התלבטות

התלבטות

הכרתי בחור מקסים בבליינדייט ביום רביעי ובסוף הפגישה קבענו להיום. אתמול שוחחנו בטלפון והיום הוא התקשר " מה את עושה הערב? רציתי שוב להזמין אותך". ההתלבטות אינה בעניין הקליק בנינו כיוון שזה ברור לשנינו אלה דוקא בעניין התשלום על הבילוי. בפגישה הראשונה הזמנתי כוס קפה והוא שילם את החשבון. לא יודעת האם היום עלי להציע לשלם על שנינו? על עצמי? מה לעשות?

אופקקקק

New member
אל תדאגי מתוקה...

לפחות 3 פגישות (לדעתי) הוא צריך לשלם, אלא אם כן דפקת ארוחת שחיתות אז פה זה כבר נראה ניצול, אם הגברבר ג´נטלמן הוא ישלוף את הארנק עוד לפני שתספקי להרהר. אני לא מאמינה שכוס קפה ועוגה יביאו אותו לפשיטת רגל
וחוץ מזה הוא יכול "לעמוד בזה" אם הוא הזמין אותך... ספרי איך היה...(אולי גם לי יש דייט היום...עם טבח..כמה נחמד לי)

liya3

New member
תראי....../images/Emo8.gif

לדעתי תהייה עצמך....זה שגברים מרגישים טוב עם זה שהם מזמנים וידה ידה זה בסדר אבל, אם את מרגישה לא נוח עם זה או משהו אז תציעי, אל תקחי את זה מובן מאליו כי אז זה באמת יראהנ ניצול אפילו גם בעניו. אז תהייה עמצך, תזרמי ובסוף הפגישה תציעי ותראי איך העניינים מתקדמים! בהצלחה מתוקה.........

פשפשתי בזכרוני

בניסיון להזכר איך אני נהגתי באותן סיטואציות מוזרות של מי משלם את החשבון אבל כלום לא עלה (עד כדי כך זה מעסיק אותי), אני תמיד מציעה לשלם את החשבון על שנינו, מי באמת משלם אותו בפועל? לא ברור. אני משערת שזה מתאזן מתישהו.

תודה למי שהשיב לי והאמת...

מעולם לא היתה לי ההתלבטות הזאת.ארוחות שחיתות אינן הקטע שלי וגם לא בילויים מנקרי עיניים,תמיד צנועה בהזמנות.באמת לרב בפגישות ראשונות נתתי לגבר להרגיש טוב ולשלם עד שבשלב מסויים,בפגישה רביעית חמישית הוצאתי ארנק ואמרתי - הפעם אני משלמת.או שאפילו הרמתי טלפון לפני ואמרתי שאני רוצה להזמין אותך ל - (סרט , מסעדה ). אבל בתקופה האחרונה נתקלתי בשני סוגי גברים,סוג אחד שבשום אופן לא מוכן לשמוע ולתת לי לשלם,וסוג שני שמצפה ממני שאשלם ולכן לא יודעת איך לנהוג שהרי ודאי ברור לכולם שניצול אינו הקטע שלי...

ליאן.

New member
הכי טוב יהיה ש...

תציעי לשלם (על עצמך) מתוך כוונה לכך ובעצם מתוך מחויבות לכך. אם הוא יתעקש לשלם עלייך, תבחרי אם לקבל את ההצעה או לא. תשלום החשבון הוא בעצם סוג של חיזור וגם אומר לא מעט על האופי של הבנאדם. יש כאלה שיתעקשו לשלם ואף יוסיפו טיפ נדיב במיוחד. זה כמובן יהיה במטרה ליצור רושם חיובי ביותר על בת הזוג לאחר שנהנו מהבילוי ומהחברה שאיתם, למרות שלעיתים זה פשוט יצביע על לארג´יות הגובלת בפזרנות ואף בשובנסטיות בוטה במחשבה פרימיטיבית שעל הגבר לשלם את החשבון רק מהיותו כזה. במקרים אחרים זה פשוט יעיד על נימוס (אם זה דייט מוצלח וגם אם מוצלח פחות). טיפוסים שלא יתעקשו לשלם לעולם יחשדו בקמצנות, חסכנות, נסיונות מופגנים בהחלט באשר לבחינת הצד השני בנושא התשלום (התנהגות דוחה למדי!). או שפשוט לא איכפת להם מתוך אדישות כללית או חוסר עניין בבת הזוג. באשר אליי.. אני בעברי נהגתי להתעקש בעצמי לשלם על בליינדייטים בהם לא רציתי לראות שוב לעולם את זה שעיוור אותי ולא להיות חייבת לו בשום אופן (מפחד שירצה להתקזז בדייט הבא.. מניסיון!
).. והרשתי לאנשים שהייתי רוצה דייט נוסף איתם - לשלם עליי, כרשות לחזר אחריי, כמובן במטרה להתקזזות אפשרית בדייט הבא.. אולי זה מטופש קצת.. בכל אופן, כך זה היה בעברי.. ולמרות שבהווה אני לא יוצאת לבליינדייטים, בדרך כלל אני מציעה לשלם (על עצמי). לשלם על מישהו בדייט הראשון? לעולם לא. זה עלול להצביע על עודף התלהבות ואולי נואשות (?).. למרות שמצד שני זה עלול ליצור רושם חיובי במיוחד. בדייט שני, לשלם על בילוי מעיד על רצון טוב ורצון להמשכיות.. כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל ואין טעם להתייחס בעודף רצינות לכל מה שנכתב להלן (מפוצץ בהכללות צורמות), מה גם שהכללים לא תופסים באשר לניצול כלשהו, כי זה באמת יהיה לא לעניין וזה בכלל חומר לשיעור אחר..
מיותר לציין שאם אנחנו מדברים על כוס קפה זה בסה"כ לא הכי עקרוני באמת להתעקש על 13 שקל..

טוב,אני חושבת ש...

אנהג איך שארגיש באותו רגע למרות שנראה לי שאציע לשלם עבור עצמי (זו פגישה שניה...). מחר אחזור לדווח לכם מה עשיתי בסוף ואיך היה. תודה לכולכם על הרצון הטוב ולליאן על ההשקעה בתשובה

ronen1981

New member
משחק התשלומים.

פשוט מאוד בדייט הראשון הוא זה שצריך ואמור לשלם על שניכם אבל את מצידך אמורה להציע לשלם על עצמך (מבלי להתעקש.) אם הוא לא ישלם יש לך עסק עם קמצן אז חבל לך על הזמן ואם את לא תציעי לשלם על עצמך אז לא מעט בנים יראו זאת כבת נצלנית ולא תזכי לדייט נוסף. הבנת? לגבי שאלתך אל תשלמי על שניכם אלה על עצמך מקסימום (דיט שני עדיין) כי אחרת הבן לא ידע איך לאכול את זה וחבל שתהרסי דייט בגלל שטות.

ליאן.

New member
"הוא זה שצריך ואמור לשלם על שניכם"

מי קבע? פיספסתי משהו ??
ואם לטענתך הוא זה שאמור לשלם, למה שהוא יראה בבחורה שלא משלמת- נצלנית ? הרי לדברייך היא לא אמורה לשלם ממילא.

ronen1981

New member
לא הבנת אותי.

בדיט הראשון הבחורה לא תשלם אבל היא צריכה להציעה להראות נכונות.זה לא קבוע זה פשוט דרך התנהגות שכפי שיצא לי לראות הכי רצויה . הגבר יוצא גבר כי שלם, אבל הוא יודע שהוא יוצא עם מישהי שהיתה מכנה לשלם על אצמה (קרי לא נפל על בחורה פארש..). ולא סיטואציה של הגיעה חשבון ומממ הבחורה מחכה לו בננשולטיות שיציא תכסף וישלם ,את מבינה שמשהו פסול בתמונה הזאת?.

הבטחתי ולכן אקיים

הלכנו לרקוד ב "לילה" ובכניסה רכנתי על כתפו ולחשתי לאזנו "אני רוצה להשתתף" - הוא פתר אותי מייד בלא ,ואז אמרתי טוב אז אח"כ. כשהוגש החשבון לשתיה לקחתי אותו לידי ורציתי לשלם ושוב הוא לא הסכים,רק היה חסר לו 10 שח" לטיפ אז הוא נעתר והסכים שאתן. זהו. קבענו לצאת היום לסרט ואני מקווה שיתן לי לשלם,אם לא אקבל ,אבין אך אם מערכת היחסים תמשיך כפי שהיא אפתח את הנושא לדיון ולא,איני פמניסטית אבל זה בא ממקום של שותפות,שנינו נהנים,שנינו מבלים,למה שלא נשתתף (לא צריך לערוך פנקסנות אבל נחמד שמדי פעם נשתתף לא? )

doroni1

New member
מנקודת מבטו של גבר שיצא

למספר לא מבוטל של בליינד דייטים בעברו אני יכול לסכם את העניין כך: היו הרבה בחורות שיצאתי איתן לדייט ראשון. ישבנו ושוחחנו, אולם אף צד לא הרגיש ולא נתן לצד השני תחושה כי תהיה המשכיות לקראת דייט שני. כשהגיע החשבון הוצאתי את ארנקי על מנת לשלם. לבחורה היה ברור משום מה כי אני זה שצריך לשלם את החשבון המשותף. נשאלת השאלה מדוע? אם לבחורה היה רצון להמשך קשר איתי היא יכלה לאותת לי בדרכים מסויימות ולתת לי את התחושה כי תהיה המשכיות ואז רק משום התחושה שהיא מעוניינת בי הייתי משלם עליה. אולם אם בחורה אינה מעוניינת וזה לגיטימי לחלוטין, מדוע שתצפה שהגבר ישלם עליה? נתקלתי בלא מעט בבחורות שלמרות ששילמתי עליהן היה ידוע להן מראש כי אינן מעוניינות בפגישה נוספת. כמובן שאני מציין רק את סוג הבחורות המסויים הזה. היו גם בחורות ששילמתי עליהן כי קיבלתי מהן תחושה שיש המשכיות והיו גם בחורות שהסכימו או התעקשו לשלם על עצמן. בחורות כאלה הן הוגנות ובעיני זה מצביע על אופי חיובי ויושר וכנות מצידן. לסיכומו של עניין. בחור יכול וצריך להיות ג´נטלמן ונדיב כלפי בחורה שידוע לו שיש לה עניין בו. אם לבחורה אין עניין בבחור היא צריכה להיות הגונה ולהתעקש לשלם על עצמה!! מדוע שבחורים יצאו פראיירים. אם בחור יוצא למספר רב של דייטים זו יכולה להיות הוצאה לא מבוטלת בכלל.

למעלה