התלבטות

hadar2011

New member
התלבטות

אני בת 22 וקצת, מעוניינת להתחיל ללמוד בשנה הבאה. ההתלבטות שלי היא שאין לי מושג מה להתחיל ללמוד! כשאני מנסה לחשוב מה מעניין אותי, הכל נובע מדעות קדומות / מאנשים שונים כי אין לי שום תחום עניין מוגדר והרי אי אפשר לדעת אם תחום באמת מתאים לך עד שאתה לומד אותו. אני לא חושבת שאני אדם כ"כ ריאלי (עשיתי אמנם 5 יח"ל בתיכון, אבל בפסיכומטרי שנאתי את המתמטיקה) למרות שאני לא בטוחה אם זה המצב או שפשוט "הכנסתי לעצמי לראש" שאני לא אדם ריאלי... זה בעייתי מכיוון שאני נוטה לשלול מקצוע כמו הנדסת תעשיה וניהול על סמך חוסר ההתחברות שלי למתמטיקה, ואולי בעצם זו טעות. חשבתי ללמוד פסיכולוגיה, אבל מכל הבירורים שעשיתי אין ממש מה לעשות עם תואר ראשון אלא רק עם תואר שני. אני לא רוצה ללמוד 6 שנים בשביל להתפרנס. שקלתי גם ללמוד פסיכולוגיה בשילוב ניהול או תקשורת - אך הבנתי שזה לא יגדיל כלל את אפשרויות התעסוקה. אפשרות נוספת היתה לימודי משפטים, אך גם כאן הבנתי שהמצב הוא לא כמו בעבר והשוק מוצף בעורכי דין. חשוב לי למצוא מקצוע שאתעניין בו אך כמובן גם שאוכל להתפרנס בכבוד. אשמח לשמוע עצות / רעיונות / מקצועות חדשים / דעות נוספות על פסיכולוגיה ומשפטים ושילובים שונים (כמו תקשורת + פסיכו') וכו'. מחכה לתגובה, תודה מראש.

בחירת מקצוע

הי, נראה שאת מאד זקוקה לבטחון בבחירות שלך וכן יש בך נטייה להתבוננות ולחקירה עצמית. את כותבת שיש לך המון "רעשים" כמו דעות של אנשים, דעות קדומות שלך. אם היית מנסה לבודד את עצמך מהרעשים הללו שבתוכך ומסביבך- מה היה מעניין אותך ללמוד? מה מושך אותך להעמיק בו? מה מסקרן אותך יותר מתחומים אחרים? משפטים הוא תחום מאד שונה מפסיכולוגיה. מה בך קורא לך ללמוד משפטים? מה בך קורא לך ללמוד פסיכולוגיה? כמו כן, את כותבת שיש לך אולי דעות קדומות על מקצועות שונים ואת נוטה לשלול מקצועות לפני שאת בעצם יודעת מספיק על המקצוע. לכן, מה דעתך לדבר עם אנשים שעוסקים למשל בהנדסת תעשייה וניהול כדי לברר האם יש בסיס לדעות שלך? את מרשימה כאדם סקרן ואני בטוחה שאיסוף מידע רציני יאפשר לך לקבל החלטה ביתר קלות. בהצלחה! אילת לבנון

למעלה