התלבטות!

התלבטות!

האם לספר לחברה שתיים הקרובות אליכם, על פגישה ראשונה עם בחור? אם לא ראשונה, באיזה שלב כן הייתם מספרים? קחו בחשבון, *שההורים ביקשו שלא לספר אפילו לא לאחים. *שהם חברות קרובות מאד אחת פנויה אחת נשואה. שקשה מאד מאד שלא לדבר או להסתיר את זה. מה אתם עושים במצבים כאלו?

אישי,לא בגלל הקטע של סודות

סתם לא אוהבת שיותר מדי אנשים יודעים. כשיהי'ה בע"ה מה לדעת ידעו. אני בדרך כלל לא אוהבת ולא מרגישה בנוח שכולם יודעים בהתחלה,עד שאני מרגישה מספיק נוח עם הקשר. מה גם שממש לא צריך לשמוע כל מיני "נשמות טובות" מעירות הערות על המדוייט, {גם הערה סתמית של "בחור נחמד" יכולה להתפרש ב1001 צורות...נחמד/"רק" נחמד, נחמד אבל..., נחמד יפה וכיוצ"ב} בדר"כ רק אחד {ובלחץ,שניים} מחבריי הטובים והקרובים מאוד יודעים וגם זה רק כשאני יודעת שניתן לסמוך על האדם ושהוא יוכל לעזור לי ולתמוך בי בקבלת ההחלטות. ברגע שאני מרגישה הרגשת בטחון מספקת אז אני מספרת, {אבל תסמכי על חוק הדתיים השלובים שתמיד יהי'ה את זה שיראה ויעביר הלאה...} וכבר כתבו חז"ל "אין הברכה שרויה אלא במה שסמוי מן העין" יש תהליכים פנימיים שמתרחשים וניבנים בחושך,דווקא בחושך. מה יש שם בחושך??? למה דווקא שם,רחוק מהעין יכולים להתרחש התהליכים הגדולים שנירקמים וניטווים לאט לאט??? מסבירים בחסידות שהחושך הוא הגנה,הגנה כדי שתהליכים יוכלו להבשיל ולצאת לעולם. קודם כל "ויהי חושך" אחר כך "ויהי אור",קודם הזרע ניזרע באדמה,עובר תהליכים שם בחושך אח"כ מתחיל להוציא את הפוטנציאל הטמון בו. עכשיו מכאן לעניינו,הדיבור עצמו הוא הוצאה לפועל של המחשבות שלך,ברגע שדיברת על משהו נתת לו תוקף בעולם אבל אם הוא עוד לא הבשיל הרסת את התהליך. ´כבוד אלוקים הסתר דבר".

כן את ממש צודקת.

אגב, השאלה שלי היא על אותם שתי חברות ספציפיות. כמובן שלא יותר ולא חברות אחרות או משפחה מורחבת. על מה ולמה החגיגה?! לא מוצאת שיש מה לספר כאן. חוץ, שכמובן הענין של `הדבר הסמוי מין העין`... שהזכרת.

כמה צחקתי...

שווה ציטוט "חוק הדתיים השלובים" חחח

פגישה ראשונה -

מוקדם מידי לספר אלא אם כן אחת מהן עוזרת לך בקבלת החלטות חשובות (כמו: איזה אודם לשים...
)

השיתוף שלי מגיע ממקום של לא לפגוע

בהם, וכאילו מה אני מסתירה?! ולא ממקום של צורך בעיצה או התלבטות אני מדברת על שלב ראשוני. אני לא רואה צורך או ענין לשתף אבל זה סוג של חברות שהרבה ביחד וכל מה שזז אצלם אני הראשונה שיודעת ואז אני מרגישה מחויבת לספר בזמן שאני לא רואה צורך אבל לא יכולה לצאת מזה בלי לפגוע כי להם ברור שאם יש משהו אני יעדכן אותם. בקיצור, באיזה שהו מקום זה רק כדי לרצות אותם.

אבל אם ההורים ממש ביקשו באופן מיוחד

(והם כנראה יודעים על הקשר שלך עם חברותייך) אולי שווה לשמוע להם ולהסביר אח"כ לחברותייך שזו היתה בקשה מפורשת.

כל הקושי מגיע מזה שההורים ביקשו...

אני לא אוהבת לשקר עם שואלים אותי ישירות. פעם אחת שאחת שאלה אותי, צחקתי ואמרתי לה שאבא שלי ביקש שאני לא ידבר על זה.... אז היא צחקה והבינה לבד... שנמצאים הרבה ביחד קשה להסתיר. מבחינתי שמלבדי אף אחד לא יהיה בענין.

אני מאוד

מבינה את הצורך שלהם לשתף אותך בכל דבר. ואת המצוקה שלך שלא לפגוע בהם. כדי לצאת חובת כל הצדדים,כשהן תשאלנה אם יש משהו חדש תאמרי:"ההורים עדיין בבירור" או:"כשיהי'ה משהו ברור וחד יותר/כשיהי'ה מה לדעת מבטיחה לכן שתדענה" אמרי הכל באופן ניחוח ועם חיוך...

ORITB3

New member
לא הייתי ממליצה לך!

אין הברכה שרויה אלא על הדבר הסמוי מן העין..... ולפעמים החברה הכי טובה בעולם יכולה להרוס לך כמה שאת חושבת שהיא הכי טובה ושכדאי לספר...עדיף עד היום של הוורט לא לומר כלום

לדעתי,אם ההורים ביקשו שלא לספר

צריך לכבד אותם בהתחלה ולא לספר כלום,וא השידוך ממשיך צריך להסביר להורים שא``א להמשיך ולא לספר ,והם יבינו אותך טוב מאוד.

לפי איך שאת מציגה את זה התשובה די ברורה..

אם אין לך צורך נפשי לספר אז נקסט.. הסיבה שאת לא מספרת היא מספיקה בשביל להרגיע את החברות!

לצערי זה לא משהו שאני יכולה להסתיר.

אנחנו רוב היום ביחד. הם שואלות ואני לא יודעת לשקר והמקסימום שלי זה לענות תשובות לא מחיבות. וכל פעם זה לא נעים לי. מזל שאני לא נפגשת הרבה.... (-;

ואת לא יכולה להגיד שוב

כמו שאמרת (שההורים שלך ביקשו....) והם יניחו לך ? ויקבלו בהבנה ?

למעלה