התלבטות...

התלבטות...

יש לי בעיה שאני ממש מתלבטת בה. יש לי כלב שבעיקרון שייך לכל המשפחה אבל אני מטפלת בו ודואגת לו כמעט לבד. בעוד חודשיים אני עוברת דירה לעיר (אנחנו גרים במושב עכשיו יש לו הרבה מקום לרוץ ולטייל. מדובר בכלב קולי גדול למדיי) ואני ממש מתלבטת מה לעשות- אם לקחת אותו איתי- ואז הוא יהיה כל היום סגור בבית כשאני אהיה בעבודה, בלי החברים שלו ויצא החוצה רק פעמיים ביום, או לחילופין להשאיר אותו בבית ולקחת את הסיכון שיזניחו אותו (אוכל כמובן שיתנו לו, אבל לא ידאגו לו לחיסונים ולטיפול נגד פרעושים וכו'...) מה דעתכם? מה הייתם עושים במקומי? נ.ב אני בת 24 אם זה משנה...

yifati XD

New member
תנסי להשאיר אותו במושב

ותחזרי סופי שבוע או מתי שתוכלי ותבדקי מה עם הכלב. את יכולה גם להיתקשר ולהזכיר להם על חיסונים ולהגיד לוטרינר שחיסונים יזכיר לך ולא להם ואת כבר תודיעי להם. אם את רואה שהכלב מוזנח, אני לא יודעת מה תעשי כי זה ניראה לי כלב גדול מידי לדירה, והוא יכול גם להיתנוון אם הוא לא רץ מספיק!

../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gifאין דבר כזה כלב גדול מידיי לדירה!

אני מכירה אינספור כלבים גדולים(ביניהם גם דנים, בולמסטיפים ומסטיף אנגלי אחד) שכולם חיים חיים מאוד מאושרים בדירה... תעיד גם ULTRA MARINE שמגדלת דנית בדירה ובעבר היו אצלה בחפיפה הדנית הזאת ועוד דני ענק אחד! שניים! בדירה! נשמע חדשני? לא ממש... זה לא שהכלב כלוא כל היום בחדרון בגודל גופו.. יש לו שפע מקום להסתובב.. מה גם שקולי הם לא כלבים כאלה גדולים, למיטב ידיעתי הם אפילו נחשבים בינוניים(על גבול הגדולים.. משהו כמו 25 קילו לא?)..

Ultra marine

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני גידלתי שני כלבים גדולים - אחת 26 ק"ג ואחד 55 ק"ג בדירת 20 מ"ר!!!! כשיש מקום בלב יש מקום בבית. עכשיו אני גרה עם כלבת ענק (מתחילה לטפס מעל 40 ק"ג) + בן זוג באותה דירה! כלבים רוצים להיות עם הבעלים שלהם. המרחב בכלל לא מעניין אותם! חשוב כמובן להוציא את הכלב לפעילות, אבל הוא לא דורש אותה כל הזמן כי ברובו הוא ישן גם ככה. ובמיוחד שאנחנו בקיץ עכשיו שכל מה שהם רוצים זאת פינה קרירה לרבוץ בה ורק אחרי 20:00 בכלל מתעורר הרצון לעשות משהו כולשהו.

yaelhar

New member
אם הכלב

רגיל לחיות בבית ויודע את הכללים - הייתי לוקחת אותו. יש הגזמה, לדעתי, בחשיבות שמייחסים למקום ריצה עבור כלב בוגר. כלב בוגר לא זקוק לפריקת מרץ כמו גור וישן ברוב שעות היום. לעומת זאת אי אפשר להגזים בחשיבות שמייחס הכלב ליחס, לתשומת לב, ולהיות עם האדם שהוא אוהב. מה שישנה את התמונה זה אם הוא לא רגיל לבית - תצטרכי להשקיע הרבה אנרגיה להרגילו. (ועדיין שווה).

toomuchdogs

New member
למרות שהמעבר שלי היה ההיפך

בילי ובמבי שלי באו איתי אז כאב הלב ואולי עשיתי טעות שניתקתי את במבי מאבי שהיא כ"כ אוהבת אבל אז חשבתי רק על עצמי ולקחתי את שתיהן.......... היום בדיעבד הייתי לוקחת רק את בילי - הניתוק בין בילי לבמבי פשוטו וקל יותר מאבי, למרות שאז היו עוד משחקות ויש בינהן קשר מקסים... אני חושבת שאם יזניחו אותו ובינכם יש אהבה וקשר חזק יותר, קחי אותו - הוא יתרגל לסביבה ויתרגל לחברים חדשים ותמיד יתלווה לאייך לביקורי משפחה. מה גם שאת יכולה לקחת דוגסיטר/ווקר ואז הוא יהיה פחות שעות לבד........ ועיזבי אותך מגודל, הוא לא קובע
מה שקובע זה אופי הכלב בנוגע למרחבים - הלוואי שיפנימו את זה

מה שאני חושבת

זה שאם את זו שמטפלת ודואגת לכלב עדיף יהיה לו להשאר איתך כי סביר להניח שגם אלייך הוא הכי קשור... אם תשאירי אותו בבית גם שם לא בטוח שיוציאו אותו 3 פעמים ביום... כלבים יכולים להסתדר בדירה בכיף אם משאירים להם צעצועי לעיסה, קונג מלא במשהו טעים, עצם.... ותוכלי(אם יש לך את האפשרות הכלכלית) לדאוג לדוגווקר שיגיע פעם ביום בסביבות הצהריים להוציא את הכלב לסיבוב אפילו רק פיפי קקי.. ואת הטיול הארוך את תעניקי לו בבוקר לפני שאת יוצאת/בערב כשחוזרי םהביתה.. אני חושבת שיהיה מוטב לו להשאר איתך...
חוץ מזה.. נשמח לראות תמונות!!!!!!

zooom360

New member
אל תקחי את הגודל בחשבון

יש כלבים קטנים יותר אנרגטיים מכלבים גדולים. לאט לאט הוא יתרגל, רק צריך לדאוג פעם ביום ללכת איתו לפארק לריצה או למשחק.

yaelhar

New member
גידלתי כלבת קולי

עם עוד שתי כלבות ושתי חתולות בדירה (בלי מעלית). הגודל היה הדבר האחרון שהפריע.

למעלה