התלבטות - Mizuno, Saucony או Brooks?

justme900

New member
התלבטות - Mizuno, Saucony או Brooks?

בוקר טוב,

לאחר שהסתבר כי הנעליים בהן השתמשתי עד כה (בהמלצת בעל חנות בחיפה שמתיימר להיות מקצועי בתחום) היו בדיוק ההפך ממה שאני צריך, אני מעוניין לקנות חדשות.

אז נכנסתי לאתרים של 3 החברות הנ"ל כדי למצוא את הנעל המתאימה לי מכל חברה (מבחינת מבנה הרגל וכו'), ו-3 הדגמים שהתקבלו הם -
Mizuno Wave Inspire 9
Saucony Guide 6
Brooks Ravenna 4

- חשובה לי מאד יכולת בלימת הזעזועים של הנעל, משום שהנעליים בהן השתמשתי עד היום (Nike Vomero) עשו עבודה גרועה, ולעיתים קרובות אני חש ממש כאבים בעצמות השוקיים לאחר ריצה.
- השימוש בנעליים הוא בעיקר לצורך ריצה על הליכון בחדר כושר ולעיתים על כביש וכו'.
- מחיר הנעליים הוא לא שיקול, מבחינתי. אני מוכן להשקיע כמה שצריך (טוב, אולי מבלי לעבור את ה-1,000 ש"ח) כדי לקבל איכות טובה.

אשמח מאד אם מי מכם שהתנסה עם אחד או יותר מדגמי הנעליים שציינתי יוכל לשתף מניסיונו.

תודה והמשך יום נפלא!

richg97

New member
נעליים מתקנות

רצתי בעבר עם Wave Inspire ואני רץ כבר על זוג רביעי או חמישי של Brooks Ravenna (גיליתי את הסוף...).
המיזונו תומכות הרבה יותר, אם לזה אתה זקוק. עבורי, העקב במיזונו היה גבוה מדי והכניס לי כאבי ברכיים. הן גם היו לי מעט קשיחות, אולי כי אני בעל משקל נמוך.
יתכן שהתמיכה היתה חזקה מדי עבורי ואולי עבורך הן תתאמנה.
הראוונה מצוינות לי. יחסית קלות, מספקות תמיכה קלה עד נייטראלית ושיכוך טוב. התחלתי עם ראוונה 2 ואני עכשיו כבר בראוונה 4.
לגבי הסאקוני - להבנתי הן המקבילות של הראוונה ואני מכיר כמה חסידי סאקוני, גם.
כדאי פשוט למדוד.
רועי.

oggi2

New member
עם הדגמים- לא, אני רצה נייטרלית

(עם מדרסים), אבל עם השירות כן- אם אתה באיזור המרכז הייתי מציעה לך שני דברים (שוב- מניסיון שלי עם מה שניסיתי ולא עם אלו שלא לאחרונה).
כנס או לפרו ספורט בחשמונאים- תוכל לנסות את כל הדגמים ולקבל ייעוץ.
בחנות של ברוקס (אני אמליץ על סניף חולון, כי בעיקר אני שם), תקבל אחלה ייעוץ לגבי הראבנה.
מיזונו קניתי עם ייעוץ קליל ואחרי שידעתי מה אני צריכה (ועוד אפשרו לי להחליף דגם אחד).
סקוני- לא רצתי שנים, קטונתי לגבי השירות אצל היבואן, אבל בפרו ספורט תוכל למצוא גם אותן.
בהצלחה.

רץ בשטח

New member
אין מנוס מללכת למדוד

נעל לא נמדדת רק בתכונות ובמידה שלה, אלא גם בנוחות, ואת זה כבר לא תראה ברשת. אם אתה קונה ברשת נעל מבלי לנסות אתה לוקח סיכון שבסופו של דבר היא "לא תהיה זה".

הנה דוגמה לתהליך התאמת נעלים, שמתאר בעל חנות נעליים (מאט אוברסול):

ישנם ארבעה דברים שאני רוצה לעשות כשאני מתאים לך נעלי ריצה.

ראשית אני מסתכל על התמיכה. האם אתם בטווח ניטראלי סביר? מישהו עלול לסבול מפרונציה של-X מעלות, אבל לא ממש אכפת לי, כל עוד אני לא רואה פיתול (torsion) גדול בדרך לשם.

שנית, אנחנו בוחנים את הריכוך (cushioning). בואו ונתמודד עם המכות של הריצה. יש אנשים בעלי העדפה – רך יותר, מוצק יותר. אם נלך לכיוון הרך מדי, אני רואה בעיות יציבות ואנו מאבדים את החלק הראשון.

שלישית היא ההתאמה. הנה איך שאני רוצה שזה יתאים – העקב, קדמת כף הרגל, וכן הלאה. אנחנו אולי רוצים מרווח של X לפני הבוהן.

רביעית היא ההרגשה. יכול להיות שנקבל את שלושת הדברים הראשונים בשש נעליים שונות, אבל זו מרגישה לי הרבה יותר טוב. ובכן, זו הנעל שאתם צריכים לרוץ בה. ההרגשה חשובה, אבל אתם צריכים גם את שאר הדברים.

מי אמר שכואב לך בגלל הנעליים?

אולי כואב לך כי אתה פצוע? אולי אתה צריך להפחית עצימות או לבקר פיזיותרפיסט?

למעלה