצר. יש כמה אפשרויות שעולות בדעתי: הראשונה שנראית לי מתאימה היא קבוצות הורים לילדי ADHD. יש כאילו בכל מיני מסגרות, והן מאפשרות לקבלת תמיכה בטיפול בילדים, ורצוי גם שיעסקו בבחינה עצמית של אופני ההתמודדות. השניה היא כפי שהצעת - אימון אישי, אצל מי שמתמחה בנושא של קשב וריכוז. במסגרת כזו אפשר לבחון דרכי התמודדות עם הילדה, אבל גם בעיקר לבחון מה קורה לה בתוך הסיטואציה. עוד אפשרות היא טיפול משפחתי אצל מטפל בנושא של קשב וריכוז, כדי לראות מה קורה לכל מערכת היחסים בבית בדינמיקה הזו. בכל דרך שבה תבחרו, חשוב ללכת למי שמתמחה בנושא של קשב וריכוז, ולא רק באפשרות אימונית או טיפולית טובה. הידע בתחום הכרחי לטיפול מתאים.

CIsaac

New member
יכול להיות שאימון אישי יהיה פיתרון.

יש מושג שנקרא בית ספר להורים. אין בכוונתי לעלוב או לפגוע. ייתכן והבנה של תהליכי הורות תאפשר לכם התמודדות אפקטיבית ותורמת יותר עם המצבים שאתם הולכים לקראתם. היום יש את הבעיות האלה ומחר אחרות. לדעתי שווה לכם לבדוק את האפשרות הזו, אולי אפילו כדי שיהיה לכם על מה להתאמן. הרבה הצלחה לכם איציק

למעלה