גבר שקט שלום - בקשר להצהרת בריאות
הצהרת בריאות וויתור סודיות רפואית כתנאי למועמדות לעבודה בזמן האחרון כשעסקתי בתחום של הטיפול בתלונות בוועד למלחמה באיידס התחלנו לקבל כל מיני פניות מאנשים שנדרשו, ללא כל סיבה מוצדקת, לחתום על הצהרת בריאות ועל ויתור סודיות רפואית. וזאת לעבודות אשר אין בהם סיכון להדבקה - כל מיני עבודות שירות לקוחות. מה שנאמר לי על-ידי עו"ד זה שהבקשה עצמה להצהרת בריאות לצורך מועמדות וקבלה לעבודה (כשזה ללא קשר לביטוח חיים) ועוד כזה בעת ראיון העבודה הראשוני, אינה חוקית. היא מעמידה את הנשא במצב בלתי אפשרי, שהוא צריך להחליט בין לשקר ובין לוותר על העבודה. ברוב המקרים הדבר מתבצע מול רכז רכז כח אדם... האופציות שניתנו לי בזמנו הן: לקחת את הטפסים של הצהרת הבריאות ואת טופס הדרישה לויתור סודיות ולפנות ביחד עם עו"ד מטעם הוועד למלחמה באיידס אל המעסיק ולתבוע הפסקת הדרישה לחתימה על הצהרת הבריאות. האופציה השניה - תוך כדי התייעצות עם עו"ד לחתום על הצהרת הבריאות ולכשתהיינה בעיות, יהיה לך גב משפטי בקשר לתביעות אפשריות וזאת שוב משום שהדרישה להצהרת הבריאות אינה חוקית. אני כמובן מעדיף את האופציה הראשונה שבה המעסיק (ולא משנה מבחינתי שמדובר על "מרכזי סיוע לנוער במצוקה וקבוצות סיכון") שגם הוא עובד לפי החוק הישראלי, ישנה את התנהגותו המפלה ולא ידרוש חתימה על הצהרת בריאות ועל ויתור סודיות רפואית אשר אינן מעניינן. הדבר שונה בחתימה על הצהרת בריאות לצורך קבלת ביטוח חיים, ששם יש בהחלט עניין בבריאותו של המבוטח, באותה נקודה של הזמן. וגם לזה יש פתרונות מסוגים שונים. אני ממליץ לך לפנות אל מחליפתי בוועד למלחמה באיידס טלילה בכדי שתוכל לקשר אותך לעו"ד אשר מבינה בנושא. מספר הטלפון של טלילה - 054-3200062. תודה נשא הדגל