התלבטות...

גבר שקט

New member
התלבטות...

ואולי תעזרו לי... במסגרת התקופה ההפוכה של חיי בה אני מנסה למצוא יותר משמעות לחיי ולמצוא עיסוקים חברתיים וקהילתיים במקום עיסוקיי המקצועיים הקודמים - התחלתי לגשת לראיונות עבודה במרכזי סיוע לנוער במצוקה וקבוצות סיכון. על הטפסים של המרכזים האלה ישנה הצהרת בריאות שעליה אני אמור לחתום. הבנתם את השאלה... מה עושים? דרור

wonderer20

New member
למה יש הצהרת בריאות?

כשאני התנדבתי ב"אלם" לא היו טפסים כאלו...... אולי תוכל לבדוק איתם למה הם צריכים הצהרת בריאות על מנת שתעזור לנוער במצוקה.....אלא אם כן הם משלמים עליך ביטוח ואז אולי אפשר לוותר על הכיסוי של הביטוח....... אני לא חושבת שמצב הבריאותי שלך (ספציפית) יכול להשפיע על תרומה לקהילה........ מקווה שעזרתי במשהו קטן..... ג'ודי

גבר שקט

New member
למה ככה...

אני פונה לראיונות עבודה ולא להתנדבות. די מובן שתהיה הצהרה כזו. נראה לי...

גבר שקט

New member
אויש, יצאה לי תגובה מגעילה...

לא שמתי לב שכתבתי לך תגובה לקונית ומגעילה. לא התכוונתי. תודה על הרצון לעזור! גם אני התנדבתי בעברי ובאמת לא דורשים (ברוב המקומות) הצהרות בריאות, אלא שבמקומות עבודה הם רוצים לכסות את עצמם מפני תביעות של נזק אפשרי. ואנחנו הרי נזק אפשרי...

wonderer20

New member
בקטנה......

אל תשכח שאני גם חיה עם תגובות כאלו לעיתים..... מבינה אותך ואין צורך ב"אויש" יום נפלא דרוד! -jude

pozpaz

New member
אף אחד לא יכול לעזור לך מלבדך.

זה כבר מגיע להחלטה אישית שלך מה לעשות בנדון. קח בחשבון שהצהרה כוזבת היא עילה לפיטורין ואפילו תביעות כאלה ואחרות. ולמרות שבעיקרון איני מסוגל לחושב כרגע על אפשרות שדבר כזה יתגלה במהלך העבודה במידה ושיקרת... לעולם אי אפשר לדעת מה יקרה, איך, מתי, כמה ולמה.. אם בחרת לחיות חיים "חופשיים" וגלויים.. הרי שבהצהרה תגיד את האמת.. אם קיים בך הפחד לתת הצהרה שכזאת - אתה תמיד יכול לשקר על הטפסים ולקוות לטוב.. אם קיים בך הפחד לתת הצהרה שכזאת או לחילופין לשקר בהצהרה.... - אז אולי כדאי שתוותר על הרעיון ותעבור לרעיון הבא. בהצלחה.

גבר שקט שלום - בקשר להצהרת בריאות

הצהרת בריאות וויתור סודיות רפואית כתנאי למועמדות לעבודה בזמן האחרון כשעסקתי בתחום של הטיפול בתלונות בוועד למלחמה באיידס התחלנו לקבל כל מיני פניות מאנשים שנדרשו, ללא כל סיבה מוצדקת, לחתום על הצהרת בריאות ועל ויתור סודיות רפואית. וזאת לעבודות אשר אין בהם סיכון להדבקה - כל מיני עבודות שירות לקוחות. מה שנאמר לי על-ידי עו"ד זה שהבקשה עצמה להצהרת בריאות לצורך מועמדות וקבלה לעבודה (כשזה ללא קשר לביטוח חיים) ועוד כזה בעת ראיון העבודה הראשוני, אינה חוקית. היא מעמידה את הנשא במצב בלתי אפשרי, שהוא צריך להחליט בין לשקר ובין לוותר על העבודה. ברוב המקרים הדבר מתבצע מול רכז רכז כח אדם... האופציות שניתנו לי בזמנו הן: לקחת את הטפסים של הצהרת הבריאות ואת טופס הדרישה לויתור סודיות ולפנות ביחד עם עו"ד מטעם הוועד למלחמה באיידס אל המעסיק ולתבוע הפסקת הדרישה לחתימה על הצהרת הבריאות. האופציה השניה - תוך כדי התייעצות עם עו"ד לחתום על הצהרת הבריאות ולכשתהיינה בעיות, יהיה לך גב משפטי בקשר לתביעות אפשריות וזאת שוב משום שהדרישה להצהרת הבריאות אינה חוקית. אני כמובן מעדיף את האופציה הראשונה שבה המעסיק (ולא משנה מבחינתי שמדובר על "מרכזי סיוע לנוער במצוקה וקבוצות סיכון") שגם הוא עובד לפי החוק הישראלי, ישנה את התנהגותו המפלה ולא ידרוש חתימה על הצהרת בריאות ועל ויתור סודיות רפואית אשר אינן מעניינן. הדבר שונה בחתימה על הצהרת בריאות לצורך קבלת ביטוח חיים, ששם יש בהחלט עניין בבריאותו של המבוטח, באותה נקודה של הזמן. וגם לזה יש פתרונות מסוגים שונים. אני ממליץ לך לפנות אל מחליפתי בוועד למלחמה באיידס טלילה בכדי שתוכל לקשר אותך לעו"ד אשר מבינה בנושא. מספר הטלפון של טלילה - 054-3200062. תודה נשא הדגל

תוספת לעניין הצהרות בריאות... - המשך לשאלתך

בנוסף להצהרות בריאות שציינתי במכתבי הקודם יש עוד 2 אפשרויות שאני יודע עליהן שמבקשים הצהרת בריאות: 1. מכוני כושר - במכוני כושר דורשים הצהרת בריאות מרופא בכדי להתקבל למכון. מכוני הכושר דורשים את ההצהרה בכדי לכסות את עצמם שהאימונים אצלהם במכון אינם מסכנים את המתאמן. הצהרה כזאת אפשר להביא מרופא משפחה - נשאות HIV (לעומת מחלת איידס פעילה) אינה מהווה מחלה לצורך מכוני כושר, לכן אם אתה או את מרגישים בריאים והמערכת החיסונית שלכם במצב טוב אין זה שקר להגיד שאתם בריאים ויכולים להצטרף למכון כושר. 2. שמעתי על מקומות עבודה של נקיון וטיפול בבתים של קשישים שדורשים הצהרת בריאות מרופא. כנ"ל נשאות HIV אינה מחשבת מחלה ולכן רופא/ת משפחה צריכים לכתוב מכתב שאין מניעה שהעובד יעבוד בעבודה מסוג זה. בשני המקרים אין ציון בהצהרת הבריאות של נשאות ה-HIV באופן ספציפי. לאחר שיחה איתך הבנתי שהמקרה השני הכי דומה למקרה האישי שלך... שיהיה בהצלחה ושיהיו לכולנו ימים יפים, נשא הדגל

למעלה